Connect with us

Dezvăluiri

Românii apelează la porumb, pentru încălzirea locuințelor. Cu 1500 de kilograme pe an se poate încălzi o casă de 120 de metri pătrați

Published

on

In ultima vreme, a patruns pe piata romaneasca o sursa de energie neconventionala ce constituie o alternativa la hidrocarburi: porumbul. Producţia agricolă este apreciată ca viitoare sursă alternativă pentru sistemul energetic. Dacă, la nivel naţional, pe o suprafata arabilă de aproximativ 3 milioane de hectare s-ar cultiva porumb, jumătate ar fi hrană pentru animale, iar jumătate ar asigura resursa energetică pentru 33 de centrale de 110 MWatt, adică mai mult decât se produce astăzi la Turceni, Rovinari şi Cernavodă.

Odata cu aderarea la Uniunea Europeana si Romania trebuie sa respecte o serie de norme si conduite care sa conduca la îmbunatățirea „relatiei” pe care o are cu mediul inconjurator. Tocmai din acest motiv, resursele regenerabile de obtinere a energiei au devenit la mare cautare.

In statele Uniunii Europene astfel de cazane se fabrica de ceva vreme chiar si pentru locuinte individuale. Biomasa reprezinta o sursa neconventionala de combustibil de natura solida, cu putere calorica destul de mare insa cu un pret destul de scazut. In categoria combustibililor pentru cazanele de biomasa intra nu numai porumbul ci si griul, rumegusul, nucile, peletii, simburii de piersici, resturile de plante etc.

Avantajele centralelor termice pe baza de porumb

Puterea calorifica a porumbului uscat este de 4.718 kilocalorii pe kilogram, dupa unele surse 6.200 kilocalorii pe kilogram. Daca se ia in considerare si umiditatea, de 14 la suta, atunci caldura specifica se reduce la 3.885 kilocalorii pe kilogram. Astfel, cu doar 2,5 kilograme de porumb se poate obtine puterea calorica echivalenta cu un litru de motorina. Daca cărbunele utilizat de centralele de energie termica are in medie o putere calorica de 1600-2000 kilocalorii pe kilogram si o umiditate de 35-45%, puterea calorica a porumbului uscat este de 4718 kilocalorii pe kilogram, iar, dupa unele surse, chiar 6.200 kilocalorii pe kilogram. Daca se ia in considerare si umiditatea, de 14%, atunci caldura specifica se reduce la 3885 kilocalorii pe kilogram. La simpla analiza se observa ca porumbul poate fi declarat învingător in razboiul cu cărbunele.

Exista cazane de 28, 30, 32, 50, 60 si 90 kilowati suficiente pentru încălzirea unor locuințe cu suprafețe de 250-700 de metri pătrați. In funcție de dimensiunea cazanelor variază si preturile.

Cazanul de 30 de kilowati consuma sase kilograme de porumb pentru fiecare ora de functionare. In ceea ce priveste sistemul de pornire a cazanului, acesta se aprinde identic cu orice alt cazan cu combustibil solid. Cazanul incalzeste apa pana la 90 de grade Celsius. O casa bine izolata de 120 metri patrati necesita 15 kwh pe metru patrat pe an se ard in jur de 400-500 de kilograme de porumb pe an.

Specialistii apreciaza avantajele ecologice ale porumbului: neutru din punctul de vedere al producerii de CO2, nu este toxic, se poate cultiva pe suprafețe foarte mari fara sa contamineze solul sau apele, productia de porumb nu necesita obtinerea autorizatiilor de mediu, transportul se face cu camioane cu remorci, fara a exista vreun pericol de explozie pe sosele, depozitarea se face in silozuri (destule abandonate pe langa fostele CAP-uri).

In ceea ce priveste pretul porumbului si al celorlalti combustibili folositi in prezent in Romania, specialistii au ajuns la concluzia ca merita sa ardem boabe de porumb in locul gazului.

Citește și:
Piramida holografică de pe muntele Ceahlău, fenomenul din ziua Schimbării la Faţă

Pe de altă parte, foarte mulţi ţărani nu-şi permit să cumpere lemne, de aceea ard ştiuleţi de porumb să se încălzească. Pe timp de iarnă, în sate miroase a mămăligă arsă, fiindcă porumbul de pe câmp nu ajunge să fie făcut mălai, ci devine combustibil pentru sobe. Lemnele costă prea mult pentru buzunarul oamenilor. În schimb, recolta de porumb nu poate fi valorificată prin vânzare, din cauza preţului foarte mic.

