Se iau masuri de urgenta in privinta Depozitului Apocalipsei din Svalbard. Cladirea, care se afla aproape de Polul Nord, adaposteste mostre de seminte din intreaga lume. Autoritatile din Norvegia au anuntat ca vor investi 13 milioane de dolari pentru recondiționarea Depozitului Apocalipsei din Svalbard.

Este nevoie de lucrari pentru întărirea structurii de beton, dar si de un nou tunel, care sa nu poată fi inundat in urma topirii zapezii. Din cauza încălzirii climei, cladirea, veche de 10 ani, a fost inundata.Semințele, trimise din întreaga lume, sunt aduse aici ca sa asigura supraviețuirea recoltelor, in caz de catastrofa.

In prezent sunt adapostite peste 5.000 de specii de plante, insa constructia poate gazdui pana la 4,5 milioane de soiuri.

Depozitul si-a dovedit deja importanta. In 2015, mai multe seminte au fost preluate de aici pentru a reface o recolta distrusa in Liban si Maroc. Dupa ce culturile au fost refacute, autoritatile au trimis inapoi mostre de seminte.

Citește și:
Descoperire astronomică unică, făcută de un tânăr de 17 ani dintr-un sat gălăţean

Lucrarile care vor fi facute aici sunt menite in special sa previna inundarea Depozitului. Din cauza incalzirii permafrostului, in 2016 apa a patruns 15 metri in tunel, scrie Mashable.

sursa yoda.ro


Vă așteptăm și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


Nu ratați aceste articole !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here