Articole adăugate recent

Cand au scos captura din apa, niste pescari din provincia Guizhou, din sudul tarii, nu se așteptau sa dea nas in nas cu un peste care avea un cap de pasare. Descrierea nu e deloc una deplasata, daca privești înregistrarea devenita intre timp virală pe Internet.

Cu toate acestea, ciudata creatura a fost clasificata de oamenii de stiinta ca fiind un crap de apa dulce, un banal Cyprinus carpio. Totusi, pana si aceștia s-au vazut nevoiți sa recunoasca faptul ca vietuitoarea arata ciudat comparativ cu cei din aceeași specie, aducând cu un delfin sau chiar o pasare in zona capului, dupa cum se poate vedea in înregistrarea postata de Live Scicene.

Înfățișarea sa neobișnuita se explica prin faptul ca, cel mai probabil, a avut o problema de dezvoltare chiar la începutul vieții. „Insa iese din discuție o viețuitoare jumătate peste, jumătate pasare”, a explicat Andrew Cossins, de la Universitatea Liverpool, cel care a studiat creatura.

Potrivit specialistului, înfățișarea care aduce cu cea a unui pescăruș e rezultatul unei deformitati a scheletului, la nivelul capului.

Ce a declasat însă aceste modificări e dificil de spus. Poate fi vorba inclusiv despre niste mutații genetice si chiar de poluarea mediului înconjurător. In stadiul de larva, pestele este foarte sensibil la poluare si se pot declansa efecte in cascada, a mai explicat expertul. Practic, celulele de la nivelul capului nu s-au mai divizat in ritmul normal, acesta fiind mult accelerat. Dar e imposibil de spus cu siguranta daca asa stau lucrurile.

O alta pista ar fi chiar prezenta unei tumori cu evolutie extrem de rapida. „Totusi, e ciudat ca aceasta este limitata la regiunea capului”, recunoaste cercetatorul. Chiar si cu o astfel de tumoare, se crede ca pestele nu a avut de suferit, ducand o viata relativ normala, daca judeci dupa restul corpului, de dimensiuni obisnuite.

Asta inseamna ca pestele nu a avut probleme de respirație si nici dificultăți in a se hrăni.

Citește și:
Recenzii și impresii de la cititorii cărții Planeta Arhonților

sursa ziare.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here