Connect with us

Diverse

Pământul nu mai are timp! Câţi ani mai avem ca să oprim distrugerea planetei prin poluare

Published

on

Poluarea planetei are efecte ireversibile, iar specialiștii în domeniu susțin că Pământul nu mai are mult timp. Se impune o politică globală în ceea ce privește poluarea și oprirea acesteia.

O cercetare în domeniul schimbărilor climatice arată că omenirea mai are circa 12 ani în care să oprească poluarea și să ia măsuri mai serioase pentru oprirea schimbării climatice. Schimbarea radicală ar afecta sute de milioane de locuitori ai planetei, scrie Playtech.

Cercetarea a fost derulată de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), o organizație a ONU, și scopul a fost să ofere guvernelor lumii o imagine de ansamblu asupra cauzelor, impactului și soluțiilor. Creșterea temperaturilor la nivel global e cea mai presantă problemă.

Raportul de acum e, de departe, cel mai critic și mai controversat. Echipa de specialiști susține că poluarea cu emisii de carbon trebuie redusă cu 45% până în 2030 și la zero până în 2050. Acestea sunt două măsuri critice ca temperatura globală să nu crească cu mai mult de 1,5 grade Celsius.

În 2015, la conferința ONU din Paris, 195 de națiuni au decis că încearcă să limiteze poluarea ca să țină creșterea temperaturii sub 2 grade Celsius (raportat la niveluri pre-industriale) până în 2100.

Specialiștii de acum susțin că dacă limita e coborâtă la 1,5 grade Celsius, atunci impactul asupra rezervelor de apă ar fi redus cu 50%.

Ce soluții sunt propuse ca să fie oprită schimbarea climatică? Cercetătorii IPCC susțin că e nevoie ca reîmpăduririle să se desfășoare mai rapid ca până acum. Apoi, trebuie să fie o migrație către transport electric și tehnologiile de curățare a aerului trebuie dezvoltate accelerat. Specialiștii mai spun că e nevoie de reguli noi în ceea ce privește producția de energie, industriile grele, construcțiile, transportul și funcționarea orașelor.

Citește și:
In acest loc din România se respiră cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiații și poluare. Aici sunt 13º C, tot timpul anului, iar viteza vântului este de 0 km

„Le-am prezentat guvernelor soluții destul de dificile. Am arătat și beneficiile semnificative ale menținerii creșterii temperaturii sub 1,5 grade Celsius și schimbările fără precedent în sistemele de energie și transport care trebuie derulate”, a explicat Jim Skea, copreședinte al grupului IPCC.

Sursa: playtech.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister