DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Toată lumea are acest semn pe brațul stâng încă din copilărie și cu toții știm că provine de la un vaccin, dar care este însă adevărul din spatele acestei cicatrici, mai ales că la unii poate avea un diametru mai mare, iar la alții mai mic.. Trebuie să știi că această cicatrice mică (sau mare după caz) şi rotundă de pe braţul stâng este cicatricea rămasă de la vaccinul antivariola.

O singura persoana infectata cu virusul variolic poate transmite boala altor zece persoane. Si asta intr-un timp foarte scurt. Nu este greu sa ne imaginam cațe victime a făcut aceasta maladie in istoria omenirii.Variola a fost cea mai contagioasa boala. Mai mult de atât, ea avea si un grad mare de mortalitate. Nu degeaba variola ar fi prima opțiune in cazul unui război biologic, si nu degeaba este o boala de temut.

Potrivit secretele.com, înainte de 1970, vaccinul anti-variolic era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declanșa un răspuns imun, care să protejeze oamenii de virusul periculos de variolă, care cauza vărsatul de vânt.

După vaccinare, pielea din zona vaccinată se vindeca în câteva săptămâni. La final, rămânea o cicatrice mai mică sau mai mare, în funcție de organism.

Pentru că vaccinul să fie făcut, un ac bifurcat era băgat în soluţia „vaccinia”, iar braţul persoanei în cauza era ciupit de mai multe ori. O cantitate mică de vaccin era pusă de fiecare dată când acul rupea pielea, şi se formau astfel băşici. Asta explică de ce cicatricile sunt atât de mari la unele persoane cu o piele mai sensibilă.

Imediat după vaccin, se face o mică umflătură chiar în zona cu pricina, care ţine 6-8 ore. Apoi, umflătură dispărea iar aspectul pielii revenea la normal. După 6-8 săptămâni, apărea din nou o umflătură, care semăna cu o mușcătura de ţânţar.

Ea începea să crească şi formă un nodul care se spărgea şi elimina fluide, formând o „buba”. Această se vindecă în cele din urmă, rămânând o cicatrice pe care persoana în cauză o poartă întreagă viaţă.

În 1980, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat oficial că una dintre cele mai mortale boli din istoria omenirii, variola, a fost eradicată. A fost prima acţiune de acest fel în urma căreia a fost eliminată complet o boală de pe planetă. Realizarea acestui obiectiv nu a fost tocmai un lucru uşor. A fost nevoie de un efort de colaborare, care a însemnat mai ales campanii de vaccinare la nivel mondial, de supraveghere şi măsuri de prevenire.

Citește și:
Pesta, molima născută dintr-o bacterie cu origine necunoscută, posibil COSMICĂ. Asteroizii, meteoriții sunt cei care au adus pe pământ această bacterie.

Ca fapt divers, de-a lungul istoriei, variola nu a facut deosebiri de vârstă sau de clasa socioeconomica. In anul 180 i.H., variola a luat viata împăratului roman Marcus Aurelius. In 1654, imparatul austriac Ferdinand al IV-lea a cazut si el victima variolei. Au urmat imparatul Joseph I al Austriei in 1711, tarul Petru al II-lea in 1730, apoi in 1774, regele Frantei, Louis al XV-lea.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Cel mai citit articol din această săptămână

A fost recunoscut oficial drept al optulea continent al planetei

Se numește Zealandia și este un continent, scufundat în Oceanul Pacific, la nord de Australia și de Noua Zeelandă. Acest fragment din placa oceanică, ce se întinde pe 5 milioane de kilometri pătrați (cam două treimi din Australia învecinată), a fost recunoscut oficial în...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here