Medicină
Studiu: Modificări la nivelul celulelor pulmonare provocate de vaporii ţigărilor electronice

Vaporii celulelor pulmonare ar putea creşte prezenţa de chimicale cu efect inflamator în plămâni, dezactivând în acelaşi timp capacitatea celulară de apărare faţă de infecţii, potrivit unui nou studiu citat de Reuters.
Într-o serie de experimente de laborator, cercetătorii au constat că vaporii ţigărilor electronice reduc activitatea unor celule numite macrofage, care în mod normal elimină alergenii, bacteriile şi alte particule care au intrat în plămâni, potrivit studiului publicat în revista Thorax, citat de Digi24.ro.
Expunerea unor celule de cultură la vapori de ţigară electronică a indus multe dintre modificările constatate la celulele macrofage observate la fumătorii de ţigări şi la pacienţi cu boală pulmonară cronică obstructivă. În aceste condiţii, există îngrijorarea că utilizarea ţigărilor electronice o lungă perioadă de timp poate conduce la probleme de respiraţie.
„Ţigările electronice sunt mai sigure în privinţa riscului de cancer, dar, dacă le foloseşti 20-30 de ani, iar acest lucru poate provoca boală pulmonară obstructivă cronică, atunci trebuie să cunoaştem acest lucru”, potrivit unei declaraţii a autorului principal al studiului, David Thickett. Citește mai mult: Digi24.ro
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Diverse
Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.
Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.
Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.
Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.
Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.
Sursa: ganduridinierusalim.com
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
-
DiverseO săptămână ago
Nu intraţi în panică şi nu vă grăbiţi să plătiţi un produs pe care l-aţi spart, din greşeală, într-un magazin! Iată cum trebuie să procedaţi!
-
Diverse6 zile ago
Din secretele istoriei: metodele prin care nemţii au fost învăţaţi să păstreze curăţenia
-
DiverseO săptămână ago
Vrei să ştii dacă cel cu care vorbeşti te minte? Fii atent la aceste 10 semne!
-
MedicinăO săptămână ago
Sigur ai sau ai văzut acest semn pe brațul cuiva. Cei născuți însa după 1980 nu-l mai au
Pingback: Fructe și legume care seamăna cu organele corpului uman pe care le vindecă. Farmacia lui Dumnezeu este uluitoare | iHABAR