Un tanar fermier din Găeşti , deja a pus in practica in 2017 cele amintite mai sus si si-a încălzit locuința cu boabe de porumb amestecat cu peleţi, în condițiile în care acesta este mult mai ieftin decât lemnele, iar producția din 2017 a fost peste aşteptări. Bogdan Costache spune că în acest mod face economie la lemne care sunt mai scumpe şi protejează şi pădurea. „Dacă lemnele sunt scumpe, ardem porumb. A fost şi e încă ieftin! Încălzesc în jur de 130 de metri pătraţi. E 600 lei tona de peleţi şi 500 lei tona de porumb, o cantitate pe care o ard o lună şi jumăte lejer! Porumbul îl produc eu şi ies şi mai bine. În 42 de ore consum trei saci de peleţi de 15 kilograme şi trei găleţi de porumb de 15 litri – amestecate. E mai bine. Mai protejăm pădurile!”, a explicat Bogdan Costache, pentru ziarul Adevarul.

Surse selective: Adevarul.ro; Romanialibera.roziaruldeiasi.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dezvăluiri

Studiu științific realizat de NASA: 98 % dintre copii se nasc genii, iar pe parcurs școala le distruge creativitatea

Published

on

O echipă de oameni de știință de la NASA, care a elaborat un studiu pentru testarea capacității creative a cercetătorilor, a ajuns la o concluzie șocantă: ”Ne naştem genii dar sistemul de educație școlară și socială este destinat să ne blocheze creativitatea. 

Într-un interviu senzațional pentru TEDxTuscon Dr. George Land, a dezvăluit ca a fost contactat de NASA, cerându-i să conceapă un test specializat, care să le permită să măsoare în mod eficient potențialul de creativitate al angajaților NASA. Testul a fost un succes, însă a deschis calea și spre alte întrebări: de unde vine creativitatea, ne naștem cu ea sau o învățăm?

In cadrul interviului, Land a vorbit despre rezultatele șocante ale testelor de creativitate pe care el și echipa sa le-au elaborat în cadrul proiectului NASA. Sarcina echipei psihologilor a fost de a alcătui un test care să permită evaluarea și măsurarea potențialului creativ al copiilor preșcolari. Rezultatul i-a șocat chiar și pe psihologi.

În general, testul le propunea copiilor diferite sarcini clare, sugerându-le să le rezolve într-un fel sau altul. Testul a fost efectuat pe 1600 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani. Oamenii de știință au fost pregătiți pentru multe, dar ceea ce au descoperit i-a derutat. S-a dovedit că în categoria de vârf a testului, considerată de psihologi ca fiind „genialitate”, au ajuns 98% dintre copii!

Din moment ce „98%” de genii li s-a părut celor de la NASA o cifră de neconceput, testul a fost respins ca incorect. Cu toate acestea, dezvoltatorii nu au renunțat și au efectuat același test, la aceiași copii, dar deja când copiii au ajuns la vârsta de 10 ani. De data aceasta, în categoria „imaginație ingenioasă”, au ajuns doar 30% dintre copii.

Rezultatul a fost atât de ciudat, încât NASA a devenit din nou interesată și a efectuat același test, pe aceiași copii, dar la vârsta de 15 ani. Genii printre ei au fost mai puțini de 12%! În următorii 5 ani, NASA nu a așteptat și a făcut acest test pe un eșantion aleatoriu de adulți. În rândul adulților, procentul de geniu a scăzut la 2!

Pe baza acestor date, Gavin Nascimento a făcut o publicație științifică detaliată, a cărei esență se reduce la următoarele:

Școala este o instituție care a apărut pentru a servi clasa politică aflată la putere, nu oamenii de rând. Pentru ca elitele să îşi mențină stilul luxos de viața, au contribuit la acest sistem, în care imaginația şi creativitatea copiilor sunt reprimate încă din primii ani de viața”

„Sistemul școlar, colegiile și învățământul superior, treptat, privează omul în creștere de geniul creativ caracteristic fiecărei persoane. Există mai multe motive pentru acest lucru, dar cel mai evident pare să fie o comandă a claselor conducătoare. Ceea ce punem noi în noțiunile de „școală” și „educație” este de fapt o instituție globală, un sistem psihologic extrem de complex creat istoric pentru a servi necesitățile clasei conducătoare.

Pentru ca așa-numita „elită“ să-și păstreze stilul elegant al luxului sfidător, având o contribuție minimă la dezvoltarea producției, este necesar nu numai deficitul creat artificial, exploatarea infinită și războaiele interminabile, ci și de un sistem de spălare a creierului la nivel transnațional, care să dovedească faptul că „a fost întotdeauna așa” și care nu ne permite să privim în mod critic la sistemul sclavagist mondial.

Viitorul adult este pregătit să accepte tot soiul de aberații ”științifice”, care nu au legătură cu realitatea. De pildă, că cea mai mare viteză posibilă în Univers este echivalentă cu viteza luminii în vid și că nu există dovezi științifice că ar mai exista și alte civilizații umanoide în Univers – în timp ce sistemele solare din galaxia Calea Lactee sunt străbătute de nave extraterestre, ce dezvoltă viteze fantastice – practic instantanee. Că omul nu are decât cinci simțuri, eludând faptul că ființa umană își poate reface sănătatea pe cale cerebrală, asemănător animalelor terestre. Că slăbirea acuității vizuale este un proces ireversibil și că omul trebuie să poarte toată viața ochelari de vedere, în pofida faptului că se poate renunța la ochelari de vedere la orice vârstă și se poate reface acuitatea vizuală pe cale psihică. De exemplu, cu peste trei decenii în urmă am renunțat la ochelari de vedere și am refăcut acuitatea mea vizuală pe cale cerebrală în proporție de 100%; și am simțul văzului perfect și în prezent. Cine nu mă crede, să mă pună la încercare.

Și omul ar putea face predicția cutremurelor de pământ pe cale extrasenzorială, asemănător speciilor de animale terestre, dacă super-simțurile sale ancestrale latente din subconștientul său ar fi activate.  Autorul a elaborat cu mai bine de 40 de ani în urmă o metodă sigură de activare a super-simțurilor umane, însă nu a beneficiat de niciun sprijin pentru continuarea cercetărilor.

Biserica inoculează ideea că bărbații trebuie să se afle la conducerea planetei noastre, în timp oamenii de știință au dovedit cu argumente imbatabile, că în creierului feminin există mai multe conexiuni neuronale decât în creierul masculin. Papa Paul al II-lea a declarat în mod public, că Dumnezeu ar putea fi femeie. Știința bisericească destinată maselor umane continuă să promoveze idei la nivelul Evului Mediu, când femeile au fost condamnate de biserică la tăcere absolută în fața bărbatului. Celor care îndrăzneau să deschidă gura, li se spărgeau dinții cu pietre. Și la ora actuală biserica  intervine în conducerea societății umane, dându-și silința să mențină cunoștințele științifice destinate maselor umane la nivelul secolelor trecute, potrivit cărora Pământul a fost creat de Dumnezeu-tatăl în 6 zile iar toate corpurile cosmice – inclusiv soarele – se rotesc în jurul Pământului.

Deci, ce e de făcut acum? Ne putem restabili oare creativitatea?

Dr. George Land spune că, în ciuda blocurilor de conștiință, noi rămânem toată viața cei 98 de procente de genii. Principalul e să înțelegem cum funcționează acest sistem apăsător și cum să-l evităm.

George Land explică faptul că fiecare dintre noi are două tipuri de gândire: divergent și convergent. Gândirea divergentă este ceea ce avem de la naștere și numim imaginație. Gândirea convergentă este, de asemenea, o parte a noastră, care lucrează într-o altă parte a creierului și limitează divergența. Astfel, gândirea divergentă funcționează ca un accelerator al proceselor din creier, iar gândirea convergentă inhiba acest proces. Acest lucru este normal. Dar dacă gândirea convergentă este luată sub control, dacă este ticsită cu unele „paradigme” și „dogme”, ea începe să frâneze totul.

Citește și:
NASA a lansat pe orbita Pământului cel mai avansat laser pe care l-a cunoscut omenirea pană acum. ICESat-2 va „bombarda” Pământul cu circa 10 000 de impulsuri luminoase în fiecare secundă

Cum poate fi soluționată această problemă? Foarte simplu. Încercați din nou să-l găsiți în mintea voastră pe copilul de cinci ani, care abia a început să cunoască lumea, și lăsați-l, ca pe o minge ținută sub apă, să iasă la suprafață. Acest copil este în tine, a fost mereu, nu pleacă niciodată nicăieri. Începeți să-l căutați, e foarte simplu. Găsiți curajul de a vă împotrivi sistemului!

