O parte din ADN-ul copiilor provine de la foştii iubiţi ai mamei

0
loading...

Dacă o femeie a avut mai mulți parteneri sexuali, atunci ea le poartă structura ADN-ului tuturor partenerilor și este posibil ca viitorul făt să fie influențat de toți partenerii sexuali anteriori.

Telegonia este o teorie greu de acceptat şi de înţeles, potrivit căreia fiecare partener sexual al unei femei contribuie la dezvoltarea structurii ADN-ului copiilor săi. Astfel, dacă o femeie are legături de natură sexuală cu mai mulți bărbați, iar apoi decide că vrea să facă un copil cu un bărbat, bagajul genetic al copilului se va forma din ADN-ul tuturor bărbaților cu care aceasta a întreținut relații sexuale în trecut.

Cercetătorii care studiază Drosophila au descoperit că mărimea urmașului este influențată și de mărimea partenerului anterior al femelei. Potrivit Daily Mail, oamenii de știință au descoperit că substanțele chimice conținute în lichidul seminal al masculilor au un efect mult mai mare și mai important decât se credea anterior. Ei au descoperit că organismele muștelor nu doar „absorbeau” informațiile despre partenerii cu care nici nu produceau urmași comuni, ci o şi transmiteau parțial urmașilor de la alți bărbați.Experții sunt siguri că acest lucru este caracteristic și organismului uman.

Teoria „telegonia” nu este nouă. Se pare că aceasta a fost avansată chiar de filosoful antic grec Aristotel. Cuvântul „telegonia” provine din sintagma greacă „născut departe de tatăl său” și se referă la legenda fiului mitic al lui Odiseu – Telegon. Conform acestui mit, Odiseu a fost ruinat de un accident și de neștiința despre fiului său, născut departe de el.

Această teorie a devenit unul dintre motivele pentru care, în antichitate, era interzisă căsătoria regilor cu femei divorțate. Se presupunea că corpul femeii transmite copiilor informații despre fostul ei soț, iar moștenitorii regelui nu vor avea „sânge pur”.

Crescătorii de câini sau de porumbei știu: dacă un mascul care nu este de rasă „a stricat” femela, atunci, chiar dacă nu au apărut urmași, la încrucișare cu un mascul de rasă, ea nu va mai avea „urmași de elită”.

În Uniunea Sovietică, despre telegonie s-a amintit în anii ’60. După nouă luni de la Festivalul Mondial al Tineretului din 1958, la Moscova s-au născut mulți copii negri. Puțini au fost surprinși de acest lucru, iar cea mai mare parte a nou-născuților a ajuns în orfelinate. După câțiva ani, în unele familii din Moscova au început să se nască brusc copii de culoare.

Mamele au recunoscut că au avut primul contact sexual în urmă cu câțiva ani în timpul festivalului cu un oaspete din Africa, iar pe copii i-au născut după mai mulți ani de la soții lor albi, pe care nici nu s-au gândit să-I înșele.

A existat și un scandal cu o studentă de la MGU dintr-o familie de elită care a născut un copil de culoare. S-a dovedit că mai demult, înainte de soțul ei alb, ea a avut un iubit negru.

În urma numeroaselor studii s-a constatat că efectul telegoniei se aplică atât oamenilor, cât și tuturor speciilor biologice. Dacă concepția copilului era precedată de relațiile sexuale ale mamei sale cu unul sau mai mulți parteneri, în afară de tatăl biologic al acestui copil, atunci la copil se observă și elemente din setul de cromozomi ai foștilor iubiți ai mamei.

Bineînțeles, în prezent, teoria telegoniei are nenumărați opozanți. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți oameni de știință vorbesc despre apariția unor mutații genetice în lanțul de cromozomi al copilului, ceea ce poate fi explicat doar prin telegonie.

Profesorul Russell Bonduriansky de la Universitatea New South Wales din Australia, care a descoperit un astfel de sistem de moștenire genetică la drosofile, a spus: „Știința tradițională sugerează că transmiterea ADN-ului tatălui în timpul împerecherii are loc doar în cazul conceperii, dar noi credem că procesul este mult mai complicat”.

Un studiu asupra muștelor, realizat de el în 2014, a demonstrat că femela este în permanență conectată cu partenerii precedenți. Mai mult, dacă urmașul a fost conceput cu al doilea „soț”, atunci dimensiunea acesteia nu depindea deloc de tată, ci de „iubitul” anterior.

Profesorul consideră că un astfel de efect al „elementelor chimice de lungă durată” transmise femelei de la mascul, s-a dezvoltat în procesul evoluției. Corpul femelei-muște păstrează ADN-ul tuturor partenerilor precedenți și „selectează” ce este mai bun, transmițăndu-l urmașilor.

„ADN-ul patern este un sistem prea complex care încă nu a fost studiat destul”, a spus Bonduriansky, menționând că teoria telegoniei funcționează bine și la nivel chimic, în ciuda faptului că implică schimbul de informații folosind un biocâmp.

El a sugerat, de asemenea, că această teorie poate fi aplicată și bărbaților: informația despre toate partenerele precedente ar putea fi capabilă să se fixeze în corpul bărbatului și să fie transmisă urmașilor prin intermediul mamei. Totuși, Bonduriansky nu a efectuat încă cercetări în această direcție.

Citește mai mult:https://noi.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here