Articole adăugate recent

O nouă sondă spațială se va prăbuși pe Pământ. La câteva luni după prăbușirea sondei spațiale Tiangong-1, o altă navetă intră pe un curs de coliziune cu planeta noastră.

Sonda spatiala Tiangong-2, lansată de China in septembrie 2006, s-ar putea prăbuși pe Pământ la fel ca Tiangong-1.

Sonda a pierdut foarte mult din altitudine, la un moment dat, ajungând la aproximativ 297 km de Pământ. De aceea, experții cred că autoritățile de la Beijing se pregătesc să renunțe la această misiune.

Spre deosebire de Tiangong-1, a doua sondă spațială va avea o traiectorie controlată atunci când se va prăbuși.

Specialiștii cred că aceste manevre care au fost observate, care includ coborârea și apoi ridicarea sondei la diferite altitudini, sunt un semn că naveta va fi curând sacrificată.

Ea ar putea fi programată să se prăbușească într-o zona numită Cimitirul Sateliților, în sudul Oceanului Pacific.

Deocamdată oficialii chinezi nu au dat nicio declarație despre acest subiect, scrie Daily Mail.

Sonda spațială Tiangong-2 are la bord mai multe instrumente științifice, printre care un Ceas Atomic și un detector de raze gamma.

La bordul spndei pot trăi 2 persoane, timp de 30 de zile. De altfel, această misiune cu astronauți a avut loc în octombrie 2017 și a durat 30 de zile, fiind cea mai lungă ședere în spațiu a unor astronauți chinezi.

China speră să lanseze o stația spațială proprie, în anul 2022.

sursa yoda.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here