Un alt secret al egiptenilor, descifrat! Cum au reusit sa alinieze perfect Marea Piramida cu punctele cardinale

1
loading...

Arheologii s-au întrebat mereu cum au putut egiptenii sa obtina o aliniere perfecta a monumentului. In urma cu 4.500 de ani, faraonul Khufu (Keops) a cerut construirea Marii Piramide, care are in prezent o înălțime de 138 metri. Este cea mai mare dintre cele trei construite pe platoul Giza, langa Cairo si singura inclusa in lista celor 7 minuni ale lumii antice.

Studii recente au demonstrat ca nu doar construirea piramidei a fost realizata impecabil, ci si alinierea ei cu punctele cardinale: nord, sud, est, vest. De altfel, monumentul este aliniat aproape perfect, cu o abatere de numai o cincime de grad, precizeaza Glen Dash, inginer care a studiat piramidele. Pana acum nimeni nu-si putea explica cum au reusit vechii egipteni sa proiecteze totul cu o precizie atat de mare, avand in vedere tehnologia modesta de atunci. Dash crede insa ca răspunsul este foarte simplu: egiptenii s-au folosit de echinocțiul de toamna, pentru a stabili locul unde va fi ridicata piramida, scrie Live Science.

Pentru a demonstra ca teoria lui este cotrecta, Dash a facut un experiment similar cu cel facut de egiptenii cu mii de ani in urma. In ziua echinoctiului, a legat o funie de un stalp de lemn si a notat pe parcursul intregii zile unde aparea umbra stalpului pe sol.

Astfel, el a observat ca linia este aproape perfect orientata pe directia est-vest, iar marja de eroare corespunde cu cea observata la piramida: numai o cincime de grad. Utilizand aceasta tehnica, muncitorii egipteni ar fi putut obtine o aliniere perfecta pe axa est-vest pentru piramida.

Din pacate, nu avem cum sa stim sigur ce metoda au folosit egiptenii, pentru ca nu au lasat documente in care sa descrie procedura. Stim doar cum au construit piramidele.

Istoricii au in vedere mai multe teorii posibile, pe care le-ar fi putut folosi egiptenii, ajutandu-se de pozitia stelelor si a Soarelui. Metoda propusa de Dash este insa cea mai simpla dintre toate.

sursa yoda.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

1 Comment

  1. Domnule Stanciu, articolul dumneavoastra este atat de confuz redactat sau tradus, incat deruteaza si pe un cunoscator al metodei de aliniere a laturilor unei constructii cu axa Nord-sud… „Studii recente au demonstrat ca nu doar construirea piramidei a fost realizata impecabil, ci si alinierea ei cu punctele cardinale: nord, sud, est, vest.” incepand cu acest text, introduceti confuzia: Cand spuneti ca un obiectiv este aliniat cu cele doua axe, rezulta ca ele (axele) se intersecteaza, iar in acel punct sa afla obiectivul (piramida).Ori lucrurile nu stau asa. Ca exprimarea sa fie clara, trebuie sa va referiti la laturile piramidei, care sunt pozitionare ca fiind paralele cu cele doua axe…..Intelegeti diferenta? Sa continuam : 1). „Pentru a demonstra ca teoria lui este cotrecta, Dash a facut un experiment similar cu cel facut de egiptenii cu mii de ani in urma.” este o fraza pe la inceput, care ne spune ca teoria lui Dash, este SIMILARA cu a egiptenilor. 2).”Din pacate, nu avem cum sa stim sigur ce metoda au folosit egiptenii, pentru ca nu au lasat documente in care sa descrie procedura. Stim doar cum au construit piramidele.” Aceasta fraza de pe la sfarsit, ne spune ca nu stim ce metoda au folosit egiptenii… Pai atunci, unde naiba vedeti similaritatea? Sa mergem mai departe, desi cred ca intram cu totul in bezna:Trasarea se poate face si in ziua echinoctiului de primavara si a celui de toamna. Chestia cu funia….. e de neinteles, daca va intereseaza cu adevarat cum se face, sunati la 0726725069.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here