Articole adăugate recent

Sfântul Graal sau potirul în care ar fi picurat sângele lui Iisus atunci când a fost răstignit, rămâne încă o enigmă. Oamenii de ştiinţă sunt sceptici, considerând că nu există certitudini cu privire la acest Graal.

Din ce se spune, Sfântul Potir este singura cale pentru a avea parte de cunoaşterea aboslută, dar şi înţelegerea divinităţii.

Păreri şi presupuneri

Deşi există mai multe versiuni ale legendei Sfântului Graal, există şi câteva elemente care se regăsesc pretutindeni. Unii experţi sunt de părere că acest Graal este un vas folosit de negustorul Iosif din Arimatea pentru a strânge sângele Mântuitorului.

Odată ce a ajuns în închisoare, Iosif ar fi fost ţinut în viaţă de Graal, acesta asigurându-i hrana zilnică. Imediat dupa eliberare, Iosif l-ar fi ascuns într-un castel misterios.

Poetul german Volfram von Eschenback susţine chiar că graalul ar fi fost realizat din piatra filozofală, o piatră pură, care a căzut din cer. Un alt poet, dar de data aceasta francez, respectiv Chretien de Troyes este de părere că potirul ar fi de fapt o tavă „fermecată”, doar un iniţiat având acces la acest vas important.

Neexistând însă dovezi istorice care pot spune mai multe despre acest Graal, datele despre el nu sunt concludente. Cu toate acestea, părerile cu privire la existenţa acestui Potir Sfant sunt încă de actualitate, ele reuşind să stimuleze imaginaţia oamenilor de ştiinţă.

Cum arată potirul?

Există mai multe dispute cu privire la felul cum arată acest potir. Majoritatea istoricilor sunt de părere că potirul este o cupă cu o gură larg deschisă, despre care unii spun că ar fi fost realizată dintr-o piatră foarte rară sau dintr-un material obişnuit, dar care este înzestrat cu nişte puteri miraculoase.

Citește și:
„România e singura țară care își are scrisă istoria în propriul ei aur”. Civilizația dacică este magnifică. Declarația celui mai mare expert in aur din Europa

Unii istorici, însă, spun despre acest potir că el nu este material, ci reprezintă doar căutarea absolută. Există chiar şi unele afirmaţii care spun că acest obiect ar fi unul care îşi schimbă în permanenţă forma, pentru a nu fi găsit decât de persoana vrednică.

Unde este ascuns Potirul Sfânt?

În momentul de faţă, toată comunitatea ştiinţifică se află într-o continuă căutare. În opinia unor arheologi scoţieni, acesta s-ar afla sub abaţia sau sub turnul scoţian Kiwinning.

În acest mic orăşel din Scoţia, au început să apară din ce în ce mai mulţi străini care sunt în căutarea acestui Graal. Morton şi-a exprimat însă îndoiala de faptul că legenda ar fi adevărată şi că existenţa fizică a cupei rămâne doar o legendă.

Mulţi arheologi însă sunt de părere că Scoţia ascunde o mulţime de mistere nedescoperite, în special în partea de sud a sa. O altă presupusă locaţie unde se spune că ar fi ascuns potirul este Edinburgh, în zona capelei Rosslyn, acest loc fiind amintit şi în romanul Codul lui Da Vinci, semnat de Dan Brown. Există o mulţime de teorii despre locul în care se află acest Graal.

Sursa: efemeride.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here