Connect with us

Istorie

Totul în numele științei. Ororile de neimaginat a celui mai mare criminal pe care l-a cunoscut omenirea vreodată. Printre victimele sale și multi români

Published

on

Zeci de perechi de gemeni români au fost supuşi unor experimente crunte, ordonate de criminalul nazist Joseph Mengele. Drumul românilor din Transilvania spre infernul de la Auschwitz a fost prezentat in cadrul emisiunii  În premieră, de la Antena 3.

Erau mici, frumoşi, nevinovaţi şi credeau că au în faţă tot timpul din lume. Dar n-a fost aşa. Copiii au trecut prin mâinile doctorului lui Hitler, aşa că au fost transformaţi în cobai, nazistul torturându-i pe unii până la moarte, iar pe alţii lăsându-i în viaţă cu sechele.

In 2014 s-au împlinit 70 de ani de când din Transilvania au plecat spre lagărele naziste multe trenuri cu copii. Când punea ochii pe cineva, îl lua, îl lăsa fără membre sau fără viaţă.

La Auschwitz au ajuns 3.000 de gemeni, dintre care mai puţin de 100 au scăpat cu viaţă. Au fost copii de la 2 la 10 ani. Transformarea începea când fiecare copil devenea un număr. Toţi cei care au supraviețuit experimentelor lui Mengele au rămas cu sechele, şi mulţi ei erau români.

Mengele injecta copiii în inimă, în cap sau în alte membre, cu benzină, formol ori diverse substanțe. Sau le provoca răni deschise pe care punea praf, rugină, ca să afle cât poate supraviețui un om în acel mod. Tot el opera copiii fără anestezie. Spunea că face asta în numele științei.

Şi mai avea o pasiune, în afară de gemeni: piticii şi oamenii născuți cu malformații erau băgaţi de la el la aşa-numita cameră „zoo”.

Mărturii ale celor care au supraviețuit experimentelor criminalului Joseph Mengele au fost prezentate in anul 2014, in emisiunea In premiera, prezentata de Carmen Avram la Antena3.

Recomandare:   Viața amoroasă a lui Hitler. Nu lua Viagra, dar avea un afrodisiac și mai puternic înainte de a-și petrece nopțile cu Eva Braun

 

Mengele s-a adăpostit la Berlin, iar în 1979 a murit. A suferit un atac cerebral în timp ce se îmbăia în ocean. A fost înmormântat sub un nume fals.

Treisprezece ani mai târziu, identitatea sa a fost confirmată de teste ADN. În jurnalele sale, acesta susținea că dacă omenirea nu va adopta programe de purificare a rasei, precum cele pe care le experimenta el la Auschwitz, rasa umană va fi blestemată, “chiar şi fără război”.

2 Commentarii

2 Comments

  1. mariana nicolaescu

    22 februarie 2018 at 9:53 pm

    Am cunoscut un supravietuitor al lagarelor de concentrare naziste,un evreu.Omul imi repara ceva la o instalatie,si mi-a cerut permisiunea sa-si dea camasa jos,fiind un august canicular.Am ramas ingrozita cand am vazut spatele plin de cicatrici atat de hidoase,( am vazut multe in viata de asistenta medicala).Mi-a povestit ca din familia sa,12 pers,imbarcati in trenurile groazei din Cluj,nu mai este nimeni in viata,ca i-a vazut ultima oara pe peronul garii din Auschwitz.A vut norocul sa fie un tamplar de lux,asa ca l-au utilizat la reconditionarea mobileleor.Dar pana a ajuns aici,a trecut prin mainile lui Mengele,de la care avea acele amintiri tip cicatrice,facute pe viu.De l adansul am aflat ororile si chinurile la care au fost supusi dtinutii,evrei asu neevrei.Inimaginabil1

