Talpa reprezintă un adevărat tablou de comandă pentru activităţile din organism. Piciorul este un corp omenesc în miniatură, pentru că toate organele, glandele şi părţile corpului au puncte reflexe în talpă. De aceea, prin masajul picioarelor, organismul este ajutat să elimine toxinele, circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte şi dezechilibrele dispar, mai repede sau mai târziu, în funcţie de boală, vechimea ei şi modul de viaţă al pacientului.

Omul a fost creat ca, mergând desculţ pe nisip, pietre, iarbă, să-şi stimuleze în mod natural toate punctele din talpă şi astfel organismul să funcţioneze la parametri optimi.

Talpa piciorului este un organ extraordinar de sensibil ce are capacitatea de a percepe senzații tactile dar şi energii subtile. La nivelul tălpilor se găsesc mii de terminații nervoase care trimit, în fracțiuni de secunda, impulsuri de informație de la picioare la creier. Starea în care se găsesc tălpile picioarelor influențează felul în care ne simțim.

Cum se face masajul picioarelor

Masajul se începe de pe părțile laterale ale piciorului spre centru, apoi se continuă masajul arcului piciorului, iar la sfârşit se masează degetele. Mai întâi, apasă diferite zone cu degetul arătător, apoi masează intens talpa în întregime.

Punctele părții superioare ale tălpii sunt proiecția ficatului, a vezicii biliare, a stomacului, a splinei, a pancreasului şi a duodenului. Punctele părții de mijloc sunt proiecția intestinului subțire, iar marginile tălpii corespund zonei colonului. Centrul tălpii reprezintă proiecția buricului, iar partea inferioară –  a organelor pelvine.

Pentru a scăpa de durerea de cap, trebuie masat degetul mare. Pentru a îmbunătăți sănătatea ochilor, masează cele două degete mijlocii, iar pentru cea a urechilor, apasă pe ultimele două.

Citește și:
„Coronavirusul dispare după şase zile”. Specialist în boli infecțioase, încrezător că a găsit un remediu

Cum scapi de oboseala picioarelor

Se recomandă tuturor femeilor care poartă tocuri: mergi în vârful degetelor, apoi execută rotații circulare cu tălpile (câte 10-15 în fiecare direcție). După aceea, foloseşte o minge de tenis pentru a masa fiecare talpă.

De asemenea, te pot ajuta băile alternative cu apă caldă şi rece. Poți adăuga în apă sare de mare, extracte de conifere, uleiuri esențiale care vor avea efect calmant asupra pielii picioarelor.

Există hărți care indică exact unde se găsesc centrii nervoşi din talpă. Pentru un masaj eficient, ar fi bine să cunoşti aceşti centri. Dacă simți durere în timpul masajului în talpă, înseamnă că ai probleme cu organul care este proiectat de zona respectivă.

Sursa: eushtiu.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

1 COMENTARIU

  1. Amu’, dacă eu am descoperit plăcerea de a merge desculţ la 3 ani (în 1962, la ţară), atunce acest „hobby” mi-a rămas nealterat chiar şi acum. Astfel că eu mi-am făcut şedinţele de reflexoterapie numai în acest mod, lipăind fericit pe cărările patriei – dar preferând munţii.
    În rest … sunt total de acord.
    „În picioarele goale viaţa este o fericire”, cum bine a spus Sebastian Kneipp (1821 – 1897). Şi-i dau perfectă dreptate !
    Cu stimă, Dinu, Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here