Expert OMS: Dacă aș avea coronavirus, aș vrea sa fiu tratat în China. „Nu suntem pregătiți așa cum ar trebui să fim”

0
loading...

Lumea nu este „pur și simplu pregătită” să facă față unei epidemii cu noul coronavirus, a declarat marți expertul care a condus misiunea comună OMS/China și care a lăudat măsurile luate pentru stoparea propagării epidemiei de către autoritățile de la Beijing, scrie AFP, citat de Hotnews. 

„Trebuie să fiți pregătiți să gestionați asta la o scară mai mare și acest lucru trebuie făcut rapid”, dar lumea „nu este pur și simplu pregătită”, a afirmat Bruce Aylward, la revenirea din China, la sediul OMS din Geneva.

Nu suntem pregătiți așa cum ar trebui să fim„, atât din punct de vedere „psihologic” cât și „material”, a spus el.

Această misiune s-a deplasat în mai multe orașe și provincii chineze, inclusiv în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus – denumit Covid-19 – pentru a studia evoluția și efectele sale.

„Evaluarea unanimă a echipei este că ei (chinezii, n.r.) au schimbat cursul acestei epidemii … este frapant”, a subliniat Bruce Aylward, un veteran al luptei împotriva epidemiei Ebola.

„Dacă aș avea Covid-19, aș vrea să fiu îngrijit în China”, a subliniat el, lăudând eforturile realizate de această țară pentru a echipa spitalele și a construi altele noi.

„China știe acum cum să mențină în viață oamenii care au coronavirus„, a adăugat acesta, cerând comunității internaționale să se pregătească mai mult.

Epidemia cu nou coronavirus, care a izbucnit la sfârșitul lui decembrie, a atins vârful între 23 ianuarie și 2 februarie, după care numărul de cazuri anunțate zilnic a început să scadă, potrivit OMS. În China, virusul a contaminat circa 77.000 de persoane dintre care 2.600 au murit.

Citește și:
Afecțiuni produse în corpul uman de cuptoarele cu microunde cărora mulți nu le-ați dat suficientă importanță până acum

În prezent, coronavirusul s-a răspândit în peste 30 de țări, numărul cel mai mare de cazuri înregistrându-se, după China, în Coreea de Sud (977 persoane infectate și 11 morți), Italia (322 persoane diagnosticate și 11 morți), Japonia (161 diagnosticați și un mort), Iran (15 morți și 95 persoane infectate) etc.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here