Articole adăugate recent

La trei kilometri adâncime, în apropiere de ţărmul din Costa Rica a fost descoperită o ”maternitate” de caracatiţe.

Această concentraţie de cefalopode reprezintă atât o nouă specie, cât şi o premieră datorită numărului mare de caracatiţe aflate într-o singură zonă. Conform Science Alert, geochimiştii au descoperit animalele în timp ce explorau o încreţitură formată din lavă întărită ce are aproximativ 2 kilometri lungime, denumită Dorado Outcrop.

Intenţia lor iniţială era de a colecta probe din fluidul cu temperaturi ridicate ce se scurge din podeaua marină, însă descoperirea unei noi specii de caracatiţă a reprezentat o adevărată surpriză.

”Când am văzut iniţial imaginile am exclamat: <<Nu pot fi acolo! Nu la o astfel de adâncime şi nu atât de multe>>,” a declarat zoologul Janet Voight din cadrul Muzeului din Chicago.

Fiecare specimen ar avea o mărime comparată cu cea a unei farfurii. Acestea sunt roz şi au ochii mari, aspect straniu pentru un animal aflat la astfel de adâncimi şi par să facă parte din genul Muusactopus.

https://www.youtube.com/watch?v=-z-qjxpR1dI

Citeşte continuarea pe Descoperă!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here