Un virus extrem de periculos se dovedeste eficient intr-un tip de cancer letal - Știința-Mister.ro
Connect with us

Medicină

Un virus extrem de periculos se dovedeste eficient intr-un tip de cancer letal

Published

on

Un virus polio modificat genetic s-a dovedit ca poate prelungi considerabil speranta de viata a pacientilor cu un tip de tumoare cerebrala letala.

21% dintre pacientii tratati cu acest virus – toti cu cancer recurent – erau inca in viata trei ani mai tarziu, comparativ cu doar 4% care urmasera numai sedintele de chimioterapie standard, arata Science Alert.

In cadrul experimentului realizat la Duke Cancer Institute au fost cuprinsi pacienti cu glioblastom (tumora cerebrala maligna, cea mai agresiva dintre toate, cea mai intalnita si cel mai greu de tratat).

Rezultatele studiului, neasteptat de bune, au fost publicate in New England Journal of Medicine si prezentate la o conferinta de specialitate, saptamana aceasta, in Norvegia.

In mod normal, cei diagnosticati cu acest tip de cancer, care da dureri de cap insuportabile, vedere blurata, confuzie si nu numai, nu supravietuiesc mai mult de 20 de luni. Daca boala reapare, speranta de viata nu e mai mare de un an.

Studiul de fata a inceput in 2012 si intre timp s-a stabilit si doza potrivita pentru pacienti.

Acelasi tratament urmeaza a fi testat si pe bolnavii de cancer mamar si melanom

sursa ziare.com

Recomandare:   Un laborator din SUA dezvoltă forme de mucegai şi bacterii producătoare de ciuperci capabile să învingă cancerul şi bolile infecţioase

Diverse

Studiu: Efectele căsătoriei asupra stării de sănătate

Published

on

By

În trecut căsătoria a fost considerată benefică pentru starea de sănătatea fizică și psihică, dar cercetări recente au arătat că relația dintre căsătorie, sănătate și bunăstare este mai complicată decât s-a crezut iniţial.

În general, studiile cercetătorilor sugerează că bărbații și femeile căsătorite prezintă un risc mai scăzut pentru anumite tipuri de boli de inimă în comparaţie cu persoanele necăsătorite, dar persoanele căsătorite sunt, de asemenea, mult mai susceptibile de a fi supraponderale şi sedentare, scrie Science Alert.

Desigur, toate aceste tendințe pe care le-au constatat cercetătorii nu sunt valabile pentru toată lumea. Fiecare căsătorie este diferită, depinzând de planurile de viitor şi stilul de viață al persoanelor implicate, de relaţia dintre acestea, dar şi de mulţi alţi factori, fără a ne referi aici la factorii externi care îi pot influenţa pe cei căsătoriţi.

Având în vedere acest lucru, iată în continuare câteva moduri prin care căsătoria tinde să-i schimbe pe cei căsătoriţi din punct de vedere fizic și mental.

În general, persoanele căsătorite tind să aibă o stare de sănătate mai bună decât alți adulți, indiferent de vârstă, sex, rasă, educație sau venit.

Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat în urma unui studiu amplu publicat anul trecut că beneficiile pentru sănătate ale căsătoriei pot fi observate în special în cazul adulților mai în vârstă. În cazul adulților mai tineri, cercetătorii nu au constatat o stare de sănătate evident mai bună în rândul persoanelor căsătorite în comparație cu persoanele necăsătorite.

Cercetătorii au observat şi că persoanele căsătorite, în special bărbații, sunt mai susceptibile de a fi supraponderale și obeze. După căsătorie, în rândul celor căsătoriţi, atât bărbaţi cât si femei, există tendinţa de reducere a activităţii fizice, ceea ce echivalează cu un stil de viaţă lipsit de exerciţii fizice şi mişcare.

Recomandare:   Ce simt sinucigaşii în ultimele lor clipe de viaţă

Din acest motiv, nu este o surpriză faptul că probabilitatea ca bărbaţii căsătoriţi să apeleze la asistenţa medicală preventivă este mai mare decât în cazul bărbaţilor necăsătoriţi.

Cercetătorii au constatat şi că bărbații și femeile căsătorite prezintă un risc mai scăzut pentru anumite tipuri de boli cardiace, boala arterială periferică, boala cerebrovasculară, anevrismul de aortă abdominală și boala coronariană, în comparaţie cu persoanele necăsătorite. Riscul pentru boli de inimă poate fi însă mai mare pentru persoanele divorțate sau văduve.

Persoanele căsătorite au raportat o mai bună stare de sănătate mintală și un consum mai mic de alcool, potrivit unui sondaj privind sănătatea publică efectuat în Canada.

Cercetătorii au constatat într-un studiu recent că în primul an de căsătorie bărbații au tendința de a deveni mai conştiincioşi, în timp ce femeile tind să devină mai puțin nervoase. Cu toate acestea, în urma aceluiași studiu s-a constatat că femeile şi bărbaţii căsătoriţi au devenit mai interiorizaţi după primul an de căsătorie.

Unii cercetători cred că motivul pentru care starea de sănătate a persoanelor necăsătorite pare să fie mai bună în prezent decât cea a persoanelor căsătorite se datorează faptului că stigmatizarea socială a celor necăsătoriţi este mai mică în prezent decât în trecut.

Înţelegerea modului cum căsătoria afectează oamenii s-a schimbat în timp și a devenit mai exactă, dar este important de menţionat că toate aceste avantaje și dezavantaje care rezultă în urma căsătoriei nu ar trebui să reprezinte un motiv pentru a ne căsători sau nu.

Citește mai departe>>

Medicină

Ne place, dar chiar știm ce cumpărăm? Ce culoare are, de fapt, carnea de somon în stare naturală?

Published

on

Somonul pe care îl vezi pe rafturile din supermarket-uri are, de obicei, culoarea portocalie, dar ştiaţi, de fapt, că somonul în mod natural are o culoare mai deschisă? Doar somonul prins, care trăieşte liber, are carnea roz.
Culoarea cărnii somonului a făcut să apară tot soiul de mituri legate de acest aliment.

Cu toate acestea, specialiştii au concluzionat că somonul este foarte benefic şi trebuie consumat cât mai des, pentru că acest tip de carne conţine acizi graşi, care pot ajuta pe oricine să trăiască mai mult şi mai sănătos.

Există două tipuri de somon: sălbatic şi de crescătorie

Există două tipuri de somon. Cel sălbatic şi cel de crescătorie. Somonul sălbatic poate fi găsit în Oceanul Atlantic şi se hrăneşte cu plante bogate în carotenoide, cu care intră des în contact, în mediul său natural. De aici şi culoarea roz.

Celălalt, de crescătorie, este crescut în mod artificial cu concentrate bogate în grăsimi şi coloranţi sintetici. Aceste chimicale grăbesc creşterea şi le oferă peştilor de cultură o nuanţă portocalie, similară cu cea a somonului oceanic.

„În urmă cu aproape cinci ani, o porție de somon de 130 de grame oferea 3.5 grame de Omega-3, consumul recomandat pentru o săptămâna. Acum, această cantitate se înjumătățește dacă vorbim despre somon de crescătorie. Astfel că, în loc de o porție, e recomandat să consumăm două porții din acest tip de somon”, susține profesorul Douglas Tocher, de la Universitatea Stiling.

sursa clickpentrufemei.ro

Recomandare:   Analiza de sânge care diagnostichează şi localizează rapid prezenţa unei tumori oriunde în corp
Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister