Articole adăugate recent

După prăpădul făcut în sudul Statelor Unite şi în insula Bahamas, uraganul Dorian se îndreaptă spre Europa.

Clasificat de către specialişti ca având gradul 5 de furtună, uraganul Dorian va ajunge în Europa, dar va pierde din intensitate, fiind retrogadat la stadiul de simplă furtună.

Paradoxal, venirea uraganului ar putea aduce o vreme călduţă, de început de toamnă în unele părţi ale Europei.

Coform modelelor meteorologilor, Dorian va ajunge în zona Europei de nord (Scandinaviei) la mijlocul săptămânii următoare.

Potrivit Digi 24, sosirea sa în Europa, însă, permite unor curenţi de aer cald dinspre Insulele Azore să ajungă pe continent, fapt ce va duce la o vreme plăcută în zone ale centrului continentului. În nord-vest, în zona Marii Britanii şi Scandinaviei, rămăşiţele lui Dorian vor aduce vânt puternic şi ploi reci.

Uraganul Dorian a lovit sâmbătă regiunea estică a Canadei, provocând pene masive de curent, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

O macara a fost dărâmată în oraşul Halifax, capitala provinciei Noua Scoţie.

Guvernul a anunţat că va mobiliza Armata pentru a contribui la reconstrucţie după această furtună, a anunţat ministrul pentru Siguranţă Publică, Ralph Goodale, pe Twitter. Autorităţile locale au făcut apel la toate persoanele care locuiesc în apropierea litoralului să evacueze zona, ca măsură de precauţie.

Potrivit Centrului Canadian pentru Uragane, vântul a atins viteze de 150 de kilometri pe oră în zona oraşului Halifax.

„Siguranţa canadienilor este prioritatea noastră numărul unul şi suntem gata să ajutăm zona atlantică a Canadei în timpul acestei furtuni”, a scris premierul Justin Trudeau pe Twitter.

Peste 330.000 de persoane din Noua Scoţie au rămas fără energie electrică, după cum a anunţat compania responsabilă cu alimentarea cu electricitate.

Citește și:
Viitorul arată sumbru pentru Europa. "Valurile de caniculă" vor schimba cu totul fața continentului

Nicio persoană nu a fost rănită până în acest moment din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

Uraganul Dorian a devastat Arhipelagul Bahamas săptămâna aceasta, vânturile de peste 320 de kilometri pe oră ducând la moartea a cel puţin 43 de persoane. Autorităţile din Bahamas se aşteaptă ca bilanţul să crească simţitor în următoarele zile. Vineri, uraganul a afectat şi regiuni extinse ale statului american Carolina de Nord, scrie Mediafax.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here