Articole adăugate recent

Lacul Baikal din Siberia este inclus in patrimoniul Unesco, fiind considerat o adevarata minune naturala a lumii. In aceasta zona trăiesc peste 3.600 de specii de plante si animale, iar lacul deține o cincime din cantitatea de apa dulce de pe planeta. In ultimii ani însă, aici au loc fenomene ciudate, care ii uimesc si ii îngrijorează pe cercetători.

Unele specii au dispărut, printre care un pește înrudit cu somonul si mai multe specii de bureți de apa. In plus, algele s-au înmulțit foarte mult. De vina este încălzirea climei, dar si braconajul, care duce la dispariția unor specii de pești.

Apa din lac se incalzeste si nu mai este alimentata de rauri, care sunt afectate de seceta. Din aceasta cauza, unii pesti nu se pot adapta la schimbarile bruste de mediu si nu rezista. In plus, înmulțirea algelor afectează si mai mult ecosistemul Lacului Baikal. Ele reduc foarte mult cantitatea de oxigen din apa, iar acest lucru afectează alte specii, care sunt nevoite sa se mute spre suprafața apei.

La toate astea se adauga poluarea cu apele reziduale care provin de la canalizarea oraselor, care nu este tratata asa cum ar trebui, avertizeaza biologul Oleg Timoshkin, de la Academia Rusa de Stiinte din Irkutsk. In trecut, locuitorii din zona trăiau in special din pescuit, însă acum se bazează mai ales pe turism.

Lacul, care are o adâncime de 1.700 metri, este un adevarat magnet pentru turiștii interesați de frumusețile naturii. Din păcate, înmulțirea turiștilor înseamna mizerie si poluare.

Citește și:
Soluţie neașteptată în lupta cu bacteriile rezistente la antibiotice

Daca nu vor fi luate măsuri pentru protejarea acestei regiuni si pentru tratarea corecta a apelor reziduale, zona se va schimba radical, iar ecosistemul unic in lume va fi distrus, declara Oleg Timoshkin. Mai multe pe yoda.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here