Connect with us

Diverse

Trei specii bizare de pesti au fost descoperite in adâncurile Oceanului Pacific. Daca ar urca mai la suprafața, pur si simplu s-ar topi

Published

on

Trei specii bizare de pesti au fost descoperite in Ocanul Pacific. Un grup de 40 de cercetatori din 17 tari a gasit in adancurile Oceanului Pacific, in largul coastelor statelor Chile si Peru, la 7.500 de metri adancime, in niste conditii in care foarte putine vietuitoare rezista, trei specii bizare de pesti.

Transparente si cu o textura de jeleu, acestea nu ar rezista in alte conditii de viata. Daca ar urca mai la suprafata, pur si simplu s-ar topi, explica oamenii de stiinta care au facut descoperirea, conform The Independent, citat de ziare.com

„Fara presiunea extrema si frigul de acolo sunt extrem de fragili si s-ar topi rapid, odata ajunsi la suprafata”, se arata intr-un raport.

Cei trei pesti, toti din familia Liparidae, nu seamana deloc cu rudele lor, care traiesc de asemenea la mare adancime, se arata intr-un comunicat al Universitatii Newcastle, care a avut reprezentanti in expeditie. O prima deosebire este aceea ca nu au dintii gigantici, precum rudele lor. Sunt mici, transparenti, ceea ce le-a permis sa se adapteze acolo unde foarte putine vietuitoare pot trai.

Iar locul in care traiesc este unul practic lipsit de pradatori pentru ei, aici fiind din belsug nevertebrate, cu care acestia se hranesc. De altfel, au observat oamenii de stiinta, pestii erau foarte bine hraniti.

„Structura gelatinoasa inseamna ca sunt perfect adaptati sa traiasca la presiune extrema. De fapt, cele mai tari structuri din corpurile lor sunt urechea interna, cea care le da echilibrul, si dintii”, a declarat dr. Thomas Linley, de la universitatea mentionata, arata si Fox News.

Citește și:
Caz grav de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul paraziţilor extraşi din pielea acestuia i-a uimit pe veterinari

Cele trei specii de peste descoperite intr-o zona neexplorata anterior au fost identificate dupa vizionarea a 100 de ore de inregistrari video si peste 11.000 de fotografii realizate in adancuri.

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister