Cine va controla vremea, va putea controla întreaga planetă. Ce arme meteo pot face acest lucru astăzi? - Știința-Mister.ro
Connect with us

Mistere

Cine va controla vremea, va putea controla întreaga planetă. Ce arme meteo pot face acest lucru astăzi?

Published

on

Cine va controla vremea, va putea controla întreaga planetă . Modificarea stării vremii de către om era o idee mai veche. Se spune că înțelepții vechilor civilizaţii aveau puterea de a schimba starea vremii fără a perturba echilibrul general al planetei. Astăzi, schimbarea elementelor meteorologice, pe suprafețe restrânse, se face prin vibraţii de joasă frecvenţă în atmosferă. Oamenii de știința au dezvoltat în prezent două modalităţi de manipulare a climei: HAARP şi GWEN.

Tehnologia HAARP constă dintr-un ansamblu de turnuri care iradiază atmosfera cu cantități enorme de unde radio de frecventa joasă (EFJ). Turnurile HAARP arată ca niște antene normale, dar sunt specializate în emisia de unde radio. America a construit cea mai mare arie de turnuri HAARP în Gakona, Alaska, pe o suprafaţă de 40 de acri. Turnurile HAARP de pe teritoriul SUA sunt acţionate de Directoratul vehiculelor spaţiale ale Laboratorului de cercetare al forţelor aeriene americane

GWEN provine de la Ground Wave Emergency Network (Reţeaua de urgenţă a undelor terestre). Au turnuri enorme care au fiecare câte 100 de cabluri de cupru înfipte în formă de evantai sub baza turnului. Departamentul de apărare a construit aceste turnuri sub motivul că vor fi utile în comunicaţii în timpul sau după o catastrofă nucleară. Tehnologia EFJ poate crea cutremure şi erupţii vulcanice. Turnurile GWEN sunt localizate în California chiar de-a lungul faliei tectonice şi în zonele vulcanice din nord-vestul Pacificului. Vedem deci cum ceea ce nu poate realiza HAARP prin intermediul atmosferei, GWEN realizează prin intermediul solului.

Recomandare:   Buncărul antiatomic al familiei Ceaușescu, construit în secret la 10 metri sub București, dezvăluit publicului larg

După inundaţia din Midwest, din 1993, au apărut tot felul de ştiri despre lipsa de discernământ sau de inspiraţie a celor care şi-au construit sau reconstruit case, în zone predispuse la inundaţii. Aceste ştiri sfătuiau oamenii să nu mai construiască case în astfel de zone. Un plan ingenios pentru a muta populaţia în zonele dorite.

HAARP, după spusele lui Michel Chossudovsky, face parte din arsenalul de arme al Noii Ordini Mondiale, din cadrul Iniţiativei de Apărare Strategică. Prin comandă militară, economii naţionale întregi pot fi destabilizate prin manipulare climatică. Iar acestea pot fi făcute fără ca victimele să ştie, cu costuri minime şi fără implicarea personalului militar.

Citește mai mult la: secretulcunoasterii.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mistere

Vom ajunge vreodata la ele? Trilioane de tone de diamante stau ascunse in centrul Pamantului

Published

on

Trilioane de tone de diamante stau ascunse in centrul Pamantului. Cei mai multi dintre noi am fi fericiti sa detinem macar un diamant. Dar in centrul Pamantului se afla o cantitate enorma din acest material pretios. Daca am imparti aceste diamante, am fi putred de bogati si tot ar ramane destule.

Potrivit unui studiu recent, realizat de o echipa de oameni de stiinta internationala, sunt peste un cvadrilion (1.000 de trilioane) de tone de diamante in miezul planetei noastre, arata The Independent.

Studiul arata ca diamantele nu sunt deloc atat de exotice cum le percepem. La circa 160 de kilometri adancime s-ar afla aceasta avere. Nu vom ajunge niciodata la ea, dar e reconfortant gandul ca stam pe asa o mina de aur, a declarat dr. Ulrich Faul, cercetator la Massachusetts Institute of Technology (MIT), co-autor al studiului.

Diamantele modifica felul in care se aud sunetele venite din interiorul Pamantului si viteza cu care se „deplaseaza” undele, de aici oamenii de stiinta putand sa-si faca o imagine in ceea ce priveste continutul acestor roci, ingredientele care le compun, dupa cum se arata in jurnalul Geochemistry, Geophysics, Geosystems.

Diamantele se formeaza la temperaturi si presiuni incredibil de mari, in interiorul Pamantului, ajungand la suprafata doar in urma eruptiilor vulcanice.

sursa ziare.com

Citește mai departe>>

Diverse

Adevărul despre combustia spontană, fenomenul bizar care aduce moartea instantaneu

Published

on

Combustia spontană umană este un fenomen controversat, care presupune ca o ființă umană să ardă, parțial sau complet, fără ajutorul unei surse externe de foc. Oamenii de știință sunt sceptici cu privire la acest fenomen bizar. Totuși, apărătorii săi spun că, din secolul 17 și până acum, au existat în jur de 200 de cazuri.

Un caz celebru invocat de cei care cred că procesul de combustie spontană umană este real este cel din orașul Seneca, din statul Illinois. În 1885, în Ajunul Crăciunului, Matilda Rooney și soțul ei se relaxau, bând whiskey cu un prieten. Câteva ore mai târziu, Matilda Rooney ar fi luat foc la ea în bucătărie. Focul i-a incinerat tot corpul, cu excepția picioarelor.

Soțul ei a fost găsit înecat de la fum în altă cameră a casei. Deși focul a fost suficient de puternic încât din Matilda să mai rămână doar cenușă și câteva oase, acesta nu s-a extins către restul camerei.

Asemenea povești despre combustia spontană există încă din secolul șaptesprezece. Pe atunci, fenomenl era intens discutat. Majoritatea oamenilor erau de acord că fenomenul era real și apărea în cazul celor care o meritau cu adevărat. Victimele erau adeseori descrise drept alcoolice sau obeze, iar de cele mai multe ori erau femei. Consensul era că o persoană care consuma mult alcool devenea deosebit de inflamabilă.

Totuși, oamenii de știință sunt de părere că fenomennul combustiei spontane nu este cu adevărat posibil. Cea mai veche explicație, care spunea că un om poate lua foc din interior dacă umorile din corpul său erau în dezechilibru, nu mai are sens astăzi.

De asemenea, teoria din era victoriană, care spunea că alcoolul îi face pe oameni inflamabili, nu este nici ea aplicabilă, pentru că nici în oamenii extrem de beți cantitatea de alcool nu este suficient de mare pentru a face acest lucru posibil.

O altă explicație este cea a fitilului. Aceasta spune că hainele unui om absorb grăsimea de pe corp și acționează precum mucul unei lumânări. Totuși această teorie este valabilă doar în condițiile în care există și o sursă externă de foc.

Fenomenul combustiei spontane umane, deși negat de mulți oameni de știință, probabil va rămâne în continuare un subiect nișat, dar puternic controversat.

sursa playtech.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister