Connect with us

Medicină

„Dacă toată lumea ar fi hrănită cu zer, doctorii ar da faliment”. Zerul din lapte, cunoscut încă din vremurile Greciei Antice, medicamentul tradițional care controlează greutatea

Published

on

Zerul este o zeama acra, gălbuie si usor tulbure, care ramane din prepararea diferitelor tipuri de brânzeturi. In aceasta stare, nefiert, zerul este un leac din bătrâni extrem de valoros. E folosit la hainirea animalelor, dar la oameni are efecte tămăduitoare deosebite.

Italienii au un proverb care s-a păstrat inca din secolul XVI: „Daca toata lumea ar fi hranita cu zer, doctorii ar da faliment„. Dar cine mai bea astăzi zer? Acest preparat de stana si-a pierdut întrebuințarea, dar nu si valoarea curativa. Zerul conține substanțe hrănitoare, aceleași pe care le are si laptele, însă mai puține grăsimi. Este bogat în vitaminele din complexul B, calciu, potasiu si iod. Proteinele din zer conțin cea mai mare concentratie de lanturi de aminoacizi. Productia de anticorpi se realizează numai sub acțiunea aminoacizilor, unul dintre cei mai importanți fiind cisteina.

Medicament tradițional

Zerul e cunoscut inca din vremurile Greciei Antice. Se spune ca Afrodita obișnuia sa se scalde in bai cu zer. Hipocrate il recomanda ca pe un mijloc eficient in lupta cu tuberculoza, hepatita si afectiuni ale pielii. in secolul XVIII, in Europa au fost infiintate institutii speciale de invatamint, unde se studiau capacitatile terapeutice ale acestui produs. Insa zerul a fost dat uitarii pentru multa vreme, ramanand doar in retetele populare. Tarancile utilizau lichidul ramas dupa obtinerea branzei de vaci pentru curatarea tenului, ca lichid de dilutie pentru clatite, la acrirea ciorbelor sau il foloseau pentru prepararea diverselor bauturi racoritoare ori a deserturilor.

Proteinele din zer precum beta-lactoglobulina, albumina, lactoferina sunt foarte bogate in glutamil-cisteina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti celulari, un mecanism defensiv important impotriva radicalilor liberi. Aminoacizii din zer constituie o adevarata sursa de energie pentru cei implicati in exercitii fizice prelungite, solicitante si permit atletilor un antrenament mai intens pe o perioada mai indelungata de timp. Proteina din zer obliga ficatul sa sintetizeze alti acizi biliari, consumand astfel rezervelor de colesterol hepatic. Zerul stimuleaza imunitatea prin continutul de lactoferina. Protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare.

O terapie pentru toți

Toate substanțele din zer sunt foarte repede asimilate si acționează rapid. Zerul terapeutic trebuie sa fie proaspăt. Se obtine prin strecuratul laptelui după ce s-a prins, alegându-se de coagulul care servește la fabricatul brânzei. Se poate gasi si sub forma de praf in majoritatea magazinelor naturiste. Cura de zer are o vechime de milenii si e folosita mai ales in scop diuretic. in realitate, insa, beneficiile zerului sunt infinite. Este un bun adjuvant in tratamentul cancerului, virusului HIV, hepatiei B, bolilor cardiovasculare si osteoporozei. Zerul de lapte este eficace in tuberculoza pulmonara, in bolile de stomac si intestine, in cazuri de obezitate, constipatie, chiar si pentru sugari. intareste unghiile si parul, netezeste pielea si o catifeleaza. Elimina problemele de tranzit interstinal. in plus, zerul este tolerat de majoritatea persoanelor care au alergie la lactate. Concentratul de proteine din zer contine 90% sau chiar mai multe proteine, putine grasimi sau chiar de deloc lactoza. intr-un cuvant, cura cu zer este buna pentru oricine, inclusiv pentru oamenii sanatosi.

