DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Glifosatul, o substanță chimică folosită în erbicide, poate avea efecte dăunătoare asupra dezvoltării sexuale, a florei intestinale și a genelor chiar și la doze considerate sigure, conform unui nou studiu.

Folosit ca ingredient activ în erbicide cum ar fi Roundup, produs de Monsanto, glifosatul este clasat de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) ca fiind probabil cancerigen pentru oameni. Potrivit Green Report, în ultimele două decenii, nivelurile de glifosat din sângele uman au crescut cu mai mult de 1000%.

În 2017, Uniunea Europeană și SUA au reînnoit licențele pentru glifosat, stârnind criticile activiștilor. Dezvăluiri ulterioare au arătat că Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară a ignorat un studiu care asocia erbicidul Roundup cu cancerul după ce a consultat un oficial EPA care avea presupuse legături cu Monsanto.

Un nou studiu ridică noi semne de întrebare legate de siguranța glifosatului. Cercetătorii au găsit semne de bioacumulare, dereglare hormonală și schimbări în sistemul reproductiv la șobolani, precum și tulburări ale florei intestinale. Unul dintre autorii studiului, Daniele Mandrioli, a explicat că glifosatul a afectat flora intestinală a puilor de șobolani ale căror mame au fost expuse la substanță, deși ele au rămas sănătoase.

„Nu ar trebui să se întâmple și situația este destul de remarcabilă. Dereglarea microbiomului a fost asociată cu mai multe efecte negative asupra sănătății, cum ar fi obezitatea, diabetul și probleme imunitare.”

Conform lui Mandrioli, două treimi dintre toate substanțele cancerigene cunoscute au fost descoperite folosind specia de șobolani Sprague Dawley, însă va fi nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma efectele pe termen lung asupra sănătății umane.

loading...

„Aceste avertizări timpurii trebuie examinate mai amănunțit într-un studiu comprehensiv de lungă durată”, a declarat Philip J. Landrigan, profesor la Școala de Medicină Icahn din New York.

El a adăugat că glifosatul ar putea mări riscul de cancer pe termen lung și ar putea afecta un număr mare de oameni, ținând cont că erbicidele pe bază de glifosat sunt folosite în întreaga lume.

Citește și:
Analiza de sânge care diagnostichează şi localizează rapid prezenţa unei tumori oriunde în corp

Studiul a fost realizat de cercetători de la Institutul Ramazzini din Bologna, Universitatea din Bologna, Insitutul Național Italian de Sănătate, Universitatea de Stat George Washington din SUA și Școala de Medicină Icahn.

Sursa: green-report.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here