O umflătură se tot mișca pe fața ei. Ce-au găsit medicii a ingrozit-o pe femeie - Știința-Mister.ro
Connect with us

Medicină

O umflătură se tot mișca pe fața ei. Ce-au găsit medicii a ingrozit-o pe femeie

Published

on

O femeie a trecut prin cosmarul vietii ei cand medicul i-a scos de sub pielea fetei ceva ce semana cu o rama.

Initial, femeia de 32 de ani a descoperit o mica umflatura sub ochiul stang. A facut o poza, dar si-a vazut de viata, crezand ca nu e nimic serios, arata Science Alert. Cinci zile mai tarziu, umflatura se afla pe pleoapa stanga si era insotita de mancarime si o senzatie de arsura.

Peste inca 10 zile, se localizase la nivelul buzei superioare. A fost momentul cand in sfarsit si-a luat inima in dinti si a mers la medic. Desi sunt o sumedenie de afectiuni care pot da astfel de umflaturi, la nivelul fetei, nu a fost si cazul tinerei rusoaice. In cazul ei a fost extras de sub piele, chirurgical, un parazit, se arata sec in fisa medicala.

Conform unui raport publicat de New England Journal of Medicine, femeia a fost infectata cu un parazit din specia Dirofilaria repens, care pur si simplu i se tara pe sub piele. Astfel de cazuri sunt extrem de rare, parazitii de acest fel alegand de obicei altfel de gazde, cum ar fi pisici, caini, lupi, vulpi sau lei de mare.

Fusese infectata prin intermediul unui tantar, cand mersese la tara, in afara Moscovei.

Daca ajunge in corpul uman, acest parazit nu se reproduce, asa ca, intr-un final, va muri. Insa simplul gand ca ceva se taraste sub pielea ta e suficient ca sa-ti dea cosmaruri.

In ultima vreme, astfel de cazuri sunt din ce in ce mai multe. In Rusia si Belarus au fost identificate 1.272 de cazuri in perioada 1997 – 2013.

Recomandare:   Un virus extrem de periculos se dovedeste eficient intr-un tip de cancer letal
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicină

Ne place, dar chiar știm ce cumpărăm? Ce culoare are, de fapt, carnea de somon în stare naturală?

Published

on

Somonul pe care îl vezi pe rafturile din supermarket-uri are, de obicei, culoarea portocalie, dar ştiaţi, de fapt, că somonul în mod natural are o culoare mai deschisă? Doar somonul prins, care trăieşte liber, are carnea roz.
Culoarea cărnii somonului a făcut să apară tot soiul de mituri legate de acest aliment.

Cu toate acestea, specialiştii au concluzionat că somonul este foarte benefic şi trebuie consumat cât mai des, pentru că acest tip de carne conţine acizi graşi, care pot ajuta pe oricine să trăiască mai mult şi mai sănătos.

Există două tipuri de somon: sălbatic şi de crescătorie

Există două tipuri de somon. Cel sălbatic şi cel de crescătorie. Somonul sălbatic poate fi găsit în Oceanul Atlantic şi se hrăneşte cu plante bogate în carotenoide, cu care intră des în contact, în mediul său natural. De aici şi culoarea roz.

Celălalt, de crescătorie, este crescut în mod artificial cu concentrate bogate în grăsimi şi coloranţi sintetici. Aceste chimicale grăbesc creşterea şi le oferă peştilor de cultură o nuanţă portocalie, similară cu cea a somonului oceanic.

„În urmă cu aproape cinci ani, o porție de somon de 130 de grame oferea 3.5 grame de Omega-3, consumul recomandat pentru o săptămâna. Acum, această cantitate se înjumătățește dacă vorbim despre somon de crescătorie. Astfel că, în loc de o porție, e recomandat să consumăm două porții din acest tip de somon”, susține profesorul Douglas Tocher, de la Universitatea Stiling.

sursa clickpentrufemei.ro

Recomandare:   Conexiunea dintre boli și data nașterii. Luna nașterii dezvăluie bolile de care omul poate suferi de-a lungul vieții
Citește mai departe>>

Descoperiri

Medicamentul care utilizează sistemul imunitar al organismului pentru distrugerea bacteriilor

Published

on

By

Un nou tip de medicament imunobiotic urmăreşte şi elimină bacteriile mortale rezistente la antibiotice, prin implicarea sistemului natural de apărare a corpului.

Medicamentul a fost creat de cercetătorii din cadrul Universităţii Lehigh din Pennsylvania. Acesta se bazează pe un antibiotic deja existent ce conţine molecule care atrag anticorpii produşi de sistemul imunitar pentru a lupta împotriva bacteriilor invadatoare. Conform The Guardian, „imunobioticul” ţinteşte a serie de bacterii responsabile pentru boli precum pneumonie sau intoxicaţie alimentară, inclusiv cele care devin rezistente la antibiotice.

„Inspiraţia ne-a venit de la un succes recent al imunoterapiei, utilizat pentru tratarea cancerului”, a declarat Marcos Pires, ce a realizat studiul.

Imunoterapia pentru cancer, pe care Pires o descrie ca fiind „revoluţionară” pentru pacienţi ar putea fi utilizată pentru a ajuta corpul să lupte împotriva bacteriilor alături de antibiotice. „Anticipăm că rezistenţa ar putea fi încetinită prin intermediul atacului dublu”, a declarat Pires.

Pires şi echipa sa au testat noul compus pe o serie de bacterii declarate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind extrem de rezistente la medicamente. Printre acestea se numără Pseudomonas aeruginosa, ce provoacă pneumonia în cazul pacienţilor bolnavi de cancer.

Testele pe viermi inelari ce au fost infectaţi cu Pseudomonas au arătat că medicamentul poate detecta cu succes şi îndepărta bacteriile. Prin lipirea de bacterie, medicamentul poate deterioara direct bacteriile, fiind astfel pregătite pentru ca anticorpii să le distrugă complet.

Noul compus se bazează pe un antibiotic existent pe piaţă denumit polymyxin, ce distruge stratul exterior al celulelor bacteriilor. Medicamentul imunobiotic aderă la moleculele de pe suprafaţa bacteriei ce nu se găseşte în mod normal în organismul uman. Deşi medicamentul nu a fost testat momentan pe oameni, în cazul testelor pe celule animale nu au fost observate semne ale toxicităţii.

Recomandare:   Adevărul pe care nimeni nu îl spune despre URZICI. Nu mai mânca dacă suferi de această boală!

Sursa: descopera.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister