Articole adăugate recent

Se iau masuri de urgenta in privinta Depozitului Apocalipsei din Svalbard. Cladirea, care se afla aproape de Polul Nord, adaposteste mostre de seminte din intreaga lume. Autoritatile din Norvegia au anuntat ca vor investi 13 milioane de dolari pentru recondiționarea Depozitului Apocalipsei din Svalbard.

Este nevoie de lucrari pentru întărirea structurii de beton, dar si de un nou tunel, care sa nu poată fi inundat in urma topirii zapezii. Din cauza încălzirii climei, cladirea, veche de 10 ani, a fost inundata.Semințele, trimise din întreaga lume, sunt aduse aici ca sa asigura supraviețuirea recoltelor, in caz de catastrofa.

In prezent sunt adapostite peste 5.000 de specii de plante, insa constructia poate gazdui pana la 4,5 milioane de soiuri.

Depozitul si-a dovedit deja importanta. In 2015, mai multe seminte au fost preluate de aici pentru a reface o recolta distrusa in Liban si Maroc. Dupa ce culturile au fost refacute, autoritatile au trimis inapoi mostre de seminte.

Citește și:
Auriculoterapia metoda rapidă la care românii apelează pentru a se lăsa de fumat. Procedura durează doar 15 minute

Lucrarile care vor fi facute aici sunt menite in special sa previna inundarea Depozitului. Din cauza incalzirii permafrostului, in 2016 apa a patruns 15 metri in tunel, scrie Mashable.

sursa yoda.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Loading...

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here