  2. COSTIN Paraschiv

    20 martie 2018 at 4:06 pm

    La judecata de apoi veți afla că cea mai hidoasă ființă creeată a fost și mai este omul și mai dăm vina pe satana .Eu am dedus de aici și din altele ce am citit .Și aud acum Preoți zicînd roagăte pentru cei ce te prigonesc adică pentru cei ce îți fac rău .Atunci cum să fie pedepsit dacă eu maș ruga de bine pentru ăia .Consider asta că cei criminali foști sau actuali ne învață să nui blestemăm .Acețtiea care au făcut orori vin iar la întrupare și se chinue toată viața drept plată din altă viață și nu vin decît la părinți cu asemeni sau mai mici păcate .Și unii strîng bani săi trteze cu mii de euro .Am primit ca mesaj rețin ceva era demult cam 14 ani în urmă dacă vreau să vindec oameni și am zis nu oamenii trebue pedepsiți pentru răul făcut acum aici ca să creadă .O fi fost o ispită dar eram convins că nu e bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istorie

Dovada torturii ce l-a ucis pe Iisus, descoperită în premieră după 2.000 de ani. „Această descoperire crudă şi înfricoşătoare rezolvă unul dintre marile mistere care au generat multe contradicţii de ani de zile”

Published

on

By

Un schelet roman vechi de 2.000 de ani, ce are o gaură în picior, reprezintă a doua dovadă fizică a tipului de „tortură ce l-ar fi ucis pe Iisus”.

Scheletul a fost descoperit în urma excavărilor realizate într-un mormânt din nordul Italiei, rămăşiţele având urme ale unei „leziuni particulare” pe călcăiul drept, aspect ce sugerează că bărbatul a fost crucificat. Conform Mail Online, în ciuda faptului că romanii au practicat crucificarea timp de aproape un mileniu pe mii de oameni, dovezile acestui ritual sunt rare.

Singurul exemplu al practicii este reprezentat de un cui de 19 centimetri descoperit în corpul unui evreu în 1968. Dovezile practicii sunt atât de rare deoarece crucile din lemn pe care le-au utilizat se dezintegrează rapid. De asemenea, piroanele ar fi avut proprietăţi magice, aşadar deseori erau furate de la victime. Oratorul roman Cicero scria că, „dintre toate metodele de pedeapsă, crucificarea era cea mai crudă şi înfricoşătoare”.

Scheletul în care a fost găsită a două dovadă a aceluiaşi ritual a fost descoperit la 60 de kilometri de Veneţia. „Importanţa descoperirii se află în faptul că este al doilea caz de crucificare documentat, din lume”, a declarat coautoarea Ursula Thun Hohenstein, din cadrul Universităţii din Ferrara.

Specialiştii au declarat că datarea cu radiocarbon a fost imposibilă din cauza stării alterate a scheletului. Specialiştii au descoperit, însă, alături de schelet şi cărămizi romane, fapt ce sugerează că rămăşiţele ar proveni din aceeaşi perioadă.

„Considerăm că crucificarea ar fi putut fi posibila cauză a leziunilor, însă interpretarea rezultatelor este dificilă din cauza stării în care se află oasele”, au notat specialiştii în cercetare. Bărbatul crucificat ar fi avut între 30 şi 34 de ani.

Recomandare:   Catastrofa de la Cernobîl a lovit și România - relatări după 30 ani. Cum s-au manifestat efectele norului radioactiv?

Sursa: descopera.ro

Citește mai departe>>

Istorie

Pedeapsa cu moartea în epoca lui Nicolae Ceauşescu: 104 persoane executate prin împuşcare. Cine a fost ultimul condamnat la moarte

Published

on

By

Regimul comunist instaurat în 1945 la Bucureşti a încercat să abolească toate formele de rezistenţă anticomunistă, modificând astfel legile penale şi reinstituind pedeapsa capitală. Pedeapsa cu moartea a fost reintrodusă în legislaţia penală din România printr-o serie de legi şi decrete, cele mai importante dintre acestea fiind Legea nr. 50 din 21 ianuarie 1945 şi Legea nr. 312 din 24 aprilie 1945. Existau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial decrete speciale date de regimul mareșalului Antonescu pentru a reintroduce această pedeapsă, precum și în timpul lui Carol al II-lea.

