DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Invenţia unor cercetători din Suedia, deşi pare oarecum dezgustătoare, aduce o nouă sursă de apă provenind din propria transpiraţie. Dispozitivul creat, care transformă transpiraţia de pe corp în apă,  ar putea fi soluţia pentru ţările din lumea a treia, care nu au o sursă sigură de apă.

Dispozitivul se numeşte „The Sweat Machine” şi a fost construit de inginerul Andreas Hammar; cea mai importantă parte a sa este filtrul, care a fost dezvoltat de către Royal Institute of Technology din Stockholm. Transpiraţia este 99% apă, astfel că, pentru a obţine apa potabilă din sudoare, hainele sunt plasate într-un compartiment al dispozitivului – un sistem de uscare, de fapt, care le învârte până stoarce din ele transpiraţia.

Aceasta este încălzită, expusă razelor UV şi trecută prin filtrele de înaltă tehnologie, pentru a fi eliminate din ea sarea şi bacteriile. Apoi, apa trece printr-un alt filtru, de cafea, pentru ca fibrele din haine să fie şi ele eliminate. Rezultatul: apă distilată.

Deşi este nevoie de multe haine transpirate pentru un pahar cu apă, începutul de drum este promiţător. Mai mult, echipa creatoare a gândit şi o bicicletă de exerciţiu pe care se poate pedala în voie, pentru obţinerea transpiraţiei care să fie reciclată. Sute de oameni au încercat, deja dispozitivul aflat deocamdată în teste.

Creatorii dispozitivului spun că, spre exemplu, pentru astronauţii aflaţi în spaţiu, acesta este ideal, dat fiind că nu găseşti apă de băut la tot pasul printre stele şi praf cosmic. Una peste alta, se pare că apa astfel reciclată are chiar un gust bun.

Sursa: descopera.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Cel mai citit articol din această săptămână

A fost recunoscut oficial drept al optulea continent al planetei

Se numește Zealandia și este un continent, scufundat în Oceanul Pacific, la nord de Australia și de Noua Zeelandă. Acest fragment din placa oceanică, ce se întinde pe 5 milioane de kilometri pătrați (cam două treimi din Australia învecinată), a fost recunoscut oficial în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here