DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

loading...

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

1 COMENTARIU

 1. ,,Infometarea” – DA !!
  Postirea – NU !! – A posti ,,romaneste” inseamna a manca fara limita(uneori) mancare de ,,sec”.(de post).
  Numai la romani se confunda ,,postul” cu ,,diete” . ,,Post” inseamna – 0 calorii !! – Cercetarile japonezului nu au legatura cu ,,dieta”, ci doar cu ,,infometarea”!
  E subtil derapajul spre ,,post”…..Mai mult – acest cercetator e ATEU si voi stiti asta !! Incercati sa trageti pe turta voastra orice v-ar sustine doctrina. Eminescu a venit cu ideea Catredalei….japonezula descoperit ca ,,postul” e bun….Toatea astea indreapta subtil spre ideea dogmatica a crestinismului….
  Adica – de acum chiar si stiintific se confirma ca postul e bun….
  Ceea ce nu spuneti insa e ca japonezii sunt 99% ATEi….iar putinii care mai viziteaza templele nu sunt crestini….ci budisti sau sintoisti. Drept dovada de cat de credinciosi sunt japonezii….cei care sunt budisti se duc si la sinto …si invers !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here