Celebrul om de ştiință Stephen Hawking a prezis, cu douăzeci de ani în urmă o pandemie cauzată de un virus

0
loading...

Celebrul om de ştiință Stephen Hawking a prezis, cu douăzeci de ani în urmă o pandemie cauzată de un virus, care „va distruge rasa umană”.

În timp ce mulți dintre noi s-au temut de un al treilea război mondial și au apărut numeroase speculații legate de ceea ce ar putea duce la un conflict mondial, regretatul cercetător a avut o cu totul altă opinie despre finalitatea civilizației pe planeta noastră. Încă din 2001, Hawking afirma că sunt șanse mult mai mari ca un virus, nu o bombă atomică, să distrugă omenirea.

În contextul în care cele mai multe știri din această perioadă vizează infecțiile cu coronavirus sau metodele prin care se poate evita infectarea, publicația spaniolă La Vanguardia a adus în actualitate cuvintele lui Stephen Hawking apărute în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Autoritățile din multe colțuri ale lumii au fost luate prin surprindere de modul în care au apărut noi cazuri de persoane infectate. Timpul de reacție la această epidemie a fost foarte lent, iar lipsa unor măsuri eficiente de prevenire reprezintă principala frică a Organizației Mondiale a Sănătății.

Trecând însă peste aceste detalii, este foarte interesant modul în care Hawking își argumenta opinia în 2001 legată de dispariția rasei umane din cauza unui virus.

Iată ce spunea el în anul 2001: „Rasa umană va dispărea înainte de sfârşitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus şi nu a unei bombe atomice, dacă nu vor fi înfiinţate colonii umane în spaţiul cosmic. Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană, până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic”.

Citește și:
De ce mor, de fapt, mulţi bolnavi infectaţi cu Covid-19?

Respectiva informație a apărut și în publicațiile românești pe data de 16 octombrie 2001.

Atunci,  Hawking se declara foarte preocupat de armele biologice şi nu de cele nucleare care necesită instalaţii vaste și investiții fabuloase, în timp ce ingineria genetică se poate face într-un laborator micuţ, cu câțiva oameni.

Sursa: playtech.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here