Articole adăugate recent

Un test de sânge indică cel mai bun moment când trebuie administrat un tratament, în funcţie de ora organismului pacientului.

Medicamentele îşi fac cel mai bine efectul la anumite ore, aşa că un decalaj de câteva ore între ora reala, arătată de ceas, şi cea pe care o resimte organismul, poate fi decisiv pentru eficacitatea unui tratament, arată Live Science.

În funcţie de ora percepută de organism, şi hormonii secretaţi sunt alţii, aceasta fiind doar una dintre schimbări.

În ceea ce priveşte testul de sânge, numit TimeSignature, acesta încă nu a fost lansat pe piaţă. Este însă foarte aşteptat, mai ales de comunitatea medicală: „Foarte multe medicamente au momente optime când trebuie administrate”, a explicat unul dintre autorii studiului publicat în jurnalul PNAS, dr. Phyllis Zee, de la Şcoala de Medicină Feinberg a Universităţii Northwestern.

„Cel mai bun moment pentru medicamentele pentru tensiune sau pentru chimioterapie poate fi diferit de la o persoană la alta”, a mai spus acesta.

Sursa: ziare.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here