Articole adăugate recent

Un virus polio modificat genetic s-a dovedit ca poate prelungi considerabil speranta de viata a pacientilor cu un tip de tumoare cerebrala letala.

21% dintre pacientii tratati cu acest virus – toti cu cancer recurent – erau inca in viata trei ani mai tarziu, comparativ cu doar 4% care urmasera numai sedintele de chimioterapie standard, arata Science Alert.

In cadrul experimentului realizat la Duke Cancer Institute au fost cuprinsi pacienti cu glioblastom (tumora cerebrala maligna, cea mai agresiva dintre toate, cea mai intalnita si cel mai greu de tratat).

Rezultatele studiului, neasteptat de bune, au fost publicate in New England Journal of Medicine si prezentate la o conferinta de specialitate, saptamana aceasta, in Norvegia.

In mod normal, cei diagnosticati cu acest tip de cancer, care da dureri de cap insuportabile, vedere blurata, confuzie si nu numai, nu supravietuiesc mai mult de 20 de luni. Daca boala reapare, speranta de viata nu e mai mare de un an.

Studiul de fata a inceput in 2012 si intre timp s-a stabilit si doza potrivita pentru pacienti.

Acelasi tratament urmeaza a fi testat si pe bolnavii de cancer mamar si melanom

sursa ziare.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Loading...

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here