Vrei să ştii dacă cel cu care vorbeşti te minte? Fii atent la aceste 10 semne!

1
loading...

Instinctul îi ajută pe oameni să descopere atunci când cineva minte, însă de cele mai multe ori suntem minţiţi fără să ne dăm seama. Există, însă, câteva semne care îi deconspiră pe mincinoşi.

  1. Lipsa detaliilor

De obicei, minciunile nu sunt foarte detaliate, deoarece mincinosul ar fi nevoit sa reţină prea multe amănunte. Dacă suspectaţi că interlocutorul dumneavoastră minte, este indicat să îi cereţi cât mai multe detalii referitoare la subiectul respectiv. Cu cât povestea este mai detaliată, cu atât este mai probabil ca acesta să se dea de gol.

  1. Lipsa de cooperare

Persoanele care mint sunt mai puţin cooperante, se plâng mai des, sunt mai neprietenoase şi mai nepăsătoare decât persoanele care spun adevărul.

  1. Lipsa contactului vizual

Mincinoşii au tendinţa să evite contactul vizual.

  1. Semne de stres

De cele mai multe ori, mincinoşii sunt stresaţi atunci când spun un neadevăr, iar acest lucru poate fi observat la nivelul ochilor (pupilele li se dilata), la nivelul vocii (vor ridica tonul vocii), şi la nivelul membrelor (îşi vor atinge faţa, gâtul sau părul, se vor scărpina, îşi vor mişca picioarele).

  1. Protestează excesiv

O persoană care încearcă să ascundă ceva va face tot posibilul să fie înfăţişat într-o lumină pozitivă. Dacă persoana încearcă din răsputeri să vă convingă că spune adevărul, de cele mai multe ori înseamnă că minte.

  1. Neconcordanţa între limbajul verbal şi cel non-verbal

Atunci când o persoană minte, există o neconcordanţă între ceea ce spune şi ceea ce exprimă prin limbajul corpului. Spre exemplu, dacă o persoană se întristează cand spune „Te iubesc”, cel mai probabil nu spune adevărul, sau dacă o persoană primeşte un cadou şi exclamă „Îmi place la nebunie!”, însă zâmbeşte de-abia după aceea, cel mai probabil nu este cu adevărat încântat de cadoul respectiv.

  1. Adoptă o poziţie defensivă

O persoană care minte va adopta o poziţie defensivă, în timp ce persoanele care spun adevărul vor adopta o poziţie ofensivă.

  1. Plasarea unor obiecte între mincinos şi interlocutor

Un om care minte va plasa în mod inconştient obiecte între el şi interlocutor: o carte, o cană, o geantă etc.

  1. Foloseşte cuvintele interlocutorului în formularea raspunsului

Atunci când este întrebat ceva, mincinosul are tendinţa să repete cuvintele interlocutorului. Spre exemplu, dacă întrebi copilul „Tu ai mâncat ultima prajitură?” şi acesta răspunde „Nu am mâncat eu ultima prăjitură”, în loc să spună simplu „Nu”, este mult mai probabil ca acesta să mintă.

  1. Nu suportă pauzele şi liniştea

Atunci când o persoană minte, va încerca să umple orice gol din conversaţie. Mincinosul nu se simte confortabil când se face linişte sau există pauze, deoarece se teme că va fi descoperit.

Sursa: marketingportal.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here