Se poate întâmpla oricui. De ce ajung unii oameni să plângă cu lacrimi de sânge

0
loading...

Pare o imagine desprinsa dintr-o scena de Halloween sau o stire demna de un tabloid, dar nu e. Un barbat de 52 de ani din Italia s-a prezentat la Urgente, pentru ca pur si simplu lacrimile sale erau insangerate.

Ingrozit, barbatul, din ai carui ochi picura sange, le-a spus medicilor ca niciodata nu i se intamplase asa ceva. Chiar daca scena era de un dramatism pe care putem doar sa ni-l imaginam, barbatul a spus ca nu il durea nimic si nici nu suferise vreo trauma, se arata intr-un raport publicat de New England Journal of Medicine. In plus, vedea perfect si isi putea misca ochii fara probleme.

La circa o ora de cand incepuse aceasta hemoragie, s-a oprit la fel de spontan, se mai arata in raportul citat de Live Science.

Oricat de ciudat poate parea un astfel de caz la prima vedere, medicii au stiut imediat ca e vorba despre hemolacrie. Aceasta poate fi cauzata de infectii ale ochilor, inflamatii sau tumori ale ochilor sau tesuturilor apropiate. Unii oameni pot plange cu lacrimi de sange si din cauza unei hemoragii nazale banale.

Un astfel de caz a fost in 2003, cand o femeie din Marea Britanie a incercat sa opreasca o hemoragie nazala ciupiundu-se de nas. Atunci, sangele a tasnit prin ochi si urechi.

In cazul de fata, din Italia, in urma consultului, a rezultat ca barbatul avea tumori necanceroase in ambele pleoape. A fost tratat cu succes cu picaturi de ochi, repectiv timolol. Un an mai tarziu, reintors pentru un consult, barbatul a spus ca lacrimile cu sange nu au mai aparut niciodata.

sursa ziare.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here