El este cel mai fericit animal de pe Terra

0
loading...

Quokka este un marsupial de mărimea unei pisici, singurul membru al genului Setonix. Este adesea numit „cel mai fericit animal din lume” pentru că simpaticul animal zâmbeşte chiar şi atunci când doarme.

Quokka trăieste pe cateva insule din vestul coastei Australiei. Cântareste între 2.5 si 5 kg, are o lungime între 40 şi 100 cm, cu o coadă de 20-30 cm. Este acoperit de o blană scurtă gri-maronie, are urechile mici şi rotunjite şi un nas negru.

La fel ca toate marsupialele, Quokka este erbivor şi, în mare parte, nocturn. Se hrăneşte cu iarbă, frunze, tulpini şi coji ale diferitelor plante. Poate supraviețui fără hrană şi apă perioade lungi de timp cu ajutorul grăsimii stocate în coadă.

Quokka este un animal foarte prietenos. Trăieşte în grupuri mici, dominate de masculi. În timpul zilei, Quokka se odihneşte la umbra copacilor, adesea întorcându-se în acelaşi loc.

Specialiştii avertizează că, din păcate, Quoakka este pe cale de dispariție, aflându-se pe lista animalelor „vulnerabile”.

Sursa: atlas-geografic.net


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here