Un copil de 6 ani din Bulgaria ar putea fi cel mai mare geniu al matematicii. „Are un dar”

1
loading...

Un băieţel de şase ani din Bulgaria şi-a dus pasiunea pentru cifre la un nivel înalt. Puştiul a ieşit învingător la una dintre cele mai grele olimpiade de matematică din lume.

Potrivit Ştirilor Pro Tv, Martin Matov a concurat la competiţia dedicată copiilor de grădiniţă, unde a rezolvat fără bătăi de cap probleme din manualele elevilor de clasa a treia.

Martin este pasionat de cifre încă de foarte mic. La trei ani obişnuia să analizeze cu mare interes numerele de înmatriculare ale maşinilor. Mai mult, înainte de a merge la grădiniţă, copilul a început să ia lecţii de matematică.

Martin Matov: „La trei ani şi jumătate am început să iau lecţii de matematică acasă. În scurt timp m-am îndrăgostit de această materie.”

Dupa doar 6 luni, Martin participa la primul lui concurs de matematică, unde obţinea punctaj maxim. Au urmat competiţii la nivel naţional şi internaţional. Pasul cel mare a fost înscrierea la Olimpiada Internaţională de Matematică din Thailanda, unde fiecare copil trebuie să rezolve 300 de probleme.

Dintre cei 1500 de puşti înscrişi, Martin a obţinut cel mai mare punctaj. „Problemele mi s-au părut foarte uşoare”, spune el.

Părinţii lui sunt extrem de mândri.

Milena Alexandrova, mama lui Martin: „Le doresc tuturor mamelor să simtă ce am simţit eu. E incredibil să auzi numele copilului tău pe scena internaţională.”

Tsvetomir Matov, tatăl lui Martin: „Suntem convinşi că are un dar.”

Ei au grijă ca Martin să aibă timp de joacă. În plus, îl încurajează să-şi descopere şi alte pasiuni.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here