Oamenii au o singură vârstă toată viața. Totuși, la ce vârstă omul este cel mai fericit?

0
loading...

Hermann Graf Keyserling, un filozof german care era la moda prin anii ’20-’30, a spus ca oamenii au o singura vârsta toată viata. Deşi majoritatea oamenilor ar înclina să afirme că perioada copilăriei, lipsită de griji şi probleme reale, este cea mai fericită perioadă din viața unui om, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Nici măcar vârsta de 20 de ani nu aduce fericirea completă, potrivit unui nou studiu, publicat de The Independent. Potrivit acestui studiu, oamenii care au în jur de 50 de ani sunt cei mai mulțumiți și fericiți cu viața lor.

O treime din populația Marii Britanii depășește această vârstă și contribuie activ la dezvoltarea sectorului de piața care se ocupă cu activități de petrecere a timpului liber, deoarece se apucă de noi hobby-uri, călătoresc unde îşi doresc şi își îmbunătățesc și viața sexuală.

Studiul a analizat atitudinile şi circumstanțele a peste 50.000 de oameni cu vârsta în jur de 50 de ani şi a dezvăluit că, în medie, oamenii de această vârstă se simt cu 4 – 10 ani mai tineri decât sunt de fapt. Cei care au împlinit deja ”vârsta de aur” au spus că ideea de bătrânețe nu îi caracterizează momentan, ci va începe să îşi lase amprenta asupra lor abia după 77 de ani. De asemenea, în medie, aceștia se așteaptă să trăiască până la 84 de ani.

Din miile de oameni intervievați în cadrul studiului, un procent de 61% a afirmat că se bucură de viața mai mult acum, deoarece există suficient timp pentru activități personale. Un fapt interesant este că de când au împlinit fabuloasa vârstă de 50 de ani, peste 50 % dintre respondenți au călătorit, unul din 5 a plănuit să învețe o nouă limbă, iar unul din 10 are intenția de a învăţa tainele unui nou instrument muzical.

O femeie de 51 de ani a spus: ”Mi se pare că mă bucur mai mult de micile plăceri ale vieţii – apreciez arta, natura şi doar simplul fapt de a mă afla acasă, întinsă pe canapea cu un ceai în mână, fără să mă simt vinovată îmi place mult”, în timp ce o alta a adăugat că ”a avut parte de cel mai bun sex cu bărbați mai tineri” decât ea.

România a urcat cinci locuri în clasamentul celor mai fericite ţări din lume, arată cel mai recent raport al Organizației Națiunilor Unite. Potrivit topului, cei mai fericiți din lume sunt finlandezii, urmați de norvegieni şi de danezi. În top zece se mai află şi Islanda, Elveţia, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Suedia şi Australia. România ocupă locul 52 în topul fericirii, reușind să urce cinci locuri fața de ediția precedentă a raportului, dintr-un total de 156 de ţări analizate.

Toate ţările aflate în topul clasamentului acordă o mare importanta veniturilor, stării de sănătate a populației, sprijinului social, libertăţii, încrederii şi generozităţii. Între ţările aflate în topul clasamentului diferențele sunt foarte mici”, se arată în raportul citat de Adevarul.ro.

Citește și:
Neurochirurg, ieșit din comă: "Am fost plasat într-o lume în care noi suntem mai mult decât corpurile și creierele noastre... Colegii mei m-au urmărit secunda cu secundă"

Fericirea este, de fapt, un concept-umbrela, care poate însemnă diferite lucruri. In vechime, Aristotel spunea ca o viata fericita este cea traita in functie de raspunsul la intrebarea: Ce-mi doresc sa realizez? O alta perspectiva este cea epicuriana, care echivalează fericirea cu plăcerea si satisfacția imediata. In esenta, ne trezim dimineața si ne aflam in fata acestor doua posibiltati: de a cauta placerea imediata sau de a urmari un scop pe termen lung. Orice am face, e important sa acceptam ca viata oricui contine momente bune si fericite, dar si inimi frante, esec si dezamagiri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here