Articole adăugate recent

Cercetătorii de la Harvard și MIT au găsit o alternativă ingenioasă la clasica înțepătură pentru măsurarea glicemiei. Cu ajutorul unei cernele specializate, au realizat un tatuaj biosensibil care își schimbă culoarea în funcție de nivelul glucozei în sânge.

Tatuajul DermalAbyss este un proiect conceput de mai mulți cercetători de la MIT și Facultatea de Medicină Harvard. În loc de obișnuita cerneală, acest tatuaj are mai mulți biosenzori, în culori care se modifică în funcție de fluctuațiile glicemiei.

Senzorii monitorizează constant nivelul glicemiei prin intermediul fluidului interstițial, iar apoi culoarea lor se schimbă, alertând astfel pacientul. Acest tatuaj inteligent are în total 4 biosenzori, care au culori diferite.

Cerneala devine maro când nivelul glucozei crește, verde atunci când este prezent prea mult sodiu, iar culoarea roz indică modificarea pH-ului.

Tatuajul biosensibil poate fi realizat în orice formă dorită de pacient, însă deocamdată sunt necesare testările pe oameni pentru a vedea posibilele reacții alergice, acuratețea și fiabilitatea în timp a tehnologiei.

Cerneala DermalAbyss a fost testată deocamdată doar pe piele porcină, foarte asemănătoare cu cea umană.

Sursa: ehealthromania.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here