Connect with us

Diverse

Urina umană, noul tip de combustibil care va apare pe piață. Se va folosi și ca energie electrică

Published

on

Tehnologia bazată pe razele soarelui nu trebuie să fie atât de ridicată în slăvi când vorbim de călătorii îndepărtate. Dacă treci de centura de asteroizi, velele solare nu mai sunt eficiente. Așadar, pe ce am putea să ne bazăm pentru a produce energie?

Raspunsul a venit de la o echipa de cercetatori de la Universitatea Bath din Anglia. Acestia au realizat un nou tip de combustibil bazat pe…urină umană.

Echipa de cercetatori a anuntat ca a dezvoltat un produs low-cost, cu celule de combustibil pe bază de urină, capabil să ruleze dispozitive electronice, inclusiv telefoane mobile.

Dr. Mirella Di Lorenzo, lector în departamentul universității de inginerie chimica si un autor al studiului, a declarat că posibilitatea de a valorifica puterea dată de deșeurile umane, ar putea revolutiona producerea de energie electrică.

Pila de combustie microbială joacă un rol important în abordarea provocării triple de a găsi soluții care să sprijine energia sigură, la prețuri accesibile și sensibile din punct de vedere ecologic. Aceasta este cunoscută sub numele de “trilemma de energie”, a spus Di Lorenzo.

Dispozitivul, de mărimea unei monede de 25 de centi, va costa undeva intre 1,5 si 3 dolari pentru a fi produs. Printr-un simplu proces bacteriologic, urina se transforma in electricitate. Nu uitati ca celulele, bacteriile sau virusurile produc electricitate. Si da, am putea spune ca, grosso-modo, corpul uman este una din cele mai bune centrale de producere a energiei.

Cercetatorii au spus ca o singura celula este capabilă să genereze 2 wați pe metru cub, suficient pentru a alimenta un telefon mobil pentru o durată nespecificată de timp, dar producția de energie ar putea fi crescută în mod semnificativ, prin comasarea mai multor astfel de dispozitive, se mai arata pe soundofscience.info,care preia un articol de pe thescienceexplorer.com.

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cârnaru Cătălin Dan

    22 decembrie 2018 at 1:09 am

    2W/mc ! 🙂 😀 🙂 Mă piș pe mine de râs !… Păi dacă pișatul care mă trece pe mine acum de-atât râs îl vărs într-o sticlă de-un sfert în care am două fâșii de tablă din metale aflate la capetele opuse ale scării electrochimice, obțin de cel puțin zece ori mai mult !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister