Articole adăugate recent

Un american a aflat cu mare bucurie ca piatra cu care tinea deschisa usa de la intrare era de fapt o bucata de meteorit care a fost evaluata de Universitatea din Michigan la 100.000 de dolari.

Profesorul de geologie care a facut evaluarea a fost Mona Sirbescu (foto), de origine romana. Ea obisnuieste sa invite oamenii sa ii aducă pietre pe care le examinează pentru a vedea daca provin sau nu din spatiu, relateaza CNN, citat de ziare.com

„Timp de 18 ani raspunsul a fost ‘categoric nu, nu este un meteorit'”, a declarat Sirbescu pentru postul de televiziune american.In schimb, pietroiul de circa 9 kg adus de un barbat din Michigan, care nu a dorit sa i se dea publicitatii numele, venea intr-adevar din Univers. Barbatul i-a spus ca il avea de 30 de ani. Dupa efectuarea expertizei, s-a constatat ca bucata de meteorit contine 88,5% fier si 11,5% nichel.

Conform statisticilor, este vorba despre a sasea cea mai mare bucata de meteorit gasita pana acum in Michigan, fiind evaluata la 100.000 de dolari. Expertiza a fost trimisa pentru o dubla verificare la Institutul Smithsonian din Washington, care a confirmat datele initiale.

Specialistii spun ca meteoritul a ajuns pe Pamant in anii 1930. Proprietarul a povestit ca l-a gasit pe terenul unei ferme pe care a cumparat-o in 1988. Vechiul proprietar i-a spus despre piatra misterioasa ca a zarit-o a doua zi dupa ce a auzit impreuna cu tatal sau o bufnitura mare in curte.

Actualul proprietar a vandut ferma, dar a luat cu el piatra misterioasa, despre care presupunea ca ar fi un meteorit. Mai mult, copiii lui au dus-o la scoala si au vorbit despre ea. Auzind despre invitatia adresata de Mona Sirbescu a zis: „Ia sa vad, cat valoreaza?”. Si bine a facut.

Citește și:
Nicio picătură de sânge, experimentul științific al condamnatului la moarte. Cum se moare fără suferință sau durere


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here