Controlează greutatea

Una dintre calitățile de baza ale zerului este faptul ca este sarac in calorii. El ajuta la eliminarea reziduurilor din organism, potoleste foamea si, de aceea, este un component din ce in ce mai des intilnit in tot felul de diete si cure de slabire. Zerul topeste grasimile. Un pahar de zer contine doar 48 kilocalorii si il puteti bea in locul unui pahar cu apa, deoarece îndepărtează si setea. Proteinele din zer stimuleaza corpul in producerea colecistokininei, un hormon care apare dupa masa si care da senzatia de satietate si poate ajuta la pierderea in greutate. Studii recente au facut legatura intre consumul de produse lactate si controlul greutatii, iar, dintre toate celelalte proteine, proteinele din zer ajuta cel mai mult la cresterea muschilor scheletici. Ajuta la recapatarea fortei in cazul femeilor diagnosticate cu HIV. Cura cu zer are efect depurativ, ajutand astfel in unele afectiuni precum guta. Se fac cure de 2-3 luni, in care se beau 3 cani de zer pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Citește și:
Experiment dur pe stomacul românilor. Cum recunoașteți brânza și cașcavalul care nu conțin lapte, realizate din uleiuri vegetale sau alte produse care imită laptele

Stopeaza dezvoltarea tumorilor

Zerul contine acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit valoros in tratarea sclerozei multiple. Acest acid fixeaza magneziul la nivel celular si creste valoarea energetica a celulelor muschiului inimii, marind astfel rezistenta la efort si stres. Doua-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sange, scad procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular. Jumatate de litru de zer consumat zilnic creste capacitatea de aparare a organismului si distruge bacteriile. Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creste in timp capacitatea naturala de aparare a organismului, care devine mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene. Urda este un preparat obtinut din separarea zerului de branza si i se mai spune extract de proteina de zer. Procedeul e cunoscut de mii de ani doar in Romania si Corsica. in mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas si cancer de ficat), 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru de zer) administrate zilnic, timp de 6 luni, a dus la regresia tumorilor, normalizarea hemoglobinei si a numarului de limfocite. Un tratament de o luna, in care se bea cate o jumatate de litru de zer pe zi, rezolva anemia.

Bun pentru memorie, ficat, plamani si stomac

Ca agent microbian, zerul ajuta la reducerea rezistentei celulelor canceroase, in timp ce creste imunitatea. Zerul este bogat in aminoacidul L-triptofan, care poate ajuta la imbunatatirea frunctiilor cognitive in cazul persoanelor stresate si care a fost asociat cu scaderea starilor de insomnie. Proteinele din zer imbunatatesc absorbtia calciului si ajuta la prevenirea osteoporozei. Tot zerul activeaza un protector al celulelor numit glutation, care neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi. Studiile arata ca zerul contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Zerul imbunatateste functionarea rinichilor si a ficatului, stimuleaza tranzitul intestinal, contribuie la refacerea florei gastrointestinale, normalizeaza functionarea sistemului nervos, ajuta in cazurile de reumatism, hipertensiune, imbunatateste circulatia sanguina, previne aparitia aterosclerozei. La raceala, un pahar de zer in care ati adaugat si fructe proaspete va face minuni. De asemenea, zerul creste densitatea minerala osoasa. Este colagog (stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza), diuretic, stimuleaza activitatile intestinelor (de doua ori pe zi, se recomanda consumul unei cesti de zer indulcit cu putina miere). Este bine ca sugarilor, inainte de alaptare, sa li se dea 2-3 lingurite de zer. Poate fi folosit tranzitoriu, dupa dieta hidrica la copiii cu tulburari acute de nutritie.

Frumusete garantata

In aplicatii externe, sub forma de comprese, ajuta in afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau degeraturile. Pentru eczeme, se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasa vreme de 60 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa zona tratata sa se usuce. Tratamentul se repeta zilnic, vreme de doua saptamani. In degeraturi, zonele afectate se invelesc in tifon inmuiat abundent in zer. Se lasa astfel invelite vreme de o ora, dupa care se spala cu apa. Calitatile antioxidante ale zerului (capacitatea de a proteja pielea impotriva radicalilor liberi, cei care intensifica procesul de imbatranire) au fost de curand remarcate si exploatate si de catre marii producatori de produse cosmetice.

A aparut o serie intreaga de preparate cosmetice bioactive pe baza de zer. Acasa, zerul poate fi utilizat cu succes ca baza pentru mastile de regenerare si de albire a tenului, de asemenea, ca lotiune pentru intarirea firului de par. Stati 15-20 de minute in cada cu apa calda in care ati adaugat doi litri de zer. Efectul va fi pur si simplu incredibil, pielea va fi catifelata si elastica. Spalati-va pe fata cu zer de doua ori pe săptămână. Veti constata ca aratati cu 10 ani mai tinara. Iar daca adaugati in el si fulgi de ovaz, nu veti gasi un produs natural mai bun pentru peeling. Persoanele care au un ten sensibil si se inrosesc frecvent, trebuie sa stie ca zerul este bogat in albumina, calmează iritațiile si ajuta celulele in procesul de regenerare. Puteti amesteca trei lingurite de zer cu o lingurita de zeama de lamaie, aplicati masca pe fata si masati usor cu varful degetelor. Dupa câteva minute, spalati fata cu apa călduța. Daca aveti mâinile aspre, puteți folosi același truc, insa trebuie sa stati cu mâinile unse timp de10 minute.

Citește și:
20 de lucruri mai putin știute despre laptele de mamă

Cura cu zer

Laptele acru se încălzește pe foc pana cand se încheagă, iar apoi masa obținuta se strecoară printr-o bucata de tifon împăturită in mai multe straturi. Rezultatul va fi o brânza de vaci proaspata si un lichid tulbure, usor verzui: zerul din lapte. Administrat pe stomacul gol, provaca o secretie biliara abundenta si este in același timp diuretic. Cura cu zer e recomandata dimineata pe nemancate, cu cel putin jumatate de ora inainte de cafea. Se consuma 200 ml de zer proaspăt. Cura dureaza 3-4 saptamani. Incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta preferata de shake, cu lapte degresat, lapte de soia, băuturile cu lapte de migdale sau ovaz. incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia. Extractul proteic din zer, ceva foarte asemănător cu urda, o branza extrem de bogata in proteine si fara grasimi. Zerul se pastreaza in recipiente uscate si răcoroase.

Citește mai multe despre acest medicament tradițional aici

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Gândacul pupăcios şi sărutul său letal! Dacă găsești așa ceva în casă, du-te imediat la doctor

Published

on

By

În ciuda numelui „prietenos” şi amuzant oarecum, „gândacul sărutului” sau „gândacul pupăcios” reprezintă un real pericol, fiind un adevarat vampir ce suge sângele vertebratelor, indiferent de mărime,  şi ucide zeci de mii de oameni anual.

Gândacului pupăcios i se mai spune şi gândacul vampir sau gândacul asasin, este o insectă nocturnă ce suge sângele victimelor, alegând pielea expusă şi subţire precum buzele (de aici şi provenienţa numelui), ochii etc.

Gândacul din specia Triatominae poate ucide un om, deoarece este purtătorul parazitului Trupanosoma cruzi, care este mortal dacă intră în organism. Întâi apar probleme cu inima, sesizabile, din păcate, abia după 2 luni de la instalarea infecției. Între timp, infecția se manifestă prin simptome comune de febră, dureri de cap, dureri musculare și probleme respiratorii, care sunt ușor confundate cu o gripă, dar sunt însoțite de umflarea ochilor și răni pe corp, care nu se mai vindecă. În plus, 10% dintre persoanele afectate au avut probleme digestive.

Trebuie foarte mare atenţie pentru a proteja viaţa proprie şi acelor dragi, iar igiena casei trebuie să fie impecabilă, deoarece încă nu există vaccin pentru așa ceva, deși dacă este depistată din timp această afecțiune este 100% vindecabilă. În plus, dacă te scarpini unde te-a ciupit gândacul, riscul de a răspândi parazitul este mai mare.

Ca să previi un dezastru ai mare grijă ca următoarele locuri să fie curățare și igienizate frecvent, mai ales dacă locuiești la curte: colțurile casei, zonele cu pietre sau marmură, cuștile câinilor, cotețul păsărilor și aleile întunecoase din spatele casei sau din grădină. În plus, astupă fiecare crăpătură de la ferestre, uși și din pereți, îndepărtează buturugile inutile și cărămizile ornamentale, evită cățeii de talie mică cu mult păr, menține ordine în casă, nu înmulți verdeața din jurul pereților casei și du-te la doctor dacă observi în jurul casei gândacii sărutului din specia Triatomina.

Citeşte mai mult pe pestcontrol-expert.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Medicină

Microbii din creier în atenţia cercetătorilor! În creierul nostru ar putea exista viață microbiană, la fel cum există și floră intestinală

Published

on

By

Microbii din intestinul uman sunt considerați a fi responsabili pentru multe lucruri: aceștia ne pot afecta sănătatea, ne pot influența genele și chiar emoțiile. Oamenii de știință fac mereu noi descoperiri despre amploarea și influența florei microbioene umane, dar cele mai recente dovezi sunt deosebit de surprinzătoare: această împărăție bacteriană din intestinul uman poate să nu fie singură, ci ar putea fi legată de un „microbiom al creierului uman” care, în mod evident, se află în capul nostru.

Constatările, care sunt doar preliminare în acest stadiu, au fost recent prezentate la reuniunea Neuroscience 2018 de către cercetătorii de la Universitatea din Alabama și Birmingham. În prezent, învățăm cum poate microbiotica intestinală să influențeze funcția și comportamentul creierului, iar noua sugestie, conform căreia creierul uman are propria sa populație microbiomă, ar putea constitui un punct de reper pentru viitoarele studii.

„Aceasta este descoperirea anului în domeniul nostru. Avem o fabrică moleculară nouă în creier, iar acest lucru trebuie cercetat cu multă atenție. Felicit echipa care a făcut lucrarea și aștept cu nerăbdare și alte studii pe această fascinantă temă”, a declarat neurologul Ronald McGregor de la Universitatea din California, Los Angeles, care nu a fost implicat în cercetare.

În noua cercetare, o echipă condusă de neuroanatomistul Rosalinda Roberts a examinat probe de creier de la 34 de decedați. Aproximativ jumătate dintre aceștia au avut schizofrenie, în timp ce restul nu sufereau probleme neurologice înainte să moară.

“Am făcut o analiză a secțiunilor în serie pentru identificare și cuantificare. Toate cazurile conțin bacterii în cantități diferite”, spun cercetătorii în rezumatul lor. Cercetătorii susțin că densitatea bacteriilor a variat în funcție de regiunea creierului. Există microbi abundenți în substantia nigra, hipocampus și cortexul prefrontal. Microbi s-au găsit, de asemenea, în celule numite astrocite care au un rol important în modul în care comunică neuronii.

În ceea ce privește modul în care bacteriile au ajuns acolo, cercetătorii nu au o explicație, dar Roberts speculează că ar fi putut fi transportați prin vasele de sânge. În timp ce echipa recunoaște că este posibil ca microbii să-și găsească drumul în țesutul cerebral printr-un proces de contaminare chirurgicală în timpul operațiilor postmortem, modul în care aceștia s-au răspândit în țesut ar putea sugera altceva.

În orice caz, experimentele ulterioare ale echipei au constatat că acest fenomen bacterian nu se limitează la creierul uman: cercetarea pe șoareci a evidențiat, de asemenea, dovezi ale microbiomei creierului la șoareci sănătoși.

Dacă cercetările viitoare vor putea explica existența acestui microbiom al creierului și modul în care acesta afectează celulele creierului, ar putea fi o schimbare de paradigmă la egalitate cu descoperirea microbiomei intestinale. Acesta ar fi un pas important în neuroștiință, ajutând la îmbunătățirea altor constatări legate de acest domeniu de cercetare.

„Există multe lucruri de investigat. Nu sunt foarte surprins că alte organisme pot trăi în creier, dar, desigur, este revoluționar dacă este așa”, a declarat psihiatrul Teodor Postolache de la Universitatea din Maryland din Baltimore, cercetător care nu a fost implicat în studiu.

Sursa: cunoastelumea.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister