Japonezii au finalizat prima mașină zburătoare, care se pregătește să iasă pe piață. Poate decola dintr-un loc mic, cum ar fi acoperișul unui butic

0
loading...

Mașinile zburătoare sunt tot mai aproape de a deveni realitate, iar japonezii sunt cei care vor să spargă gheața. Au finalizat deja cu succes un prim zbor test şi mizează pe comercializarea primelor vehicule peste 3 ani.

Aceasta este mașina zburătoare pe care mizează japonezii. (Video mai jos) În timpul testării s-a ridicat de la sol la o înălţime de doi metri și s-a deplasat fără probleme timp de patru minute. Vehiculul poate transporta însă un singur pasager. Deocamdată, poate zbura maximum 10 minute, dar compania producătoare dorește extinderea duratei până la o jumătate de oră.

Tomohiro Fukuzawa, președinte SkyDrive Inc„În caz de avarie, mașina va continua să zboare chiar și cu o elice (din patru) sau dacă un motor încetează să mai funcționeze. Mai mult, chiar dacă vehiculul se prăbușește, este proiectat să absoarbă șocul, deci nu va provoca leziuni foarte grave pasagerului”.

Potrivit dezvoltatorilor, cu ajutorul acestei mașini revoluționare se pot evita atât blocajele din aeroporturi, cât și cele din trafic. În plus, se poate interveni mai uşor în zonele de calamitate. Cu toate acestea, comercializarea implică provocări importante cărora constructorul trebuie să le facă față, de la dimensiunile bateriilor, până la controlul traficului aerian.

„Caracteristica unică a mașinii noastre este dimensiunea mică pe care o are. Poate decola dintr-un loc mic, cum ar fi acoperişul unui butic. Ne propunem ca pe viitor oamenii să poată zbura cu astfel de maşini zilnic,” adaugă Tomohiro Fukuzawa, potrivit stirileprotv.ro

Citește și:
Este cunoscut de japonezi ca Punctul Longevității sau al celor 100 de boli. Este plasat sub rotulă, iar masarea lui zilnică, poate vindeca numeroase boli


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here