Articole adăugate recent

Istoria consemnează câţiva oameni care au reuşit să sfideze moartea, supraviețuind în circumstanțe în care, în mod normal, nu ar fi avut nicio șansă.

Iată cinci astfel de oameni care „au păcălit” moartea cel puţin o dată:

1.Peter Freuchen a ieșit dintr-o peșteră înghețată folosindu-și propriile excremente

Având o înălțime de doi metri, incredibilul Peter Freuchen arăta de parcă un tăietor de lemne se împreunase cu un urs grizzly și îl aduseseră pe lume.

În 1906, la vârsta de 20 de ani, Freuchen a renunțat la medicină și a plecat să exploreze Groenlanda cu o sanie trasă de câini. Acolo și-a întâlnit prima soție, o femeie Inuit, pe nume Navarana Mequpaluk. Aceasta i-a născut o fiică, numită Pipaluk Jette Tukuminguaq Kasaluk Palika Hager și un fiu, pe nume Mequsaq Avataq Igimaqssusuktoranguapaluk. Se pare că până și alfabetului îi era frică de Peter Freuchen.

În altă expediție, care a făcut parte din „Expedițiile Thule”, Freuchen s-a trezit îngropat de viu, după ce se adăpostise de un viscol. Freuchen a excretat, a dat fecalelor forma unei dălţi, a așteptat ca acestea să înghețe bocnă și a săpat până când a ieșit la lumina zilei. Din păcate, până când a ajuns în tabără, câteva ore mai târziu, piciorul său stâng degerase complet. Atunci, fără niciun anestezic, Freuchen și-a amputat piciorul cangrenat.

Când naziștii au ajuns la putere în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Freuchen s-a întors acasă ca să intre în mișcarea daneză de rezistență. După ce a ajutat nenumărați refugiați care fugeau de Reich, Freuchen a fost capturat și condamnat la moarte.

Desigur, a evadat și a fugit în Suedia. Dacă însăși Mama Natură nu-l putea ucide, ce șanse să fie avut naziștii?!

2.Jack Lucas s-a aruncat pe o grenadă și a sărit din avion cu o parașută defectă

La vârsta de 14 ani, Jacklyn „Jack” Lucas era destul de mare, însă el nu și-a irosit darul staturii sale făcând sport. În schimb, Lucas a falsificat semnătura mamei sale pe un formular de recrutare și a plecat să lupte alături de pușcașii marini în Al Doilea Război Mondial.

Când se afla în tranșee pe țărmurile din Iwo Jima, două grenade au fost pe punctul de a-l ucide pe Lucas și pe camarazii din escadronul său. Iată ce s-a întâmplat în momentul următor, potrivit lui Lucas:

„Le-am strigat camarazilor mei să se ferească și am plonjat ca Superman pe grenade. Numai că nu am mai fost Superman după ce am fost lovit. Am urlat din toți rărunchii când au explodat grenadele.”

Raportul medical a consemnat astfel eroismul lui Lucas: „mai mult de 250 de bucăți de șrapnel în corp și în fiecare organ important, inclusiv șase bucăți de șrapnel în creier și două în inimă.”

Lucas s-a întors acasă la vârsta de 17 ani. În ziua de azi, n-ar fi putut să se înroleze în armată la o asemenea vârstă. Lucas a devenit cel mai tânăr pușcaș marin care a primit Medalia de Onoare. Chiar dacă Lucas nu era un tip prea temător, totuși, un singur lucru îl speria: înălțimea. Însă Lucas nu putea să accepte așa ceva, așa că s-a decis să-și învingă fobia intrând în armată, de data aceasta legal.

Lucas s-a alăturat trupelor aeropurtate. În cadrul unei sărituri de antrenament, atât parașuta principală, cât și cea de rezervă s-au defectat una după alta. O fobie este cel mai bine depășită atunci când treci prin groaza maximă pe care o poate genera acea fobie. Potrivit martorilor, Lucas „a sărit ultimul din avion și a ajuns primul pe pământ”. Bineînțeles, a supraviețuit prinzându-se de un camarad și rostogolindu-se când a lovit solul.

3.Săgeata și gloanțele care l-au lovit nu l-au putut opri pe Sam Houston

În 1809, Sam Houston a fugit din casa sa din Virgina, la vârsta de 16 ani. În curând, el s-a alăturat indigenilor Cherokee, care l-au antrenat să devină un luptător dur.

Când a început Războiul din 1812, Houston, în vârstă de 19 ani, s-a alăturat armatei generalului Andrew Jackson. În timp ce lupta cu un trib de indigeni, Houston a văzut cum un soldat ataca inamicul peste o baricadă de pământ și lemn. Soldatul a fost imediat găurit de săgeți. Sam Houston a fost al doilea soldat care a declanșat atacul. Inamicul i-a răsplătit curajul înfigând în el o săgeată, în zona testiculelor. În loc să renunțe la război și să plece acasă, Houston l-a rugat pe cel mai apropiat camarad să îi scoată săgeata. Când soldatul i-a sugerat să găsească un doctor, Houston a scos sabia și l-a amenințat.

Apoi, s-a aruncat din nou în luptă. A fost răsplătit pentru curaj cu încă trei săgeți în corp, după care s-a prăbușit pe câmpul de luptă.

A fost lăsat acolo peste noapte, fiind considerat mort. După ce dimineața s-a descoperit că încă respira, a fost cărat cale de 96 de kilometri, până la un fort. Ajuns acolo, a fost considerat încă o dată mort. Houston a supraviețuit și a făcut o carieră politică remarcabilă. Pe 13 aprilie 1832, pe străzile din Washington, s-a lovit de un membru al congresului pe nume William Stanbery.

Stanbery îl acuzase recent pe Houston că i-ar fi fraudat pe indigenii Cherokee, în timp ce se afla în oficiul de guvernator al statului Tennessee. Houston, care se însurase cândva cu o indigenă, nu a putut ierta ofensa. Așa că l-a bătut măr pe Stanbery cu bastonul. Stanbery a scos un pistol și a țintit către pieptul lui Houston. Însă arma s-a defectat, iar Houston a avut un motiv în plus să-l bată și mai bine.

4.Tibor Rubin a supraviețuit tuturor încercărilor războiului

Tibor Rubin s-a născut într-o familie săracă de evrei din Ungaria. Era un moment nefast pentru această parte a Europei. La vârsta de 15 ani, Rubin a fost trimis în lagărul de concentrare Mauthausen. Aici, un căpitan SS le spunea celor nou-sosiți: „Niciunul dintre voi n-o să iasă viu de aici.”

Rubin a dovedit că ofițerul SS se înșela. 150.000 de oameni au murit la Mauthausen, printre care s-au numărat și tatăl, mama și sora lui Rubin. Când trupele americane au eliberat Mauthausen, Rubin s-a jurat că va arăta recunoștință țării care îl salvase. Astfel, s-a oferit voluntar pentru Războiul din Coreea, unde s-a dovedit a fi un dur în repetate rânduri. A ținut la respect de unul singur trupele comuniste timp de 24 de ore, pentru ca regimentul lui să aibă timp să se retragă. Apoi, Rubin a trecut la mânuirea unei mitraliere de calibrul 30.

Cei trei soldați care o mânuiseră înaintea lui fuseseră împușcați. Rubin a tras toată noaptea cu mitraliera și chiar și a doua zi, până când a fost capturat de chinezi. Cei care îl luaseră prizonier s-au oferit să-l elibereze dacă se întorcea în Ungaria natală. Acesta e cam cel mai avantajos târg la care poate spera un prizonier de război.

„Te vom elibera dacă pleci acasă și renunți să ne mai omori!” – pare o înțelegere greu de refuzat. Și totuși, Rubin a refuzat…

În schimb, el se strecura în fiecare noapte în afara taberei de prizonieri și fura mâncare și articole medicinale pentru camarazii săi prizonieri. Risca astfel o execuție sigură, dar a continuat să facă asta timp de doi ani și jumătate.

Din păcate, sergentul lui Rubin a trecut cu vederea în mod repetat peste recomandările superiorilor, care cereau ca lui Rubin să i se ofere Medalia de Onoare. Scăparea a fost corectată în 2005, când George W. Bush l-a medaliat retroactiv.

5.Natura se supune voinței lui Brian Blessed

Brian Blessed este cunoscut pentru rolul Prințului Vultan din serialul „Flash Gordon” din anii ’80. Însă Brian mai are o realizare: la 67 de ani, a devenit cel mai vârstnic om care a escaladat Everestul fără să dispună de dispozitive cu oxigen.

Până recent, oamenii de știință credeau că o astfel de reușită este imposibilă, mai ales pentru o persoană de vârsta lui Brian. Încercările lui Blessed de a ajunge pe Vârful Everest nu au dat roade până acum, datorită unor factori care nu țineau de el, cum ar fi vremea potrivnică și tovarăși care aveau bărbile mai mici decât el. Dar Blessed a cucerit vârfuri precum Aconcagua și Kilimanjaro la o vârstă la care cei mai mulți se chinuie să cucerească niște scări. Brian este și cel mai în vârstă om care a ajuns la Polul Nord mergând pe jos.

Citește și:
Oameni de știință care au murit sau dispărut în mod misterios, după ce au făcut descoperiri importante pentru omenire

Brian a supraviețuit și unei prăbușiri de avion în jungla din Venezuela, iar odată s-a prăbușit pe scenă, în timp ce îl interpreta pe Regele Lear, fiindcă inima i-a jucat o festă. Apoi și-a revenit și a jucat rolul până la final.

Sursa: incredibilia.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here