Connect with us

Diverse

Oameni ce au vrut să sfideze moartea. Unul şi-a folosit propriile excremente pentru a scăpa, altul a fost declarat mort de mai multe ori, dar a supraviețuit

Published

on

Istoria consemnează câţiva oameni care au reuşit să sfideze moartea, supraviețuind în circumstanțe în care, în mod normal, nu ar fi avut nicio șansă.

Iată cinci astfel de oameni care „au păcălit” moartea cel puţin o dată:

1.Peter Freuchen a ieșit dintr-o peșteră înghețată folosindu-și propriile excremente

Având o înălțime de doi metri, incredibilul Peter Freuchen arăta de parcă un tăietor de lemne se împreunase cu un urs grizzly și îl aduseseră pe lume.

În 1906, la vârsta de 20 de ani, Freuchen a renunțat la medicină și a plecat să exploreze Groenlanda cu o sanie trasă de câini. Acolo și-a întâlnit prima soție, o femeie Inuit, pe nume Navarana Mequpaluk. Aceasta i-a născut o fiică, numită Pipaluk Jette Tukuminguaq Kasaluk Palika Hager și un fiu, pe nume Mequsaq Avataq Igimaqssusuktoranguapaluk. Se pare că până și alfabetului îi era frică de Peter Freuchen.

În altă expediție, care a făcut parte din „Expedițiile Thule”, Freuchen s-a trezit îngropat de viu, după ce se adăpostise de un viscol. Freuchen a excretat, a dat fecalelor forma unei dălţi, a așteptat ca acestea să înghețe bocnă și a săpat până când a ieșit la lumina zilei. Din păcate, până când a ajuns în tabără, câteva ore mai târziu, piciorul său stâng degerase complet. Atunci, fără niciun anestezic, Freuchen și-a amputat piciorul cangrenat.

Când naziștii au ajuns la putere în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Freuchen s-a întors acasă ca să intre în mișcarea daneză de rezistență. După ce a ajutat nenumărați refugiați care fugeau de Reich, Freuchen a fost capturat și condamnat la moarte.

Desigur, a evadat și a fugit în Suedia. Dacă însăși Mama Natură nu-l putea ucide, ce șanse să fie avut naziștii?!

2.Jack Lucas s-a aruncat pe o grenadă și a sărit din avion cu o parașută defectă

La vârsta de 14 ani, Jacklyn „Jack” Lucas era destul de mare, însă el nu și-a irosit darul staturii sale făcând sport. În schimb, Lucas a falsificat semnătura mamei sale pe un formular de recrutare și a plecat să lupte alături de pușcașii marini în Al Doilea Război Mondial.

Când se afla în tranșee pe țărmurile din Iwo Jima, două grenade au fost pe punctul de a-l ucide pe Lucas și pe camarazii din escadronul său. Iată ce s-a întâmplat în momentul următor, potrivit lui Lucas:

„Le-am strigat camarazilor mei să se ferească și am plonjat ca Superman pe grenade. Numai că nu am mai fost Superman după ce am fost lovit. Am urlat din toți rărunchii când au explodat grenadele.”

Raportul medical a consemnat astfel eroismul lui Lucas: „mai mult de 250 de bucăți de șrapnel în corp și în fiecare organ important, inclusiv șase bucăți de șrapnel în creier și două în inimă.”

Lucas s-a întors acasă la vârsta de 17 ani. În ziua de azi, n-ar fi putut să se înroleze în armată la o asemenea vârstă. Lucas a devenit cel mai tânăr pușcaș marin care a primit Medalia de Onoare. Chiar dacă Lucas nu era un tip prea temător, totuși, un singur lucru îl speria: înălțimea. Însă Lucas nu putea să accepte așa ceva, așa că s-a decis să-și învingă fobia intrând în armată, de data aceasta legal.

Lucas s-a alăturat trupelor aeropurtate. În cadrul unei sărituri de antrenament, atât parașuta principală, cât și cea de rezervă s-au defectat una după alta. O fobie este cel mai bine depășită atunci când treci prin groaza maximă pe care o poate genera acea fobie. Potrivit martorilor, Lucas „a sărit ultimul din avion și a ajuns primul pe pământ”. Bineînțeles, a supraviețuit prinzându-se de un camarad și rostogolindu-se când a lovit solul.

3.Săgeata și gloanțele care l-au lovit nu l-au putut opri pe Sam Houston

În 1809, Sam Houston a fugit din casa sa din Virgina, la vârsta de 16 ani. În curând, el s-a alăturat indigenilor Cherokee, care l-au antrenat să devină un luptător dur.

Când a început Războiul din 1812, Houston, în vârstă de 19 ani, s-a alăturat armatei generalului Andrew Jackson. În timp ce lupta cu un trib de indigeni, Houston a văzut cum un soldat ataca inamicul peste o baricadă de pământ și lemn. Soldatul a fost imediat găurit de săgeți. Sam Houston a fost al doilea soldat care a declanșat atacul. Inamicul i-a răsplătit curajul înfigând în el o săgeată, în zona testiculelor. În loc să renunțe la război și să plece acasă, Houston l-a rugat pe cel mai apropiat camarad să îi scoată săgeata. Când soldatul i-a sugerat să găsească un doctor, Houston a scos sabia și l-a amenințat.

Apoi, s-a aruncat din nou în luptă. A fost răsplătit pentru curaj cu încă trei săgeți în corp, după care s-a prăbușit pe câmpul de luptă.

A fost lăsat acolo peste noapte, fiind considerat mort. După ce dimineața s-a descoperit că încă respira, a fost cărat cale de 96 de kilometri, până la un fort. Ajuns acolo, a fost considerat încă o dată mort. Houston a supraviețuit și a făcut o carieră politică remarcabilă. Pe 13 aprilie 1832, pe străzile din Washington, s-a lovit de un membru al congresului pe nume William Stanbery.

Stanbery îl acuzase recent pe Houston că i-ar fi fraudat pe indigenii Cherokee, în timp ce se afla în oficiul de guvernator al statului Tennessee. Houston, care se însurase cândva cu o indigenă, nu a putut ierta ofensa. Așa că l-a bătut măr pe Stanbery cu bastonul. Stanbery a scos un pistol și a țintit către pieptul lui Houston. Însă arma s-a defectat, iar Houston a avut un motiv în plus să-l bată și mai bine.

4.Tibor Rubin a supraviețuit tuturor încercărilor războiului

Tibor Rubin s-a născut într-o familie săracă de evrei din Ungaria. Era un moment nefast pentru această parte a Europei. La vârsta de 15 ani, Rubin a fost trimis în lagărul de concentrare Mauthausen. Aici, un căpitan SS le spunea celor nou-sosiți: „Niciunul dintre voi n-o să iasă viu de aici.”

Rubin a dovedit că ofițerul SS se înșela. 150.000 de oameni au murit la Mauthausen, printre care s-au numărat și tatăl, mama și sora lui Rubin. Când trupele americane au eliberat Mauthausen, Rubin s-a jurat că va arăta recunoștință țării care îl salvase. Astfel, s-a oferit voluntar pentru Războiul din Coreea, unde s-a dovedit a fi un dur în repetate rânduri. A ținut la respect de unul singur trupele comuniste timp de 24 de ore, pentru ca regimentul lui să aibă timp să se retragă. Apoi, Rubin a trecut la mânuirea unei mitraliere de calibrul 30.

Cei trei soldați care o mânuiseră înaintea lui fuseseră împușcați. Rubin a tras toată noaptea cu mitraliera și chiar și a doua zi, până când a fost capturat de chinezi. Cei care îl luaseră prizonier s-au oferit să-l elibereze dacă se întorcea în Ungaria natală. Acesta e cam cel mai avantajos târg la care poate spera un prizonier de război.

„Te vom elibera dacă pleci acasă și renunți să ne mai omori!” – pare o înțelegere greu de refuzat. Și totuși, Rubin a refuzat…

În schimb, el se strecura în fiecare noapte în afara taberei de prizonieri și fura mâncare și articole medicinale pentru camarazii săi prizonieri. Risca astfel o execuție sigură, dar a continuat să facă asta timp de doi ani și jumătate.

Din păcate, sergentul lui Rubin a trecut cu vederea în mod repetat peste recomandările superiorilor, care cereau ca lui Rubin să i se ofere Medalia de Onoare. Scăparea a fost corectată în 2005, când George W. Bush l-a medaliat retroactiv.

5.Natura se supune voinței lui Brian Blessed

Brian Blessed este cunoscut pentru rolul Prințului Vultan din serialul „Flash Gordon” din anii ’80. Însă Brian mai are o realizare: la 67 de ani, a devenit cel mai vârstnic om care a escaladat Everestul fără să dispună de dispozitive cu oxigen.

Până recent, oamenii de știință credeau că o astfel de reușită este imposibilă, mai ales pentru o persoană de vârsta lui Brian. Încercările lui Blessed de a ajunge pe Vârful Everest nu au dat roade până acum, datorită unor factori care nu țineau de el, cum ar fi vremea potrivnică și tovarăși care aveau bărbile mai mici decât el. Dar Blessed a cucerit vârfuri precum Aconcagua și Kilimanjaro la o vârstă la care cei mai mulți se chinuie să cucerească niște scări. Brian este și cel mai în vârstă om care a ajuns la Polul Nord mergând pe jos.

Citește și:
Profesor universitar: "Se află doar în mintea noastră. Moartea nu este reală, ci o iluzie generată de conștiința noastră. Viața nu se sfârșește când corpul moare și poate dura pentru totdeauna"

Brian a supraviețuit și unei prăbușiri de avion în jungla din Venezuela, iar odată s-a prăbușit pe scenă, în timp ce îl interpreta pe Regele Lear, fiindcă inima i-a jucat o festă. Apoi și-a revenit și a jucat rolul până la final.

Sursa: incredibilia.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Tamam Shud – unul dintre cele mai mari mistere criminalistice din istorie

Published

on

By

Cazul „Tamam Shud” este unul dintre cele mai mari mistere criminalistice din istorie. „Misterul bărbatului din Somerton” (aşa cum mai este cunoscut „Tamam Shud”) a reuşit să pună în dificultate două generaţii de detectivi, iar multe întrebări au rămas fără răspuns până în ziua de astăzi.

La data de 1 decembrie 1948, la ora 6:30 dimineaţa, cadavrul unui bărbat în vârsta de aproximativ 40-45 de ani a fost descoperit în Somerton, Glenelg, Australia. Victima nu avea asupra ei nici un fel de act de identitate, dar poliţia a găsit într-un buzunar secret din pantalonii acesteia o bucată de hârtie pe care erau scrise două cuvinte: „Tamam Shud”.

În persana veche textul se poate traduce ca „terminat” sau „sfârşit”. Mai târziu s-a dovedit că acel bilet provenea dintr-o copie extrem de rară a cărţii „Rubaiyat of Omar Khayyam,” o colecţie de poezii şi poeme atribuite lui Omar Khayyám (1048 – 1131), poet, matematician, astronom şi filosof persan.

Considerat unul dintre „cele mai mari mistere din Australia”, cazul a fost extrem de mediatizat la acea vreme şi a dus la multe speculaţii în presă legate de identitatea victimei, evenimentele ce au condus la moartea acesteia, dar şi posibila cauză a morţii. Ceea ce parea a fi un cod secret, dar şi faptul că poliţia nu a putut stabili o cauză a morţii concludentă, nu au facut decât să accentueze interesul public pentru caz.

Misterul din jurul bărbatului neidentificat din Somerton s-a adâncit şi mai mult după ce autopsia nu a reuşit să stabilească cauza exactă a morţii, iar eforturile poliţiei s-au dovedit inutile în stabilirea identităţii victimei.

Principala cauza a decesului stipulata în timpul investigatiei (dar si dupa terminarea acesteia) a fost otravirea. Cu toate acestea, raportul toxicologic nu a scos la iveala nici o substanta straina în corpul victimei. În plus, conform raportului medicului legist, misteriosul barbat se afla într-o stare perfecta de sanatate la momentul decesului.

Alte întrebari fără răspuns apar la şase săptămâni de la descoperirea cadavrului, când o valiză din piele de culoare maro, ce se presupune ca ar fi aparţinut victimei, a fost găsita în gara Adelaide, la mica distanţă de Somerton. Cercetările au arătat ca valiza a fost plasata acolo în jurul orei 11 dimineaţa, în ziua precedentă crimei. Citeşte continuarea pe Mix de Cultură.

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Diverse

Motivul pentru care cosmonauții ruși poartă un pistol cu ei în spațiul cosmic

Published

on

By

Într-un muzeu din Rusia există, într-o vitrină, un obiect pe care Agenția Spațială Federală insistă să îl mențină într-un văl de secretomanie, deși detaliul propriu-zis și-a pierdut de mult timp caracterul de mister pentru publicul larg.

Este vorba despre un pistol sovietic, un TP-82.

A fost o vreme când cosmonauții ruși urcau la bordul navelor spațiale cu un astfel de pistol, care seamănă, de fapt, mai mult cu o pușcă de dimensiuni mici.

Arma este în prezent expusă în Muzeul de Artilerie din Sankt Petersburg.

Până în 2006, capsulele Soyuz au fost dotate, în trusa de supraviețuire Granat-6, cu un TP-82. „Moda” a început în perioada sovietică, dintr-un motiv cât se poate de legitim.

O mare parte din teritoriul vast al Rusiei este dominat de o pustietate sălbatică. O singură eroare în momentul întoarcerii astronauților, și capsula ar putea oricând nimeri în adâncurile periculoase ale stepei Siberiene.

Este și cazul fostului cosmonaut sovietic Alexey Leonov.

În martie 1965, capsula spațială Voskhod, în care se afla Leonov, a suferit o defecțiune și a aterizat pe Pământ la mare distanță de locul stabilit.

Cosmonautul s-a trezit în mijlocul unei păduri înzăpezite din Munții Ural, plină de lupi și urși.

Presimțind iminența unei asemenea situații, Alexey Leonov își luase cu el în misiunea spațială un pistol de 9mm.

Cât timp a așteptat să fie recuperat, cosmonautul nu a fost, din fericire, atacat de niciun animal sălbatic, însă frica trăită în cele câteva ore a fost suficientă pentru ca, odată întors acasă, să demareze un lobby furibund pentru dotarea astronauților cu o armă de foc în trusa de supraviețuire.

Astfel, peste câțiva ani, s-a ajuns la prezența lui TP-82 în navetele spațiale.

Pistolul este menționat și pe site-ul unui roman grafic despre legenda cosmonauticii sovietice, Iuri Gagarin.

„Pistolul putea fi folosit pentru vânătoare, pentru apărare împotriva prădătorilor, precum și pentru trimiterea unor semnale SOS (luminoase – n.r.) (…) TP-82 a fost folosit periodic în misiuni spațiale sovietice și rusești, din 1986 și până în 2006 (…) În 2007, mass-media a raportat că muniția rămasă pentru uzul lui TP-82 a devenit inutilizabilă și că un pistol semiautomat obișnuit urma să fie folosit în viitoarele misiuni”, aflăm din descriere postată pe site-ul proiectului literar, scrie digi24.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister