Salut „sieg heil” (ura victoriei) adoptat de partidul nazist în anii ’30 era obligatoriu pentru cetăţenii germani şi reprezenta o demonstraţie a loialităţii lor faţă de Führer, partidul şi naţia lui. Şi totuşi, un german a îndrăznit să-l sfideze pe Hitler, stând cu mâinile încrucişate în timp ce toţi ceilalţi executau salutul.

August Landmesser a fost singurul german care a refuzat să îşi ridice braţul drept pentru salutul nazist la o adunare din 1936. El era un nazist loial, care s-a alăturat partidului în 1931. Doi ani mai târziu, s-a îndrăgostit de Irma Eckler, o femeie de naţionalitate evreiască pe care a cerut-o de soţie în 1935.

După ce logodna lor a fost descoperită, Landmesser a fost dat afară din partid.Cuplul a decis să completeze o aplicaţie de căsătorie în Hamburg, dar uniunea lor a fost refuzată după adoptarea noilor Legi din Nuremberg. Acest lucru nu a împiedicat însă naşterea primei lor fiice, în octombrie 1935.

Într-o poză realizată la data de 12 iunie 1936, Landmesser a apărut cu braţele încrucişate la un eveniment ce prilejuia botezul unui nou vas german. În 1937, el a încercat să evadeze din Germania nazistă în Danemarca împreună cu familia sa.  A fost însă reţinut la graniţă şi acuzat de „dezonorarea rasei” sau „infamie rasială”.

În 1938, a fost arestat din nou şi condamnat la trei ani într-o tabără de concentrare. Nu avea să-şi mai vadă niciodată familia. Irma Eckler a fost arestată şi ea, deşi era însărcinată. Ea a născut-o pe cea de-a doua fiică în închisoare şi apoi a fost trimisă într-o tabără de concentrare.

După ce şi-a executat sentinţa, Landmesser a avut câteva locuri de muncă până să fie chemat la război, în 1944. Câteva luni mai târziu a fost declarat dispărut în Croaţia.

Citește și:
Irma Grese, bestia cu chip de înger. Cruzimi de neimaginat săvârșite asupra prizonierilor de o nazistă de numai 19 ani

Sursa: Business Magazin

Nu ratați aceste articole !

Secretul din spatele celui mai sângeros atac aerian asupra României

Dacă până în aprilie 1944, cel de-Al Doilea Război Mondial era pentru majoritatea românilor...

Caz grav de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul paraziţilor extraşi din pielea acestuia i-a uimit pe veterinari

Un piton a fost găsit într-o stare deplorabilă într-o piscină din Australia, potrivit Yahoo!...

De ce nu este indicată scoaterea amigdalelor copiilor?

Ablaţia amigdalelor, ca şi cea a polipilor nazali, este o intervenţie chirurgicală destul de...

Top românce celebre care au schimbat lumea, de-a lungul istoriei. Printre ele și Nadia Comăneci

Chiar dacă poate nu știați, româncele au fost „primele" în foarte multe privinţe, Nu...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here