Pentru a avea vreme frumoasă la Campionatul Mondial de fotbal, a folosit Rusia arma meteo pentru a trimite ploi apocaliptice asupra României? - Știința-Mister.ro
Connect with us

Diverse

Pentru a avea vreme frumoasă la Campionatul Mondial de fotbal, a folosit Rusia arma meteo pentru a trimite ploi apocaliptice asupra României?

Published

on

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu a sugerat într-o postare pe Facebook că Rusia ar fi influențat clima pentru a-și asigura vreme frumoasă pe durata Campionatului Mondial de Fotbal, iar furtunile din România, Grecia și Bulgaria ar fi consecința acestor influențe. Pașcu a fost aprobat de cosmonautul Dumitru Prunariu printr-un comentariu la postarea inițială.

Pașcu s-a remarcat prin alte postări conspiraționiste. În 2017 scria, tot pe Facebook, despre un presupus plan de rupere a României în bucăți.

”A observat cineva că, de două săptămâni de când a început Cupa Mondiala, pe toate stadioanele din Rusia europeană este soare, în timp ce în jur, mă refer la noi, la bulgari și la greci avem numai ploaie și furtuni? Doua săptămâni – și vor urma încă două, până la sfârșitul Cupei – Rusia se află încontinuu într-o zona de înaltă presiune atmosferică, iar cei din jur într-o zona de presiune joasa”, a scris Pașcu pe Facebook, încheind ironic: ”Sunt convins ca este vorba exclusiv de efectele încălzirii globale … ”.

El a fost aprobat imediat de Prunariu, singurul cosmonaut român, care a relatat o întâmplare din 1980: ”Ce frumos și nevinovat gândești, Puiu dragă. Îmi amintesc când la Moscova în 1980 a fost Olimpiada și era o vreme ploioasă, cu jumătate de ora înainte de deschiderea oficiala deasupra stadionului moscovit s-a făcut senin și așa a ținut până după terminarea ceremoniei. Eram acolo în pregătire pentru zborul cosmic. Rușii s-au lăudat atunci cu tehnologia cu rachete de alungare (sau provocare) a ploii”.

Imediat a venit replica europarlamentarului Ioan Mircea Pașcu, în total acord cu Prunariu: ”Tot timpul am avut în minte situația aceea”.

Recomandare:   Au fost create roțile care se pot transforma în șenile. Transformarea are loc în doar o secundă, chiar în timpul deplasării vehiculului!

sursa g4media.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Povestea pinguinilor care trăiesc pe câmpurile minate din Insulele Falkland

Published

on

By

Peste un milion de pinguini populează câmpurile minate din Insulele Falkland.

Insulele Falkland sunt un arhipelag în Oceanul Atlantic de Sud, la aproximativ 400 de km est de coasta sudică a Patagoniei, America de Sud. Insulele sunt un teritoriu britanic din 1833, însă Argentina susține că aceste petice de pământ îi aparțin. În 1982 a avut loc Războiul Malvinelor. După invadarea acestora de către Argentina și riposta armatei britanice, cele două luni de conflicte armate s-au încheiat cu victoria europenilor. După război, insula a cunoscut o dezvoltare importantă a activităților de turism și pescuit, insulele fiind în prezent independente din punct de vedere economic. Cetățenii sunt în mare parte cetățeni britanici. În toamna lui 2013, aceștia s-au pronunțat printr-un referendum validat cu 99% din voturi în favoarea rămânerii în uniune cu Regatul Unit. Insulele constituie poarta de acces spre Antarctica, oferind controlul asupra resurselor naturale în care este extrem de bogată această regiune.

Revenind la povestea neobișnuită a acestor pinguini, mai trebuie să precizăm faptul că în secolul al XVIII-lea vânătoarea de balene era o industrie înfloritoare în zonă, iar Falklandul era locul ideal pentru prinderea și extragerea uleiului de balenă. Concurența acerbă i-a făcut pe marinari să-și îndrepte privirile și spre alte animale pline de grăsime din zonă, și anume pinguinii. Pasărea este docilă și ușor de prins. Milioane de pinguini au fost uciși în acea perioadă. Acum 300 de ani, înainte de sosirea europenilor, insulele erau pline de pinguini – se estimează că aici trăiau peste zece milioane. Această cifră a fost redusă cu 95% după sosirea britanicilor.

Recomandare:   Vine o mini Eră Glaciară. „Ne aşteaptă 10 ani de iarnă”

În momentul în care argentinienii și-au dorit insulele înapoi, pentru a-i descuraja pe britanici să revină în zonă, au plantat peste 20.000 de mine terestre de-a lungul plajelor și pășunilor din arhipelag. După încheierea războiului, guvernul britanic a făcut un efort susținut pentru a curăța zona de mine, dar nu au reușit îndepărtarea lor în totalitate. În schimb, au decis să îngrădească zonele periculoase și să pună semne care să avertizeze oamenii să stea departe de acestea. Din fericire, chiar dacă nu știu să citească semnele montate de britanici, pasările sunt suficient de ușoare pentru a putea călca pe aceste mine fără să le declanșeze.

Ocrotită de lege și la adăpostul câmpurilor minate, populația de pinguini a crescut în ultimii 30 de ani, ajungând în prezent la peste 1 milion de exemplare.

Sursa: cunoastelumea.ro

Citește mai departe>>

Diverse

Marte se apropie foarte mult de Terra. Vom asista la un fenomen deosebit

Published

on

Peste doar câteva zile vom asista la un fenomen deosebit.

La doar câteva zile după ce vom asista la cea mai lungă eclipă de Lună din acest secol, vom avea parte de un alt spectacol astronomic deosebit.

Pe 31 iulie, planeta Marte se va afla la cea mai mică distanță de noi din ultimii 15 ani. Prin urmare, se va vedea pe cerul nopții destul de strălucitoare, cu ochiul liber.

Distanța la care se va afla Marte de Terra pe 31 iulie este de numai 57,6 milioane de kilometri. Distanța maximă dintre cele două planete, atunci când ele ajung pe părți opuse ale Soarelui, este de 401 milioane de kilometri.

La fiecare 26 de luni, Marte și Terra se apropie una de alta, fenomen numit periheliu. De data aceasta însă, Marte va fi și la cea mai mică distanță de Soare, prin urmare se va vedea pe cer ca o stea foarte strălucitoare.

Marte va răsări după apusul Soarelui și se va vedea cel mai bine la miezul nopții, pe 31 iulie. Astfel, va deveni al patrulea cel mai luminos obiect de pe cer, după Soare, Lună și Venus, fiind chiar mai luminos ca Jupiter.

Planeta Roșie s-a aflat cel mai aproape de noi în 2003, când distanța a fost de numai 55,7 milioane de kilometri. Atunci a fost cea mai mică distanță dintre cele două planete din ultimii 60.000 de ani, iar recordul va mai fi atins abia pe 28 august 2287.

Apropierea regulată a planetei Marte permite lansarea misiunilor spațiale, care ajung astfel mult mai repede la destinație.

Recomandare:   Căutăm răcoarea la umbra nucului. Este aceasta benefică sau nocivă?

sursa yoda.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister