Cel mai sănătos peşte din România. Este de 1.500 de ori mai eficient decât medicamentele

0
loading...

Cercetătorii de la Măgurele au descoperit, încă din perioada comunistă, că scrumbiile de Dunăre, pescuite când urcă sau coboară din amonte, au o concentraţie de Omega 3 de zece ori mai mare decât somonii. Scrumbia reprezintă astfel hrana ideală în alimentaţia pacienţilor obezi, cu dislipidemie, cu modificări de ateroscleroză coronariană şi periferică, hipercolesterolemie şi diabet, fiind remarcabilă prin calităţile sale gustative deosebite.

Specialiştii sunt de părere că dieta cu această specie de pește este de 1.500 de ori mai eficientă în prevenirea infarctului, dacă există riscul de recidivă, decât un tratament medicamentos.

Pentru conţinutul său caloric şi de minerale, se recomandă şi în dieta diabeticilor pentru că subţiază sângele, favorizând circulaţia. 100 de grame de scrumbie conţin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol 3000 de mg de acizi omega 3 şi 250 de mg de acizi omega 6, esenţiali pentru sănătatea inimii.

Scrumbia mai conţine vitaminele A, C, D, E, K, dar şi B6 şi B12. Este bogată în magneziu şi seleniu, cu importante beneficii în tratarea anumitor tipuri de cancer chiar. Pe lângă acestea, conţine calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc şi sodiu necesare unui organism sănătos.

Studiile specialiştilor americani au arătat că o dietă cu scrumbie reglează nivelul hormonal şi favorizează elasticitatea capilarelor. Prin conţinutul de vitamina K, elimină riscul formării cheagurilor de sânge, a depozitelor de colesterol şi scade tensiunea arterială.

Pentru un organism slăbit, scrumbia îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reglează metabolismul. Consumată cu regularitate, te scapă de migrenele supărătoare şi îmbunătăţeşte memoria şi activitatea cerebrală.

Alegerea, prepararea şi depozitatea scrumbiei sunt foarte importante pentru păstrarea funcţiilor nutritive. Astfel, alege numai peştele proaspăt, care are carnea întinsă, umedă şi depozitează-l la congelator numai în şerveţele de hârtie şi nu în plastic.

Se consuma după ce l-ai lăsat 24 de ore la frigider să se dezgheţe, abia după aceea îl poţi găti pentru a fi sigur că şi-a păstrat întreg conţinutul de vitamine, minerale şi calorii.

Citește și:
Dupa Grecia, si Polonia încearcă să negocieze dur cu Germania, solicitând din nou despăgubiri de război

Specialiştii avertizează asupra consumului de scrumbie de către femeile însărcinate. Pentru că acest tip de peşte conţine şi mercur, proaspetele şi viitoarele mămici vor evita timp de câteva luni să îl consume.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here