Connect with us

Paranormal

„Şmârcurile” din Botoşani, locul blestemat în care oamenii dispăreau fără urmă

Published

on

Pădurea de la Copălău-Cerbu din judeţul Botoşani este considerată blestemată sau cel puţin un loc în care se întâmplă tot felul de fenomene paranormale. Multe dintre acestea sunt puse şi pe seama prezenţei unor vulcani noroioşi în zonă, scrie „Adevărul”.

Satul Cerbu, din comuna Copălău, se află la numai 20 de kilometri de municipiul Botoşani. Este o localitate rurală renumită pentru culturile prolifice de usturoi dar şi pentru legendele cu fenomene paranormale care au loc în zonă. Cele mai multe poveşti cu diavoli şi spirite misteriose se leagă de codrii care înconjoară din vremuri imemoriale satul dar şi de o serie de vulcani noroioşi care se întind din mijlocul pădurii către câmpurile agricole.

Ţara şmârcurilor

Odată ce călătorul părăseşte uliţele cu izbe moldoveneşti ale satului Cerbu şi coteşte peste arătură către pădurile dese din zonă, pătrunde într-un peisaj selenar. Cum dă soarele, şi zăpada se topeşte, o porţiune de pământ crăpat, ca din alt sistem solar iese la iveală. În mijlocul acestor insule de sol „extraterestru„ se află nişte cratere pline cu nămol bolborosind, pe alocuri sufocate de stufărişul adunat. Ţăranii le spun „şmârcuri„ iar cei mai superstiţioşi le numesc chiar „poarta iadului”. Oamenii de ştiinţă care au ajuns pe la Cerbu spun că sunt de fapt nişte vulcani noroioşi, asemănători celor de la Buzău, doar că mult mai puţin activi. Au fost cercetaţi în anul 1975 şi apar chiar şi în monografiile geografice ale judeţului. ”Am auzit de vulcanii noroioşi de la Copălău.

Este clar că au fost prospectaţi, dar nu ştiu sigur dacă s-a mai întreprins ceva în acest sens. Nu ştim foarte multe despre ei.”, spune geologul ieşean Viorel Ionesi. Pentru unii săteni, mai ales pentru cei în vârstă, acei vulcani noroioşi sunt răul întruchipat. De aici, spun ei, ies spirite şi duhuri rele. „Sunt adânci tare. Când eram copii băgam tot felul de crăci lungi. Nu cred că are fund. Sunt care au căzut acolo şi abia au scăpat. Este noroi dedesubt şi nu ştii unde se desface pământul. Ştiu că în urmă cu 10 ani sărea tare noroiul din ei, bolboroseau parcă fierbeau”, spune Marcel Dincă. O bătrână de 75 de ani din Cerbu, când aude de „şmârcuri” îşi face cruce. „Acolo-i ucigă-l toaca. Din bătrâni am auzit de rău despre ei. Nu se apropie nimeni. Îs periculoşi”, spune femeia. Mai mult decât atât Ionel Agrigoroei spune că de frică, oamenii au îndesat stuf peste ei, mai ales atunci când erau activi şi aruncau jerbe de noroi.

„Şmârcul” care înghite oameni

Cel mai de temut este ”şmârcul„ din pădure. Cu o suprafaţă uriaşă şi astăzi aproape stins, oferă o imagine lugubră mai ales în timpul nopţii. De altfel despre „şmârcul” din pădure se spune de mult că înghite oameni. Cei care umblă prin pădure prin preajma lui, dispar fără urmă. „Vulcanul ăsta noroios din pădure este considerat o adevărată poartă a iadului. Tuturor le era teamă să se apropie de el. Toţi înconjurau. Am auzit poveşti cum dispăreau oamenii care mergeau prin pădure. Dispăreau fără urmă. Erau mâncați de şmârc”, spune Ioan Ungureanu, agentul agricol din comună.

Există şi legende vechi privind puterea malefică a vulcanului noroios din pădure, dar şi adâncimii sale. ” Se spune că un mare boier care avea moşie la Flămânzi a trecut pe aici şi vizitiul a adormit. Era cu fiica lui boierul şi cu ginerele. Dormeau toţi. La cai parcă le-a luat cineva minţile, oamenii spun din tată fiu, că era necurat din şmârcuri şi au intrat în vulcan caii. Au pierit toţi aici în şmârc cu tot cu cai şi caleaşcă. Nu este glumă”, spune agentul agricol.

Citește și:
Cronomirajul – un fenomen întâlnit în cea mai înspăimântătoare pădure din Rusia

Pădurea blestemată

De altfel, legendele locului şi cei superstiției spun că întreaga pădure de la Cerbu este atinsă de necurat. Aici s-ar întâmpla fenomene paranormale. Oamenii şi-ar pierde mințile şi-ar rătăci cu lunile prin pădure, fără să ştie pe unde se află. Sunt alţii care ar fi dispărut fără urmă în veacurile trecute. Mulţi ocolesc pădurea,fiindcă le dă fiori reci pe șira spinării. ” Sunt numeroase povești pe care le-am auzit de la bunici, străbunici. Aici pădurea este considerată blestemată. Ar umbla necuratul prin zonă. Se spune că oameni rătăceau aiurea cu minţile pierdute. Este ciudat oricum”, spune Ioan Ungureanu.

Ionel Agrigoroaei a auzit şi el poveștile, deşi nu le dă crezare în totalitate. „Ştiu de poveşti de astea. Că dacă intri în pădure, sunt duhuri care te fac să rătăceşti calea, sau să te afunzi în şmârc. Babele mai spuneau că acolo-i poarta iadului. Eu nu prea cred aşa ceva.”, spune bătrânul.

Citeste mai mult: Adevarul.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Descoperiri

Zidul imens din Oceanul Atlantic, care împarte planeta în două. Descoperirea făcută cu Google Earth, înfierbântă mințile pasionaților de paranormal

Published

on

Un videoclip misterios postat pe YouTube (îl vezi mai jos) pretinde că există un zid supermasiv situat pe fundul oceanelor Pământului, care cuprinde întreaga planetă. Acest zid misterios, care traversează întreg Oceanul Atlantic, de la Polul Nord la Polul Sud, care a fost găsit de un utilizator YouTube „Flat Earth Arabic“, ar avea mii de kilometri situați sub ocean. Această descoperire fascinantă ridică numeroase întrebări cu privire la istoria îndepărtată a planetei noastre și cu privire la cei care au locuit-o în vremuri demult apuse.

Această descoperire a fost realizată cu ajutorul programului Google Earth și este de-a dreptul fascinantă. Bineînțeles că numeroase semne de întrebare s-au născut odată ce descoperirea a fost realizată. Cine a construit acest zid și cu ce scop?

Susţinerea utilizatorului YouTube „Flat Earth Arabic“ întrece orice imaginație, dacă ar fi vorba de aşa ceva. Chiar o fi vorba de un zid? Dacă da, atunci acesta nu pare a fi deloc o formațiune naturală. Cine ar fi putut construi aşa ceva şi când? Care a fost scopul pentru care a fost construit? O civilizație omenească necunoscută sau extratereştrii? Din ce în ce mulți oameni sunt convinși că, datorită numeroaselor descoperiri făcute în întreaga lume, care contrazic complet istoria așa cum am fost învățați la școală, lucruri de genul acesta ar fi posibile.

Chiar dacă cărțile de istorie cuprind doar o mică parte a istoriei planetei, odată ce asemenea descoperiri fabuloase se realizează, putem să ne dăm seama că planeta noastră a avut viață inteligentă încă de la începuturi.

Acest zid subacvatic generează două teorii. Fie a fost ridicat pentru a împărți Terra în două, sau pentru a marca o graniță extrem de fină, care putea fi văzută din spațiu.

Imaginile surprinde cu ajutorul Google Earth sunt grăitoare. Zidul subacvatic este de dimensiuni extrem de mari, dacă el se observă atât de bine din satelit. Întrebarea este de ce nu a fost văzut până acum? Este posibil ca agențiile specializate să cunoască acest aspect, dar nu l-au făcut public niciodată până acum pentru a nu crea întrebări inutile în rândul oamenilor. Dacă veţi introduce coordonatele indicate în video şi veţi mări imaginea, veţi vedea foarte clar o structură masivă.

Lumea oceanelor este una misterioasă, încă nedescoperită pe deplin, care ascunde orașe pierdute, piramide misterioase și mai nou un zid megalitic, care împarte planeta în două. Această lume nu trebuie deloc ignorată pentru că ea, probabil, ascunde cea mai mare parte din adevărata istorie a Terrei, așa cum nu ne-am imaginat-o niciodată.

Citește și:
Cel mai tare tunel subacvatic din lume. Noi plombăm drumuri şi construim autostrăzi doar pe hârtie, iar norvegienii fac revoluție în construcții

Există insă şi sceptici care spun că zidul nu e unul real şi chiar ar putea fi o explicație perfect rezonabilă pentru constatarea enigmatică. Întrucât Google Earth folosește diferite imagini pentru cartografierea planetei, nu este neobișnuit pentru a întâlni părți ale hărții care pur și simplu nu se potrivesc destul de perfect, rezultând astfel un aşa zis “zid masiv”, care cuprinde întreaga planetă.

Surse: efemeride.ro; lovendal.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister