Sângele cu aspect „lăptos”, recoltat de la un bărbat, i-a uimit pe medici. Boala poate afecta pe oricine

0
loading...

Probele de sânge recoltate de la un bărbat de 39 de ani din Germania i-au uimit pe medici. Aceştia au constatat că sângele avea un aspect lăptos. Specialiştii spun că se ajunge în această stare din cauza numărului extrem de mare de trigliceride din sânge, notează Descoperă.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Universitar din Cologne, Germania cu ameţeli, vărsături şi dureri de cap. Pacientul suferea deja de diabet şi lua mai multe medicamente pentru a-şi trata condiţia, dar nu le lua în mod regulat, scrie Live Science, citată de Descoperă.

Testele au scos la iveală că omul avea niveluri extrem de ridicate de trigliceride în sânge: 150 de miligrame per decilitru (mg/dL) este considerat maximul sănătos, iar nivelul de 500 mg/dL este „foarte ridicat”. Nivelul de trigliceride al omului depăşea 14.000 mg/dL.

Nivelul era atât de mare încât sângele a căpătat un spect lăptos, conform lui Philipp Koehler şi Matthias Kochanek de la Spitalul Universitar din Cologne.

Cazul pacientului a fost cu atât mai complicat cu cât doctorii nu au reuşit să folosească aparatele pentru filtrarea celulelor din sânge, deoarece acestea s-au înfundat din cauza nivelului prea mare. La a doua încercare, s-a produs acelaşi lucru. Atunci, doctorii au apelat la sângerarea terapeutică, adică au eliminat un litru de sânge din corpul omului şi l-au înlocuit cu celule roşii şi plasmă de la un donator.

După două zile, nivelul de trigliceride era suficient de scăzut pentru ca aparatura de filtrare să funcţioneze fără să se înfunde. După cinci zile, doctorii au putut scoate tubul de respirat. Omul nu a avut simptome neurologice şi s-a putut reface.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here