Până la acest moment pedeapsa capitală fusese abolită în România încă din vremea lui Alexandru Ioan Cuza și singurii care mai puteau cădea sub incidența ei erau militarii trădători (dezertori). România este prima țară europeană care a abolit această pedeapsă,în 1865, din păcate nu definitiv, scrie „Historia”.

Regimul comunist nu s-a limitat doar la a da legi, ci pe lângă aceasta au fost create şi organismele necesare aplicării ei. Aşa au fost înfiinţate tribunalele militare, instanţe cu rol de eliminare a tuturor oponenţilor regimului.

Un tribunal militar era considerat „braţul înarmat al poporului”. Pedeapsa cu moartea se aplica în primul rând celor care se răzvrăteau împotriva regimului, deţinuţilor politici, dar şi celor de drept comun, în această categorie intrând criminalii deosebit de periculoşi, violatorii sau toţi cei care comiteau infracţiuni grave împotriva ordinei şi liniştii publice.

Imaginea „călăilor”

Potrivit legilor, executarea celor condamnaţi la pedeapsa capitală se efectua prin împuşcare, de către plutoanele de execuţie. Fiecare pluton era alcătuit din 12 membri, care primeau încărcătoare cu câte 5 cartuşe şi trăgeau foc după foc.

„Călăii” erau foarte atent selecţionaţi, pe baza unui profil psihologic foarte bine conturat. Mai mult, ei semnau declaraţii de confidenţialitate, iar dacă divulgau secrete de serviciu puteau fi arestaţi şi condamnaţi la rândul lor la pedeapsa cu moartea.

În perioada ceauşistă, execuţiile se realizau doar în cadrul închisorilor Jilava şi Rahova. În documentele de arhivă se păstrează încă informaţii despre temutul „Fort 13” de la Jilava, adică spaţiul special amenajat pentru executarea condamnaţilor la moarte. În prezent, aici se află groapa de gunoi a penitenciarului. La Rahova, execuţiile se petreceau într-un poligon subteran, care, după 1990, a fost dezafectat, în momentul în care a început renovarea puşcăriei.

Ceremonialul executării

Până la momentul executării efective, un întreg ceremonial trebuia desfăşurat. Astfel, potrivit legilor, condamnatul la moarte era legat de mâini şi de picioare şi ţinut câteva ore într-o cameră întunecată, fără niciun pic de lumină. În momentul în care era scos din respectivul spaţiu, el devenea extrem de bulversat din cauza luminii de afară.

Ultimul condamnat la moarte

În epoca Ceauşescu (1965 – 1989) în România au fost condamnaţi la moarte şi executaţi prin împuşcare 104 oameni, intelectuali sau infractori de drept comun. De notorietate este cazul lui Ion Râmaru sau al lui Gheorghe Ştefănescu, botezat şi „Bachus”, afaceristul inculpat care a vândut milioane de litri de vin contrafăcut.

Ultimul român care a murit sub ploaia de gloanţe a plutonului de execuţie a fost Ion Pistol, cetăţean condamnat la pedeapsa cu moartea de Tribunalul Judeţean Teleorman, pentru omor deosebit de grav. Execuţia lui s-a desfăşurat pe data de 12 mai 1987.

Recomandare:   Cum a murit Hitler? După ce i-au analizat dinții, cercetătorii au descoperit cauza morții

După căderea regimului comunist, pedeapsa cu moartea a fost abrogată prin Decretul – Lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990. Potrivit actualei legi penale din România, intrată în vigoare la 1 februarie 2014, cea mai gravă pedeapsă care i se poate aplica unui inculpat este condamnarea la pedeapsa închisorii pe viaţă.

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister