DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Testul rapid imunocromatografic Covid-19 Antigen, „test calitativ pentru detectarea antigenului SARS-CoV-2, în probe de tampon nazofaringian”, oferă un rezultat în cel mult un sfert de oră. Acesta este un produs de cercetare românească al companiei DDS Diagnostic specializate în identificarea, dezvoltarea, realizarea și comercializarea celor mai performante soluții de diagnosticare și testare rapidă pentru spitale, clinici și laboratoare medicale.

Așa cum îl caracterizează cercetătorii care l-au realizat, „testul indică infecția atât la persoane simptomatice cât și asimptomatice, este ușor de utilizat și oferă rezultate precise, în maxim 15 minute. Studiile clinice efectuate deja de compania producătoare au relevat performanțe similare cu metoda de referință RT-PCR”.

Depistare din primele zile de la infectare

Produsul „poate fi folosit încă din primele zile de la infectare, motiv pentru care este de mare ajutor în identificarea și monitorizarea eficientă a pacienților suspectați a fi infectați, susținând astfel demersul cadrelor medicale de limitare a efectelor pandemiei. Spre deosebire de testul pentru detectarea anticorpilor, acest test evidențiază antigenele de pe suprafața virusului și de aceea este recomandat pentru identificarea persoanele infectate și care pot fi surse de infecție, la rândul lor, în cazul în care nu sunt carantinate. Este un test rapid foarte eficient pentru screeningul de masă putând limita semnificativ cazurilor noi de infecții. Trusa de diagnostic Covid-19 Antigen este foarte ușor de utilizat având incluse un bețisor de plastic cu tampon textil pentru recoltare, un flacon cu soluție cu rol de mediu de eluare și picurător și caseta cu testul pentru antigene. Proba recoltată este introdusă în soluția din flacon și cu ajutorul picuratorului se depune în fereastra specială pentru probă. Dacă virusul este prezent, există antigene SARS-CoV-2 și va apărea o linie colorată în regiunea marcată cu litera T și o altă linie în regiunea marcată cu litera C, în acest caz testul fiind pozitiv. Dacă proba nu conține antigene de SARS-CoV-2, va apărea doar linia din regiunea marcată cu litera C, în acest caz testul fiind negativ. Este obligatoriu să apară linia colorată din dreptul literei C, indiferent dacă testul este pozitiv sau negativ, pentru validarea testului”.

Citește și:
Opinia a 6 patologi din Elveția, Franța, Germania, Italia și Spania: „COVID-19 nu ucide direct, iar OMS nu trebuia să declare pandemie”

Produsul reprezintă o premieră pentru cercetarea românească și este disponibil pentru achiziționare de către pacienți, cadre medicale și unități specializate în testarea Covid-19

Sursa: tribunainvatamantului.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Cel mai citit articol din această săptămână

A fost recunoscut oficial drept al optulea continent al planetei

Se numește Zealandia și este un continent, scufundat în Oceanul Pacific, la nord de Australia și de Noua Zeelandă. Acest fragment din placa oceanică, ce se întinde pe 5 milioane de kilometri pătrați (cam două treimi din Australia învecinată), a fost recunoscut oficial în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here