Articole adăugate recent

Un exemplar de „şarpe rău“ (Dolichophis caspius), cea mai rapidă reptilă din România, a fost filmat recent în Munţii Măcin din Dobrogea.

Biologul Vladimir Dumitru a reuşit să filmeze un exemplar din şarpele rău, specie care trăieşte în Munţii Măcin din Dobrogea. Reptila poartă această denumire în mod nemeritat, spun specialiştii, întrucât nu este veninoasă. Lungimea la care poate ajunge la maturitate, de până la 2 metri, face să fie atât de temută.

Şarpele rău, precizează herpetologul Marian Tudor, este răspândit în mai multe regiunie ale României: în Dobrogea, Banat, sudul Olteniei, pe lângă Bucureşti, în judeţul Ilfov.

Nu este un şarpe periculos, în România doar viperele pot prezenta un oarecare agresivitate. Întrucât habitatele sale sunt ameninţate, dar şi din cauza faptului că aceşti şerpi cad victimă oamenilor, care îi ucid de teamă, specia este ameninţată. Şarpele rău este cel mai rapid şi agresiv şarpe din România, spun specialiştii, atingând lungimea de 2 metri. Capul este alungit, distinct de gât, botul rotund, ochii sunt relativ mari, cu pupila rotundă, conform herpetolife.ro.

Coloritul dorsal al şarpelui rău este cafeniu, brun-gălbui sau brun-cenuşiu. Fiecare solz prezintă câte o dungă mediană deschisă dispusă longitudinal. Coloritul ventral este galben uniform, iar laturile gâtului au uneori culoarea gălbui-portocaliu. Coloritul dorsal al juvenililor este brun sau cenuşiu având pete închise. Citeşte întreg articolul pe adevarul.ro

Citește și:
„Oamenii şi lumea întreagă vor ajunge să fie de nerecunoscut”. Un document vechi de 600 de ani descrie vremurile noastre cu exactitate

#șarpele_rău 🐍🐍 😀 … 10 Aprilie 2018 #munții_hercinici… O mândrețe 😀, care s-a lăsat rugat insistent să se miște și el cu eleganță și talent… https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98arpele_r%C4%83uFac precizarea că acel proiectil care se vede la un moment dat că atinge șarpele era doar o pietricică aruncată pentru a testa potențiala reacție agresivă a acestuia. Nici măcar nu s-a sinchisit și nu a avut cu nimic de suferit! Sursa video: original 😎

Publicată de Vladimir Dumitru pe Marţi, 10 aprilie 2018


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here