O echipa de neurologi a reușit sa conecteze creierele a trei persoane, o premiera la nivel mondial. Fiecare dintre cei trei stia ce gândesc ceilalți doi subiecți.

Cei trei au fost pusi sa conlucreze pentru a juca împreună Tetris. Doi dintre ei colaborau la nivel mental pentru a ști dacă formele care veneau trebuiau rotite, iar un al treilea executa comanda, arata Science Alert, citat de ziare.com

Sistemul folosit de oamenii de știință se numeste BrainNet, iar pe viitor poate fi folosit pentru a fi interconectate creierele unei mase de oameni sau chiar pentru a ne conecta creierul direct la Internet, explica oamenii de știință.

Lăsând la o parte metodele stranii de comunicare la care se poate ajunge, BrainNet poate arata însa, in detaliu, cum funcționează creierul omenesc.

„Prezentam BrainNet care, după cunoștințele noastre, este prima interfața directa non-invaziva creier-la-creier pentru transmiterea de informații. Rezultatele noastre preliminare indica posibilitatea unor viitoare interfețe creier-la-creier, care sa permită rezolvarea problemelor împreuna, folosind o rețea sociala de creiere conectate”, au transmis cercetătorii.

Chiar dacă interfața BrainNet este deocamdată foarte lentă și nu este pe deplin fiabilă, ea deschide o nouă perspectivă privind dezvoltarea unor viitoare interfeţe creier-creier care să permită rezolvarea unor probleme prin colaborarea între oameni folosind o reţea socială de creiere interconectate, afirmă cercetătorii.

Citește și:
Până în 2020 implanturile pe creier vor conecta oamenii la internet. 100 de mii de oameni deja folosesc această tehnologie

Același grup de cercetători, de la Universitatea din Washington si Universitatea Carnegie Mellon, a reușit anterior sa asocieze cu succes doua creiere, punându-i pe participanți sa răspundă împreună la un set de 20 de întrebări de cultura generala.

Nu ratați aceste articole !

STUDIU: 80% dintre leziunile vederii provocate de UV se produc în timpul copilăriei

Copiii sunt expuși razelor nocive ale soarelui de trei ori mai mult decât adulții,...
video

O adevărată revelație scoasă la lumină de arheologi. Aceasta ar putea fi prima dovadă fizică a Bibliei

Cercetătorii cred că au descoperit o adevărată comoară, protejată de trecerea secolelor. Un sigiliu,...

Misterul celei mai vânate case din România: Proprietarul a dormit 40 de ani în baie, iar Ceaușescu a vrut...

O adevărată bijuterie arhitecturală, realizată în stil neoromânesc, construită la începutul secolului XX, şi...

„Bomba Ţarului”, cea mai puternică bombă nucleară creată vreodată, de 1.400 de ori mai puternică decât cele de la...

Bomba Ţarului, cea mai puternică dintre bombele nucleare din istorie, reprezintă simbolul unei epoci...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here