Cum reînvățăm creativitatea? „Mâine, ia o furculiță și încearcă să găsești 25 sau 30 de idei despre cum ai putea îmbunătăți acea furculiță”, sugerează Land, care spune că primul pas spre recăpătarea imaginației este exercițiul.

Sursele acestui articol: digi24.ro; jurnalparanormal.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Dezvăluiri

Există carne de pasăre injectată cu hormoni de creștere în magazinele din România?

Published

on

Cine nu s-a întrebat, măcar o dată, de ce puiul de la ţară arată şi, mai ales, are alt gust decât cel din magazin? Pe internet circulă deja sute de ipoteze. Cu cea mai mare priză la public e, de departe, cea a puilor hrăniţi cu hormoni de creştere. Internetul e plin de mesaje alarmante despre puii hrăniţi cu hormoni de creştere, o practică despre care autoritățile spun clar că este strict interzisă.

Cândva puișorul cădea pe masa noastră direct din cotețul bunicii. Astăzi însă, rafturile supermarketurilor sunt pline de carne de pui și noi știm foarte bine că producătorii nu sunt cei mai loiali concurenți.

Unii producători au transformat aceste temeri într-un instrument de marketing şi scriu pe ambalaj „fără hormoni de creştere”. Asta deşi, cel puţin teoretic, toate produsele din pui sunt fără hormoni.

Păsările sunt hrănite cu furaj combinat, cu hormoni și antibiotice, cele din urmă menținându-se în organismul găinii mai mult de o săptămână.

„Nicăieri în Europa nu se folosesc hormoni de creştere la păsări şi sunt interzişi. Sunt interzişi hormonii de creştere, sunt interzise antibioticele şi sunt interzise orice fel de făinuri animale”, spune preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

În realitate însă, mesajul nu este altceva decât o metodă de marketing care îi poate influenţa, din teama unui „cu” şi confortul psihologic al lui „fără”, pe consumatori să caute tocmai producătorii care au avut inspiraţia de a face această menţiune pe etichetă şi care pot chiar să vândă carnea de pasăre mai scump, deşi are aceeaşi calitate cu cea neinscripţionată.

„Oamenii trebuie să fie convinşi că nu se folosesc hormoni în piaţă. Este o carne aproape ecologică, fără niciun fel de adaosuri”, a declarat pentru Gândul Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). „Această etichetare face rău consumatorilor. Amărâtul care nu are bani, în loc să cumpere o carne mai ieftină, stă să se gândească <aoleu, dacă are hormoni?>”, a mai explicat el.

Motivul pentru care românii ajung să fie induşi în eroare de „puiul fără hormoni” este unul simplu. Nu mulţi cunosc prevederile legislaţiei europene pe care România, ca stat membru al Uniunii Europene, trebuie să le respecte.

Puii de ţară arată şi au cu totul alt gust faţă de cei pe care îi cumpărăm din magazin. Dincolo de mitul hormonilor, explicaţia vine din felul în care sunt crescuţi şi mai ales hrăniţi. La trei săptămâni, puiul de la ţară e încă foarte mic, în timp ce puii crescuţi în abator au ajuns deja la maturitate. Producătorii spun că vorbim de rase diferite. În abatoare ajung rasele selectate, cu un ritm de creştere rapid, noteaza antena3.ro.

Consumatorii cred că diferenţa stă în chimicalele cu care sunt hrăniţi puii şi care dau şi gustul cărnii. Asta pentru că, de multe ori, de la magazin cumpărăm de fapt carne gata procesată. Cu apă, sare şi uneori chiar şi E-uri.

„Se numesc saramuri, care conţin clorură de sodiu, deci sodiu. Sodiul, cum ştim, chiar nu este indicat în exces. În acea saramură, sunt introduse şi substanţe din categoria aditivilor, precum glutamatul monosodic sau fosfaţii de sodiu”, spunea in urma cu cativa ani prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare.

„Carnea de pasăre care a fost injectată cu aditivi sau condimente este <carne preparată> care trebuie etichetată ca atare şi nu se poate comercializa ca şi <carne de pasăre> refrigerată sau congelată”, spun şi reprezentanţii ANSVSA.

Din nefericire pentru consumatori, nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, scrie unica.ro.

Cum să ne asigurăm că această carne nu ne va face niciun rău? Carnea de pui poate fi „purificată” de antibiotice și toxine chiar la tine în bucătărie. De acum înainte vei putea mânca carnea de pui din comerț, fără să te îngrijorezi referitor la prezența substanțelor nesanatoase cu care a fost crescută pasărea.

Dacă fierbi o găină din comerț, mai bine să nu utilizezi bulionul. Acesta nu conține nimic bun. În procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate în apă. Dacă vrei să faci o ciorbă/supă bună ia o găină de casă.

Dacă vrei să dai un pui la cuptor, scoate-i neapărat toate organele interne. Acolo se adună cele mai multe toxine. De asemenea, se recomandă să elimini și pielea.

Înmoaie găina într-o soluție specială. Pentru aceasta o să ai nevoie de 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie. Pune găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsă soluția, iar apoi mai pregătește una și mai lasă găina în ea pentru 1-2 ore.

De asemenea, poți înmuia carnea și în apă minerală carbogazoasă. În acest fel, ea nu doar se va purifica, dar și va deveni mult mai moale.

Totusi, cel mai bine este ca atunci când cumpăram produse din carne de pasare trebuie sa citim cu atenție eticheta acestora. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dacă sunt trecute și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni. Carnea cumpărată de la producătorii locali ne poate oferi siguranța că puiul este crescut sănătos.

Citește și:
Povestea fascinanta a Daciei Superlong, autoturismul cu 6 uși, un proiect gândit pentru delegațiile oficiale ale lui Ceauşescu

Dacă hormonii sunt un mit, faptul că unii producători injectează carnea de pui cu diferite substanțe pentru a o face mai moale e deja dovedit. Şi deşi este legal şi nu prezintă riscuri pentru sănătate, aţi face bine să verificaţi acest lucru în magazin. V-aţi putea trezi că din kilogramul de carne cumpărat, trei sute de grame sunt apă.

Organismele modificate genetic de care ne tot ferim, sunt peste tot.

Agricultura s-a „chimizat” de-a binelea. Iar epidemia obezitatii e strans legata de componenta grasimii pe care o mancam, care deregleaza hormonii sexuali ai omului, feminini si masculini.

In ferme e necesara si permisa injectia cu hormoni sexuali din clasa steroizilor. Iar la scroafe merg si injectiile cu hormoni care stimuleaza „cresterea numarului de pui, la cuib”. Asa au ajuns purcitele de ferma sa fete cate 20 de pui deodată.

Conform protv.ro, purceii furajati modern fac 100 de kilograme in 6 luni, nu intr-un an, cat ar fi normal. Vitele de ferma nu vad in viata lor taur. Dupa injectia hormonala urmeaza insamantarea cu pistolul. Vitelul fatat e adesea prea mare, iar vita are nevoie de alte injectii, ca sa-si revina. Vitelul nu suge nimic de la vaca – primeste lapte praf – ca sa nu strice productia.

Pe langa toate astea, hormonii de crestere chiar apar natural in nutrețuri – daca mucegăiesc – fiindca in mucegai se produc micotoxine, ciuperci microscopice care la randul lor produc substante cu efect hormonal de crestere.

Iar micotoxinele acestea mai au o calitate – se transmit in carne, lapte, oua – nu dispar prin fierbere si sunt cancerigene, afecteaza sistemul nevros, produc malformatii si au efect hormonal si la om. Dealtfel, si celelalte medicamente si aditivi se regasesc in carne sau in lapte, nimeni nu neaga – dar in cantitati mici si admise – deci, nu trebuie analizate.

Citește și:
Fenomenele neașteptate cu care omenirea se va confrunta din cauza încălzirii globale. Gheața de la Polul Nord ar putea ajunge în Europa

Carnea trebuie consumată cu moderație, iar din restul hranei ar trebui să fie reprezentată de fructe, legume și cereale integrale. Alege pieptul sau pulpele de pui, dar evită să consumi ficatul de pui.

Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza: cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot genera rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate afecta echilibrul florei intestinale.

Citeste mai multe pe : a1.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister