Connect with us

Diverse

Vrei să ştii dacă cel cu care vorbeşti te minte? Fii atent la aceste 10 semne!

Published

on

Instinctul îi ajută pe oameni să descopere atunci când cineva minte, însă de cele mai multe ori suntem minţiţi fără să ne dăm seama. Există, însă, câteva semne care îi deconspiră pe mincinoşi.

 1. Lipsa detaliilor

De obicei, minciunile nu sunt foarte detaliate, deoarece mincinosul ar fi nevoit sa reţină prea multe amănunte. Dacă suspectaţi că interlocutorul dumneavoastră minte, este indicat să îi cereţi cât mai multe detalii referitoare la subiectul respectiv. Cu cât povestea este mai detaliată, cu atât este mai probabil ca acesta să se dea de gol.

 1. Lipsa de cooperare

Persoanele care mint sunt mai puţin cooperante, se plâng mai des, sunt mai neprietenoase şi mai nepăsătoare decât persoanele care spun adevărul.

 1. Lipsa contactului vizual

Mincinoşii au tendinţa să evite contactul vizual.

 1. Semne de stres

De cele mai multe ori, mincinoşii sunt stresaţi atunci când spun un neadevăr, iar acest lucru poate fi observat la nivelul ochilor (pupilele li se dilata), la nivelul vocii (vor ridica tonul vocii), şi la nivelul membrelor (îşi vor atinge faţa, gâtul sau părul, se vor scărpina, îşi vor mişca picioarele).

 1. Protestează excesiv

O persoană care încearcă să ascundă ceva va face tot posibilul să fie înfăţişat într-o lumină pozitivă. Dacă persoana încearcă din răsputeri să vă convingă că spune adevărul, de cele mai multe ori înseamnă că minte.

 1. Neconcordanţa între limbajul verbal şi cel non-verbal

Atunci când o persoană minte, există o neconcordanţă între ceea ce spune şi ceea ce exprimă prin limbajul corpului. Spre exemplu, dacă o persoană se întristează cand spune „Te iubesc”, cel mai probabil nu spune adevărul, sau dacă o persoană primeşte un cadou şi exclamă „Îmi place la nebunie!”, însă zâmbeşte de-abia după aceea, cel mai probabil nu este cu adevărat încântat de cadoul respectiv.

 1. Adoptă o poziţie defensivă
Citește și:
Destinaţii de vis din tezaurul turistic al României pe care niciun român nu ar trebui să le rateze (FOTO)

O persoană care minte va adopta o poziţie defensivă, în timp ce persoanele care spun adevărul vor adopta o poziţie ofensivă.

 1. Plasarea unor obiecte între mincinos şi interlocutor

Un om care minte va plasa în mod inconştient obiecte între el şi interlocutor: o carte, o cană, o geantă etc.

 1. Foloseşte cuvintele interlocutorului în formularea raspunsului

Atunci când este întrebat ceva, mincinosul are tendinţa să repete cuvintele interlocutorului. Spre exemplu, dacă întrebi copilul „Tu ai mâncat ultima prajitură?” şi acesta răspunde „Nu am mâncat eu ultima prăjitură”, în loc să spună simplu „Nu”, este mult mai probabil ca acesta să mintă.

 1. Nu suportă pauzele şi liniştea

Atunci când o persoană minte, va încerca să umple orice gol din conversaţie. Mincinosul nu se simte confortabil când se face linişte sau există pauze, deoarece se teme că va fi descoperit.

Sursa: marketingportal.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Corina Anutei

  11 februarie 2019 at 11:59 am

  I love this

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister