DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

In intreaga lume exista locuri stranii, care par sa sfideze legile fizicii. Printre acestea se numara si „dealurile gravitationale”.

„Dealurile gravitationale” par sa sfideze legea gravitatiei. Sunt locuri stranii, unde masinile sau mingile par sa urce singure la deal, in loc sa coboare, asa cum ar fi normal.

Exista multe zone de acest fel, in Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Brazilia sau Italia.

Imaginile filmate de soferi par incredibile. Multi au cautat posibile explicatii ale acestui fenomen. Unii au adus in discutie fenomene paranormale, altii au vorbit de magneti uriasi care ar fi ingropati sub pamant, sau chiar de prezenta extraterestrilor.

Realitatea nu este insa chiar asa de spectaculoasa. Totul este doar o iluzie optica foarte elaborata. De fapt, obiectele nu urca la deal, ci coboara, dar noi avem o impresie gresita, pentru ca partea de jos a dealului este de fapt cea de sus si invers.

loading...

Doar cu echipament GPS poate fi demonstrat ca este doar o iluzie optica, provocata de inclinarea pantei dealului sau de obstructionarea orizontului.

E un truc care ne pacaleste mintea si simturile, explica fizicianul Brock Weiss de la Universitatea de Stat Pennsylvania.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatile din Pavia si Padova, Italia, a demonstrat ca in lipsa observarii orizontului, copacii si semnele de circulatie de pe un deal ne pot pacali foarte usor.

Voluntarii care au luat parte la acest studiu nu au perceput corect orientarea pantei, confundand partea de sus cu partea de jos, scrie Science Alert.

Citește și:
Locul ciudat din România în care obiectele urcă la vale și coboară la deal. Există însă o explicație

sursa yoda.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

1 COMENTARIU

  1. Cum puteţi promova asemenea prostii?Nu este nici o iluzie optică.Daţi ,,goce satellite” şi veţi găsi întradevăr o explicaţie ştiinţifică a unui fenomen real dar nespectaculos în urma înţelegerii lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here