DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Mohammed bin Salman are planuri mari pentru Arabia Saudită. Prințul moștenitor saudit a anunțat lansarea unui proiect pentru construirea primului reactor nuclear de cercetare al țării sale, informează Al Jazeera.

Mohammed bin Salman a prezentat, la începutul săptămânii, şapte proiecte strategice în domeniul energiei şi nu numai, două dintre cele mai importante fiind un reactor nuclear şi un centru pentru dezvoltarea structurilor aeronautice.

În martie, însă, prinţul moştenitor declara că ţara sa este gata să intre în cursa înarmării nucleare dacă Iranul, marele rival, o va face.

„Arabia Saudită nu vrea să obţină bomba nucleară, dar, fără îndoială, dacă Iranul o va face, la scurt timp îi vom urma exemplul”, a avertizat prinţul, într-un interviu pentru CBS.

Anul trecut, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunţat că guvernul saudit a lansat cereri de ofertă pentru construirea a două reactoare.

Planurile regimului de la Riad nu se opresc aici şi prevăd sporirea capacităţii energetice cu 17,6 gigawaţi, echivalentul producţiei a aproximativ 17 reactoare. Potrivit Reuters, Arabia Saudită vrea să reducă semnificativ consumul intern de ţiţei, iar cantitatea economisită fi economisit ar urma să fie exportată.

loading...

În zonă, Emiratele Arabe Unite au un proiect similar şi au în construcţie patru reactoare, proiectate de Coreea de Sud.

Sursa: capital.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

2 COMENTARII

  1. de la „anunt…despre INTENTIA de a construi …UN REACTOR !!!..pana la „putere nucleara amenintza lumea„ e cale lunga. Va recomand o excurcie la Cernobal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here