Articole adăugate recent

Papa Francisc le-a recomandat părinților care constată o „înclinație” către homosexualitate la copiii lor să recurgă la psihiatrie pentru aceștia, în cadrul unei conferințe de presă susținute duminică,  în avionul care l-a dus din Irlanda la Roma, relatează AFP.

„Mai întâi le-aș spune să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înțeleagă”, a spus Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, întrebat de un jurnalist ce le-ar spune părinților care constată la copilul lor înclinații homosexuale.

„Atunci când începe în copilărie, sunt multe lucruri care pot fi făcute de către psihiatrie pentru a vedea cum sunt lucrurile, și este cu totul altceva atunci când se întâmplă după douăzeci de ani”, a mai spus Papa.

„Nu voi spune niciodată că tăcerea este un remediu. Ignorarea fiului sau fiicei care are tendințe homosexuale e un defect de paternitate și maternitate”, a continuat acesta.

Un purtător de cuvânt al ONG-ului pro homosexual InterLGBT a condamnat afirmațiile Papei: „Condamnăm comentariile care se referă la ideea că homosexualitatea este o boală. Dacă este o maladie, aceasta este homofobia ancorată în societate care persecută persoanele LGBT”

Aceste declarații nu fac să întărească faptul că Papa Francisc s-a menținut pe poziția biblică în ceea ce privește homosexualitatea, deși o parte a presei a încercat să-l prezinte drept „liberal” pe această problemă.

Sursa: activenews.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here