Peștera Curcubeu - atracția feerică a unei lumi subterane plină de mister și culoare - Știința-Mister.ro
Connect with us

Mistere

Peștera Curcubeu – atracția feerică a unei lumi subterane plină de mister și culoare

Published

on

Cavitățile subterane au fost, încă de la începuturile omenirii, locuri de adăpost, dar când culoarea pune stăpânire pe opera naturii iese un peisaj deosebit. Peștera Curcubeu (Reed Flute CAVE)  se află în China, fiind una de o rară frumusețe.

Coloritul acesteia se amplifică de la luminile artificiale subterane. Reed Flute este situată la 5 kilometri de așezarea Guilin a provinciei Guangxi din China și este cunoscută și sub numele de Peștera Curcubeu sau Palatul de Artă Naturală. Denumirea cavității provine de la tipul de stuf care o acoperă la exterior. Stuful era utilizat în trecut la confecționarea de flaute și fluiere. Peștera a început să se dezvolte în urmă cu milioane de ani însă a fost descoperită abia în urmă cu 1.000 de ani. Oferă vizitatorului un spectacol de culoare pe întreg traseul  subteran, de circa 240 m. Ea impresionează și prin povestea fiecărui loc( învăluit de legende). Se pot vizita Palatul de Cristal, Pagoda Dragonului, Pădurea Virgină sau Floarea și Muntele de Fructe.

Palatul de Cristal al Regelui Dragon  poate strânge până la 1.000 de persoane. „Sala” respectivă a fost utilizată ca  adăpost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Inscripțiile de pe pereți redau povești de călătorie din timpul Dinastiei Tang. Atunci peștera reprezenta un loc de pelerinaj.

Nu lipsesc nici microformele de relief carstic: stalactite, pilaștri din calcar, draperii, coloane și alte formațiuni în care apa a lucrat în timp geologic. Un tur complet al peșterii poate dura o oră. Durata de vizitare se prelungește dacă turiștii aleg să se relaxeze la restaurantul din interiorul peșterii.

În jurul cavității se află un  parc cu pavilioane elegante, heleșteie și poduri romantice. Deoarece  unele zone din peșteră au nuanțe de albastru, roșu intens și verde strălucitor, pasionații de fotografie pot realiza cadre cu totul deosebite.

Recomandare:   Cine va controla vremea, va putea controla întreaga planetă. Ce arme meteo pot face acest lucru astăzi?

În prezentarea video de mai jos sunt doar o parte dintre frumusețile peșterii.

Sursa: descoperalocuri.ro

Mistere

Vom ajunge vreodata la ele? Trilioane de tone de diamante stau ascunse in centrul Pamantului

Published

on

Trilioane de tone de diamante stau ascunse in centrul Pamantului. Cei mai multi dintre noi am fi fericiti sa detinem macar un diamant. Dar in centrul Pamantului se afla o cantitate enorma din acest material pretios. Daca am imparti aceste diamante, am fi putred de bogati si tot ar ramane destule.

Potrivit unui studiu recent, realizat de o echipa de oameni de stiinta internationala, sunt peste un cvadrilion (1.000 de trilioane) de tone de diamante in miezul planetei noastre, arata The Independent.

Studiul arata ca diamantele nu sunt deloc atat de exotice cum le percepem. La circa 160 de kilometri adancime s-ar afla aceasta avere. Nu vom ajunge niciodata la ea, dar e reconfortant gandul ca stam pe asa o mina de aur, a declarat dr. Ulrich Faul, cercetator la Massachusetts Institute of Technology (MIT), co-autor al studiului.

Diamantele modifica felul in care se aud sunetele venite din interiorul Pamantului si viteza cu care se „deplaseaza” undele, de aici oamenii de stiinta putand sa-si faca o imagine in ceea ce priveste continutul acestor roci, ingredientele care le compun, dupa cum se arata in jurnalul Geochemistry, Geophysics, Geosystems.

Diamantele se formeaza la temperaturi si presiuni incredibil de mari, in interiorul Pamantului, ajungand la suprafata doar in urma eruptiilor vulcanice.

sursa ziare.com

Recomandare:   Templul de pe Terra construit cu o tehnologie stranie, care nu se găsește nicăieri pe planeta noastră
Citește mai departe>>

Diverse

Adevărul despre combustia spontană, fenomenul bizar care aduce moartea instantaneu

Published

on

Combustia spontană umană este un fenomen controversat, care presupune ca o ființă umană să ardă, parțial sau complet, fără ajutorul unei surse externe de foc. Oamenii de știință sunt sceptici cu privire la acest fenomen bizar. Totuși, apărătorii săi spun că, din secolul 17 și până acum, au existat în jur de 200 de cazuri.

Un caz celebru invocat de cei care cred că procesul de combustie spontană umană este real este cel din orașul Seneca, din statul Illinois. În 1885, în Ajunul Crăciunului, Matilda Rooney și soțul ei se relaxau, bând whiskey cu un prieten. Câteva ore mai târziu, Matilda Rooney ar fi luat foc la ea în bucătărie. Focul i-a incinerat tot corpul, cu excepția picioarelor.

Soțul ei a fost găsit înecat de la fum în altă cameră a casei. Deși focul a fost suficient de puternic încât din Matilda să mai rămână doar cenușă și câteva oase, acesta nu s-a extins către restul camerei.

Asemenea povești despre combustia spontană există încă din secolul șaptesprezece. Pe atunci, fenomenl era intens discutat. Majoritatea oamenilor erau de acord că fenomenul era real și apărea în cazul celor care o meritau cu adevărat. Victimele erau adeseori descrise drept alcoolice sau obeze, iar de cele mai multe ori erau femei. Consensul era că o persoană care consuma mult alcool devenea deosebit de inflamabilă.

Totuși, oamenii de știință sunt de părere că fenomennul combustiei spontane nu este cu adevărat posibil. Cea mai veche explicație, care spunea că un om poate lua foc din interior dacă umorile din corpul său erau în dezechilibru, nu mai are sens astăzi.

Recomandare:   Metoda perfectă găsită de chinezi pentru a-i ţine pe copii atenţi în clasă. În România ar fi criticată că încalcă intimitatea elevilor

De asemenea, teoria din era victoriană, care spunea că alcoolul îi face pe oameni inflamabili, nu este nici ea aplicabilă, pentru că nici în oamenii extrem de beți cantitatea de alcool nu este suficient de mare pentru a face acest lucru posibil.

O altă explicație este cea a fitilului. Aceasta spune că hainele unui om absorb grăsimea de pe corp și acționează precum mucul unei lumânări. Totuși această teorie este valabilă doar în condițiile în care există și o sursă externă de foc.

Fenomenul combustiei spontane umane, deși negat de mulți oameni de știință, probabil va rămâne în continuare un subiect nișat, dar puternic controversat.

sursa playtech.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister