Connect with us

Diverse

Povestea Ilenei Sărăroiu, marea artistă care s-a stins la o nuntă. Tocmai terminase de cântat celebra peiesă „O bătrână într-o gară”

Published

on

Ileana Sărăroiu, cea care a dat viaţă celebrei melodii „O bătrână într-o gară” şi multor altele care au sensibilizat iubitorii de folclor autentic, şi-a găsit sfârșitul pe scenă, la o nuntă în localitatea Unirea, la vârsta de 43 de ani. Luna aceasta, regretata Ileana Sărăroiu ar fi aniversat 82 de ani.

Ileana Sărăroiu si-a pierdut viața pe 12 mai 1979, la o nuntă din localitatea Unirea, Jud. Călărași. Un anevrism cerebral i-a curmat zilele cântăreței, care nu apucase să împlinească nici 43 de ani. Dacă ar mai fi trăit, în acest septembrie, Ileana Sărăroiu ar fi împlinit vârsta de 82 de ani.

„La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniță cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, povestea în urmă cu 5 ani pentru „Adevărul” Liliana Ispas (56 de ani), mireasa de la acea nuntă.

Femeia mai spune că Ileana a scos din poșeta un pachet cu cafea şi a rugat pe cineva să-i prepare o ceașcă pentru a rezista programului încărcat pe care îl avea de susţinut. „Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să susţină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, spune, cu emoţie, Liliana Ispas pentru sursa citată. Cântăreței i s-a făcut rău în timp ce cânta.

După ce a interpretat melodia „ O bătrână într-o gară”, Ileana Sărăroiu le-a cerut scuze nuntaşilor că nu mai poate continua, deoarece se simte foarte rău. „Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus. De aici a intervenit nenorocirea. Ştiu că nu a mai fost conştientă nici o secundă şi că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună, în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi”, mai spune Liliana Ispas.

Moartea artistei a produs un şoc în lumea artistică şi nu numai. Autorităţile de la acea vreme au început o anchetă pentru a stabili în ce condiții a murit Ileana Sărăroiu. Mai multe persoane care au participat la nunta de la Unirea au fost audiate. „Femeia care i-a pregătit cafeaua a fost prima luată la întrebări, la Procuratură. S-au gândit că poate i s-a pus ceva în băutură, că moartea nu a fost un accident. Evident că nu s-a descoperit nimic. O săptămână întreagă, trupul artistei a fost ţinut la Morga din Călăraşi.

Citește și:
Nicio picătură de sânge, experimentul științific al condamnatului la moarte. Cum se moare fără suferință sau durere

Când au fost stabilite cauzele morţii, nimeni nu a mai avut dubii”, a precizat femeia. Tot Liliana Ispas a mai spus că soacra sa a mers la înmormântarea artistei la Bucureşti, ca un omagiu adus Ilenei Sărăroiu, care venise să cânte la nunta fiului său. Cântăreața a murit din cauza unui anevrism ce i-a provocat un accident vascular cerebral și a fost înmormântată la cimitirul „Sfânta Vineri”, din Bucureşti. După moartea sa, s-au țesut multe legende. Unii spun că ar fi fost în moarte clinică şi că s-ar fi trezit în coșciug, și că ar fi murit ulterior, iar atunci când a fost dezgropată a fost găsită cu fața în jos, părul smuls și zgâriată pe față.

Ileana Sărăroiu s-a născut la 25 septembrie 1936 în Răzvad, Dâmboviţa. A debutat la Casa de Cultură din Târgovişte. După absolvirea Şcolii Populare de Artă pleacă la Bucureşti. Este angajată la sugestia lui Harry Negrin la Teatrul „Ion Vasilescu”. A activat în cadrul Ansamblului de cântece şi dansuri al D.G.S.M. şi în cadrul Ansamblului Aviaţiei, iar din anul 1964, la Ansamblul „Ciocârlia”. Prima înregistrare la Radio Bucureşti a făcut-o în 1964, iar în 1966 lansează primul disc la casa de discuri Electrecord.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister