Prima inimă 🧡🫀 artificială printată 3D care funcționează ca una reală

1
loading...

Evoluția tehnologiei uimeşte din nou. O echipă de cercetători din Elveția a creat prima inimă artificială din materiale moi.

O echipă de la ETH, condusă de studentul doctorand Nicholas Cohrs, a realizat ceea ce ei spun că este prima inimă artificială creată din materiale moi. Astfel, mecanismul de pompare funcționează datorită ventriculelor de silicon, care pompează exact precum cele ale unei inimi reale. Există o diferență: între ventricule nu se află un perete, ci o cameră care se umflă și se dezumflă pentru a crea acțiunea de pompare.

Inima a fost creată cu ajutorul printării 3D, astfel că cercetătorii au putut crea o structură internă complexă chiar dacă s-au bazat pe materiale moi. Întreaga inimă este un monobloc, astfel că nu apar îngrijorări cu privire la modul în care diversele mecanisme s-ar îmbina.

Foto: Tech Crunch

În timpul testelor, inima a funcționat destul de bine, reușind să pompeze un fluid asemănător cu sângele la presiuni similare cu cele din corp. Există, totuși, un dar.

Inima este un concept și nu a fost creată pentru un transplant real, astfel că materialele din care aceasta este produsă nu rezistă la mai mult de câteva mii de bătăi. Asta înseamnă că inima nu ar rezista mai mult de 30-60 de minute în corpul cuiva, dar planul cercetătorilor este să folosească materialele și designul potrivit pentru ca inima să funcționeze mult mai mult.

„Ca inginer mecanic, nu mi-aș fi imaginat că voi ține vreodată în mână o inimă artificială moale”, spune Anastasios Petrou, student care a efectuat testele asupra inimii, citat de techcrunch.com.

Sursa: playtech.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here